Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blue&Me odmówiło posłuszeństwa

Featured Replies

Napisano

Zestaw głośnomówiący działał elegancko, aż nagle przestał.

Nie widzi telefonu, ponowne parowanie nic nie daje. Wytargałem z szafy stare Galaxy Ace 2 i Sony Ericssiona K800i z którym wszystko śmigało - nic.

Zrobiłem też update Blue&Me, wprawdzie na tą samą wersję, ale nic to nie dało.

Miał ktoś podobny problem? Nie ukrywam, że dosyć mi zależy na przywróceniu tej funkcjonalności.

Napisano

Rozumiem, że sam moduł Blue&Me jest widoczny przez bodykomputer i licznik kilometrów nie miga? Jeśli tak i jest komunukacja z centralką to obawiam się, że padł moduł Blue&Me.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, denus napisał:

Rozumiem, że sam moduł Blue&Me jest widoczny przez bodykomputer i licznik kilometrów nie miga? Jeśli tak i jest komunukacja z centralką to obawiam się, że padł moduł Blue&Me.

Licznik nie miga, mediaplayer działa, jak wcisnę słuchawkę czy "okno" na kierownicy to "gada" i można się z autem dogadać. Także wszystko inne jest OK. Tak jakby nawet nie sam Blue&Me co Bluetooth padł :(

EDIT:

Patrzyłem właśnie na alledrogo - moduły Blue&Me jakieś specjalnie drogie nie są - pytanie czy ot tak po prostu można to przeszczepić, czy się będzie "gryźć"?

Edytowane przez Majkiel

Napisano

Proponuję odłączyć na kilka minut ujemną klemę akumulatora.

Napisano
  • Autor
15 minut temu, krowka napisał:

Proponuję odłączyć na kilka minut ujemną klemę akumulatora.

Wprawdzie nie był odłączony kilka minut, tylko kilka godzin, ale nic to nie zmieniło ;)

Napisano

Z drugiej strony. W czasie parowania telefon widzi Blue&Me?
W opcjach Blue wyczyść wszystkie dane zarejestrowanych telefonów, nie pamiętam nazwy opcji, jest jak dobrze pamiętam w ustawieniach.

Napisano
Dnia 12.05.2018 o 00:40, Majkiel napisał:

Licznik nie miga, mediaplayer działa, jak wcisnę słuchawkę czy "okno" na kierownicy to "gada" i można się z autem dogadać. Także wszystko inne jest OK. Tak jakby nawet nie sam Blue&Me co Bluetooth padł :(

EDIT:

Patrzyłem właśnie na alledrogo - moduły Blue&Me jakieś specjalnie drogie nie są - pytanie czy ot tak po prostu można to przeszczepić, czy się będzie "gryźć"?

U siebie kiedyś miałem padnięty moduł, body w ogóle go nie widział. Włożyłem jakiś inny, od razu działał tylko gadał chyba po francusku i trzeba było wgrać inny soft.

Napisano
  • Autor
Dnia 21.05.2018 o 19:10, denus napisał:

U siebie kiedyś miałem padnięty moduł, body w ogóle go nie widział. Włożyłem jakiś inny, od razu działał tylko gadał chyba po francusku i trzeba było wgrać inny soft.

Chyba też będę musiał wymienić.

Orientujecie się może, czy wszystkie samochody miały taki sam moduł? Czy jak kupię taki z MiTo czy Bravo to będzie "gadać" ?

• 1 rok później...
Napisano

To ja się dołączę do pytania. Mój też padł. Czy jak kupię inny to będzie gadał czy trzeba coś czarować albo wcale nie będzie działał?

• 5 tygodni później...
Napisano

Kiedyś zmieniałem, założyłem od takiego samego modelu samochodu. Działa ok tylku musiałem wgrać polski język bo gadało chyba po hiszpańsku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.