Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przerejestrowanie unolota - pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam pytanko. Unolot zarejestrowany jest na mojego brata. ok 3 miesiecy temu wzial slub i zmienil nazwisko, lecz nie poinformowal o zmianie danych urzedu rejestracyjnego w ciagu 30 dni. DO tej pory tego nie zrobil.. Co mu za to grozi?? Jakas kara ? jaka ew. ile.

Pytam bo wolalbym sie orientowac zanim pojde tam z nim przerejestrowac go na siebie.

Czy da rade uniknac w jakis sposob ew. kary?? Z gory dzieki za odp smile.gif

Napisano

Możesz kupić bez obaw to auto i go zarejestrować. W wydziale komunikacji Twój brat nie będzie potrzebny. Ty napiszesz stosowne oświadczenie, że poprzedni właściciel nie dokonał potrzebnych zmian. Kary nie będzie; przetestowałem to na sobie!!!

Napisano

bez problemow. moi rodzice dwa lata temu przeprowadzili sie do nowego domu poza piotrkow. ojciec do tej pory jezdzi autem z niezmienionymi blachami w dowodzie majac wpisane stare miejsce zamieszkania i garazowania.

moja mama wlasnie przed wczoraj zmuszona byla w koncu przerejestrowac auto bo skonczyly jej sie miejsca na przeglady w dowodzie. glupia sprawa, bo przez zmiane miejsce zamieszkania zmuszona byla na przerejestrowanie auta. jezdzi teraz z nowymi europejskimi blachami i przez 3 tyg ma probny dowod. wedlug mnie to idiotyzm, ale takie sa przepisy.

drugi przyklad. wedlug mnie tez idotyczne przepisy... mamy z dziadkiem seata ibize na spole smile.gif tzn jestesmy wspolwlascicielami. zrobilo sie tak ze zmienilem meldunek a w dowodzie oczywiscie istnieje stary adres zameldowania. poszedlem do wydzialu komunikacji zeby mi poprawili wpis to okazalo sie ze to cale ceregiele i musze przerejstrowac auto. znowu dostane nowe numery, dowod probny no i dopiero na koniec nowy, poprawiony dowod. koszt 175zl... babka w wydziale komunikacji kazala olac sprawe, powiedziala zeby sie tym nie przejmowac.

Napisano
  • Autor

Aha no to mnie uspokoiliscie smile.gif balem sie ze dadza mi jakas kare ale jak tak to wporzadku smile.gif) dzieki smile.gif

Napisano

> Aha no to mnie uspokoiliscie balem sie ze dadza mi jakas kare ale

> jak tak to wporzadku ) dzieki

Ja jeździłem na nieaktualnych blachach ponad rok. Nawet jak mnie niebiescy złapali to nic nie powiedzieli, tylko kazali wymienić dowód, bo był podniszczony. Dwa tyg. temu musiałem zmieniać blaszki i nie chcieli słyszeć w urzędzie, że wolę stare;)

Myślę, że nic nie mogą Ci zrobić. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.