Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogrodzenie + automat do bramy

Featured Replies

Napisano

Pytanie nr 1 - polećcie jakiś w miarę tani, ale działający automat do bramy rozwiernej o szerokości 3,5 m. Będzie używany codziennie jako furtka i raz na jakiś czas jako brama (rzadko)

Pytanie nr 2 - dam radę pyknąć takie ogrodzenie w weekend majowy ??? http://www.polbram.eu/pl/produkty/systemy-ogrodzeniowe-kute/Castorama/daria-2

Mam ochotę popracować fizycznie, pytanie czy w 4 dni się ogarnę ;) 

Napisano

Pytanie ile czasu twa Twój weekend majowy...

Napisano

Same ogrodzenie tak, lecz musisz miec wylewki pod slupy wiec tydz min.

Napisano
  • Autor
Same ogrodzenie tak, lecz musisz miec wylewki pod slupy wiec tydz min.

Slupki zabetonuje w ziemi. Ile to moze lapac ? Dwa dni ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
53 minuty temu, bergerac napisał:

Slupki zabetonuje w ziemi. Ile to moze lapac ? Dwa dni ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czyli to nie jest takie ogrodzenie, mam na mysli słupy i podmurówka miedzy nimi, jak na fotkach?

Jak słupki gotowe to nie będzie problemu. Jednak jeśli grunt wysadzinowy to dobrze byłoby wylać ławę zbrojoną łączącą słupki bramy i furtki, by w przyszłości, po którejś zimie wszystko nadal pasowało...

Napisano
37 minut temu, volf6 napisał:

Jak słupki gotowe to nie będzie problemu. Jednak jeśli grunt wysadzinowy to dobrze byłoby wylać ławę zbrojoną łączącą słupki bramy i furtki, by w przyszłości, po którejś zimie wszystko nadal pasowało...

Najlepiej :ok:

Nawet przy zwykłej bramie dobrze jest wylać zbrojone ławy pomiędzy słupkami.

U mnie już 6 lat brama i furtka nawet nie drgną ;]

Napisano

Robic jak kolezy wyzej napisali, dla mnie lanie betonu to min tydz czekania.

Napisano

A ile masz osób do pomocy?

FAAC414 to jeden z tańszych, prostszych i solidnych siłowników do bram.

tapatalked

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, luccass napisał:

A ile masz osób do pomocy?

FAAC414 to jeden z tańszych, prostszych i solidnych siłowników do bram.

tapatalked

z teściem mogę zrobić. Nikogo innego nie mam, wszyscy się rozjadą na długi weekend :( 

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, volf6 napisał:

Czyli to nie jest takie ogrodzenie, mam na mysli słupy i podmurówka miedzy nimi, jak na fotkach?

podmurówka systemowa, czyli płyty betonowe wkładane pomiędzy słupki. Jeśli chodzi o bramę to oczywiste, że musi być spięte.

Napisano
z teściem mogę zrobić. Nikogo innego nie mam, wszyscy się rozjadą na długi weekend [emoji20] 
We dwóch to już jakos powinno pójść, ale żeby się wyrobić w te kilka dni, to będzie ostro...

tapatalked

Napisano

Się podepnę, może nie będę musiał zakładać oddzielnego wątku:

Ma ktoś jakieś (oby dobre) doświadczenia z siłownikami podziemnymi? Bardziej chodzi o aspekt braku miejsca niż estetyczny.

Napisano
  • Autor

tak jeszcze się zastanawiam, bo zrobiłem sobie szybki plan ogrodzenia w profesjonalnym programie do projektowania, czyli w excelu. Jak myślicie - szerokość przęsła 200 cm to jest cała przestrzeń pomiędzy słupkami, czy tylko szerokość przęsła, do której coś trzeba doliczyć ?

5ae85d5e29c28_Zrzutekranu2018-05-01o14_28_02.png.8564cae520469e420b1bd51c3a916243.png

Napisano

To masz szerokość elementu, aczkolwiek z tego co widać w materiałach, to jest to szerokość bez uchwytów do montażu.

Czyli w rzeczywistości potrzebujesz jakieś 205 cm przestrzeni pomiędzy słupkami...

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, K3 napisał:

To masz szerokość elementu, aczkolwiek z tego co widać w materiałach, to jest to szerokość bez uchwytów do montażu.

Czyli w rzeczywistości potrzebujesz jakieś 205 cm przestrzeni pomiędzy słupkami...

gdzie to wyczytałeś, bo znaleźć nie mogę ?

Napisano
2 godziny temu, bergerac napisał:

gdzie to wyczytałeś, bo znaleźć nie mogę ?

Bezpośrednio instrukcji do przęseł nie ma, ale jest instrukcja z rysunkiem technicznym dla furtki, i tam jest podane 0,93m pomiędzy słupkami dla furtki 90cm...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.