Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wideodomofon

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Znajomy systemem gospodarczym stawia dom i jest na etapie ukladania przewodow. Przypomnial sobie, ze przy furtce trzeba miec domofon i silowniki do bramy (kiedys). Jaki wideodomofon polecacie? Odleglosc od furtki do domu ok 30m, chcialby miec podglad kto stoi przy furtce. Poprosil mnie o pomoc w doborze urzadzenia. Przejrzalem net i ogrom mozliwosci mnie przerazila i troche przerosla.

Zalozenia - 2 sluchawki (1 w domu, 2ga w garazu)

Mozliwosci:

- zwykly domofon

- wideodomofon na kablu/ wiededomofon IP

- zwykly domofon + kamera IP

Czy ktos moze polecic jakies rozwiazanie? 

Z internetowych porad wiem, ze kable nalezy klasc odseparowane (lan oddalony od zasilania - ale ile - pol metra wystarczy?), dobrej jakosci, znanych producentow, a najlepiej dublowac w ziemi.

Jakies Wasze porady montazowo instalacyjne?

Napisano

Wszystko zależy od $$$ i jakości jaką chcesz uzyskać.

Polecam markowe produkty, zapoznaj się z ofertą na stronie - www.add.pl mają fajne zestawy do domków.

Napisano
  • Autor
Polecam markowe produkty, zapoznaj się z ofertą na stronie - www.add.pl mają fajne zestawy do domków.
Hej, wydać jak najmniej. Mowil do 1,5 tys. Czy w tym budżecie coś się znajdzie?
Napisano
Dnia 11.04.2018 o 09:50, pakuu1 napisał:

Mam na osiedlu system założony przez add na bazie komponentów bpt i .... unifony sypią się jak domy w Czeczenii. Koszt nowego z programowaniem to blisko 200 zł. Niektorzy dali sie skusic na videofony. Koszt w granicy 1000 zł za unifon (co ciekawe jak ja wyslalem zapytanie to dostalem wyceny od 3 handlowców - kązdy z inną ceną i rozbieżnością na poziomie 400 zł). Co więcej, niektórych sąsiadów handlowiec zbałamucił na zakup unifononu z kolorowym wyswietlaczem :) nie powiedzial tylko, ze kamerki przy furtkach i drzwiach są mono :)

Edytowane przez Filipfm

• 6 miesięcy później...
Napisano

Odgrzebuje temat, wczoraj skończyli mi robić ogrodzenie i muszę kupić jakiś wideodomofon. Jutro będę w Leroyu i wpadł mi ten z linku poniżej:

https://www.leroymerlin.pl/zabezpieczenie-domu/dzwonki-gongi-domofony/wideodomofony/wideodomofon-przewodowy-or-vid-vp-1049-w-crux-orno,p438179,l1130.html

Nadaje się to, czy szukać czegoś innego?

Napisano

Byłem dzisiaj w leroyu i wyżej podawany model okazał się zbyt duży, kupiłem inny model z linku poniżej. W tygodniu jak podłączę napiszę jak działa.

https://www.leroymerlin.pl/zabezpieczenie-domu/dzwonki-gongi-domofony/wideodomofony/wideodomofon-przewodowy-or-vid-ex-1033-w-opt,p382019,l1130.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.