Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do osób z dpfem w Cromie

Featured Replies

Napisano

Czy byli byscie zaintersowani takim czymś:

Jest możliwość wykonania tego przez firme eculab, ale potrzebują więcej chętnych osob.

Na fiatklubpolska, powstaje lista kto by chciał  ten dpf monitor, i chcemy potem ta liste wyslac do wlasciciela eculab.

Napisano
  • Autor

To wstepnie moge Cie dopisac?

Napisano
  • Autor

Okej. Jak sie dowiem koszto,to Ci dam znac, lub zaloguj na fkp.

Napisano

Ta firma stworzyła wcześniej podobny moduł do Alfy Romeo. Dostępne są dwie wersje Lite oraz Pro. W wersji Pro dużo dodatkowych opcji jak chociażby podgląd korekt wtryskiwaczy. Więcej na: 

https://www.facebook.com/EcuLabPL/

Napisano

Wiadomo już jaka cena?

Napisano

też bym chciał takie coś ale to zależy jaka cena za taki bajer :)

Napisano
  • Autor

Nie uzyskalem jeszcze odpowiedzi.

• 4 miesiące później...
Napisano

czy coś może się ruszyło w temacie??

Napisano
  • Autor

Eculab ma jak widać głęboko w poważaniu wszystko, bo napisałem i nawet nie odpisali.

Zostaje kontrolowanie dpfu przez apkę, lub u ludzi w cromach po fl spróbować diodę zamontować.W 8v działa, w 16v po FL nie wiem.Wiem że w naszej cromie przed fl nie działa dioda.

Napisano
16 godzin temu, Kazu napisał:

Eculab ma jak widać głęboko w poważaniu wszystko, bo napisałem i nawet nie odpisali.

Zostaje kontrolowanie dpfu przez apkę, lub u ludzi w cromach po fl spróbować diodę zamontować.W 8v działa, w 16v po FL nie wiem.Wiem że w naszej cromie przed fl nie działa dioda.

Szczerze to wolalbym wskaznik zapelnienia filtra niz tylko diode bo wypalanie akurat widac/czuc po wzroscie spalania chwilowego, zawsze na chwilowym jezdze, i taka inna burczaca, ciezka praca silnika.

Niestety nie znalazlem apki na androida co zagada z moja 8V, a to byloby idealne a nie bieganie z lapkiem.

Napisano
3 godziny temu, fanlan napisał:

Szczerze to wolalbym wskaznik zapelnienia filtra niz tylko diode bo wypalanie akurat widac/czuc po wzroscie spalania chwilowego, zawsze na chwilowym jezdze, i taka inna burczaca, ciezka praca silnika.

Niestety nie znalazlem apki na androida co zagada z moja 8V, a to byloby idealne a nie bieganie z lapkiem.

AlfaOBD próbowałeś?

Napisano
  • Autor

Przeciez jest apka na androida, i gra zarówno z 8v i jak i 16v.dpf monitor dla alfa 159 u fiat, taka nazwe ma apka.

Od prawie roku używam jej w naszej cromie.

Edytowane przez Kazu

Napisano
21 godzin temu, tom111 napisał:

AlfaOBD próbowałeś?

Owszem, i chyba moj ELM cos spartaczony jest bo ani DPF Monitor nie widzi ani alfa ODB.

Tom masz moze na probe jakis BT coby sprawdzic u mnie?

Napisano
2 godziny temu, fanlan napisał:

Tom masz moze na probe jakis BT coby sprawdzic u mnie?

Mam, działał w Cromie, teraz działa w Mazdzie, nawet bajerancki wyłącznik sobie w nim zamontowałem ;)

Napisano
  • Autor

Kup sobie vgate icar2.

Napisano

icar2 kupiony, poki cow drodze, zobaczymy, jak zagada pifko stawiam, jak nie  oddaje i zapominam o kombinowaniu. Pomysl bardziej by nie biegac z lapkiem i miec cos pod reka np na wyjezdzie.

na DPFa nie narzekam, wypala sie co 700-1900km wiec miod malina, ostatnio  K2 wyplukalem i  wypalil sie  w trasie elegancko po bledzie 1206

Napisano
  • Autor

A jaki kupiles. Ja mam taki

P80831-162911.jpg

P80831-162932.jpg

P80831-162913.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.