Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RIP Chrysler - Sergio sprzata przed emerytura...

Featured Replies

Napisano

Jutro ma zostac ogloszone... smierc Chrysler... szkoda...

Dwa pozostawione modele 300 i Pacifica maja byc klepane dopoki beda klienci... albo krócej.

Szkoda... EU nie dotknie ale nostalgia...

9f0e145b3a2c1a471247a123a00cd26e.jpg&key=9c098d5a29cbfc2008e4e6e6645d691de3080b5629d81ebd9d7f874c9e2800d057ae1685c37d4b2ad72203abf4b1337b.jpg&key=32a5acd2467815613388959566fd8836b7df7f0b972116e7346b49379c5fecb59203cb7afa515b15e6ab37b264d0bef7.jpg&key=817ec76fb64bed31ae85ed614d5a613b7c4924d33fcf5997aeee0e5ef35a6281c7c10c45a0ab1e2a987dd114f59ac4d1.jpg&key=b630408e8cbfae4312221dc1942bd093eafa9b822eb1787cbf0e4872997ff8a918cb1c7bc17c3eccf818739ea57f8dfc.jpg&key=4f8dde7f4b775d9c64f452deb8d3024c829249f080b6fc643b0f7ea28ab2b7b6

Najbardziej ci od jedzenia doughnuts [emoji507][emoji507][emoji507][emoji507] beda plakac ....

206b42a509cb50a8603a66a4043a9de2.jpg

Sent from my Samshiite Note8

Napisano

Po nas tylko pustynia... 

Swoją drogą ja tego nie rozumiem - na markach luksusowych robi się przecież największe pieniądze... Robili by te same samochody, z nieco inną stylizacją:

Fiat - w Europie pozycjonowany jako auta codzienne, a w USA tylko 500/500x nostalgia

Dodge - auta codzienne w USA

Alfa - dla klienta młodszego oraz mocniejsze wersje, dla klienta zorientowanego bardziej sportowo

Jeep - dla klienta aktywnego

Chrysler/Masserati - luksusowe...

Edytowane przez grogi

Napisano
  • Autor
Po nas tylko pustynia... 

Mnie ciekawi co z Fiat zostanie.... [emoji599]

Chrysler im $$$ przynosi - amortyzacja i narzędzia w fabrykach się dawno spłaciły a Sergio bierze ze sobą na emeryturę...

Sent from my iCrap X using Tapacrap
Napisano
  • Autor
Po nas tylko pustynia... 

Swoją drogą ja tego nie rozumiem - na markach luksusowych robi się przecież największe pieniądze... Robili by te same samochody, z nieco inną stylizacją:

Fiat - w Europie pozycjonowany jako auta codzienne, a w USA tylko 500/500x nostalgia
Dodge - auta codzienne w USA
Alfa - dla klienta młodszego oraz mocniejsze wersje, dla klienta zorientowanego bardziej sportowo
Jeep - dla klienta aktywnego
Chrysler/Masserati - luksusowe...

Ja mam nadzieje, ze pismaki się myła i Chrysler jest RIP w EU a nie na świecie.

IMVHO sens ma zabicie Fiat w US - a nie EU, Chrysler w EU i tyle.

Zmniejszasz straty.

Zobaczymy, product planning nigdzie nie wspomina Chrysler - wiec 24h i będziemy wiedzieli.

Z innych rzeczy jakie czytam:
- JEEP idzie globalnie i na EU - to wiedzieliśmy,
-RAM idzie globalnie - jakoś nie widzę co mogą w EU sprzedawać.... [emoji848]🧐
- Alfa Romeo i Maserati - połączone w jeden silos na wzór Jaguar Land Rover - i .... ewentualna sprzedaż

Jeśli to prawda - to ja nie wiem co oni chcą w EU sprzedawać bo jakoś sobie nie wyobrażam klienta walącego po Jeep - to nie USA, to nie Canada, to nie Australia - EU klient jest inny!

Napisano

Generalnie to jezdzilem kiedys rental pacifica to bardzo dobrze, ze to znika. Sam Chrysler ma dwa modele IMO dobrze, ze to zaoraja ale ja bym zaczal je sprzedawac jako Dodge. Ja tu widze poczatek konca Fiata. Zostanie Jeep i Ferrari a cala reszte zaoraja moze nie w tym roku ale w przeciagu 10 napewno. Obym sie mylil.

Napisano

A na koncu zostanie tylko Skoda.

300 to moje niespelnione marzenie.

Edytowane przez Marcin79

Napisano
  • Autor
Generalnie to jezdzilem kiedys rental pacifica to bardzo dobrze, ze to znika. Sam Chrysler ma dwa modele IMO dobrze, ze to zaoraja ale ja bym zaczal je sprzedawac jako Dodge. Ja tu widze poczatek konca Fiata. Zostanie Jeep i Ferrari a cala reszte zaoraja moze nie w tym roku ale w przeciagu 10 napewno. Obym sie mylil.

Ale dochodzimy do komedii w pewnym sensie... Fiat kupił Chrysler .

Powstał FCA Fiat Chrysler Automobiles.

Jak sama nazwa wskazuje - FCA sprzedaje Jeep & RAM Automobiles z jakaś domieszka Ferrari a reszta się nie liczy...

Czyli co właściwie Fiat kupił? Swoją smierć w EU? ☠️[emoji88]

Expert ze mnie żaden ale jakoś nie widzę naprawdę EU klienta idącego po Jeep.

D - kupi VeeDud,
F - kupi jakiś Made in France...
I - Jeep? Jakie to [emoji634][emoji634][emoji634][emoji634] [emoji106]

Napisano
20 minut temu, OZI napisał:

Jak sama nazwa wskazuje - FCA sprzedaje Jeep & RAM Automobiles z jakaś domieszka Ferrari a reszta się nie liczy...

Czyli co właściwie Fiat kupił? Swoją smierć w EU? ☠️emoji88.png

D - kupi VeeDud,
I - Jeep? Jakie to emoji634.pngemoji634.pngemoji634.pngemoji634.pngemoji106.png

A kiedy byles ostatnio w I ?

Na wioskach wiekszosc przesiadla sie na takie male Jeepy - nie wiem jak sie to nazywa ale jest tego multum...

Napisano
17 minut temu, OZI napisał:

Czyli co właściwie Fiat kupił? Swoją smierć w EU? ☠️emoji88.png

D - kupi VeeDud,
I - Jeep? Jakie to emoji634.pngemoji634.pngemoji634.pngemoji634.pngemoji106.png

Jeep ma 5 modeli. 

Renegade - osobisicie mi sie podoba ale jest tez cholernie drogi z silnikiem, ktory jedzie sprzedaz w EU w Marcu 8k Trock 13k

Compas - nowy model z zewnatrz fajny ale... w srodku bardzo malo praktyczny nawet nie ma gdzie telefonu odlozyc w XXI wieku!!! sprzedaz w marcu 7k Tiguan 30k :hehe: z czym do ludzi?

Cheeroke i Grand to sa rodzynki dla fanow marki lud woli Audi/BMW albo Merc

Wrangler to samo dla entuzjastow

Tymi dwoma modelami EU swiata nei zawojuja nie wiem jak Azja... Jeep w Marcu 15k VW 25k Z tym, ze trzeba by tu dodac pozostale marki z FCA. http://carsalesbase.com/china-car-sales-data/fiat/

Napisano
4 minuty temu, Kiwal napisał:

A kiedy byles ostatnio w I ?

Na wioskach wiekszosc przesiadla sie na takie male Jeepy - nie wiem jak sie to nazywa ale jest tego multum...

CZyli wiem gdzie te cale 8k sprzedali :hehe: Fakt sporo tego jezdzi ale to jakas marginalna sprzedaz vs eurepsjkei suvy B.

Napisano
1 minutę temu, wujekcybul napisał:

CZyli wiem gdzie te cale 8k sprzedali :hehe: Fakt sporo tego jezdzi ale to jakas marginalna sprzedaz vs eurepsjkei suvy B.

I tak i nie.

Ile poszlo Opli X ? Albo chociaz Karoqa?

Napisano
2 minuty temu, Kiwal napisał:

I tak i nie.

Ile poszlo Opli X ? Albo chociaz Karoqa?

Marzec 

Renegade 8k

Trock 13k

Crossland 10k

Mokka 16k

Dalej sobie sam popatrz IMO to jest bardzo przecietny wynik biorac pod uwage, ze to ma byc ich motor sprzedazy.

http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/opel-vauxhall/opel-mokka/

Napisano
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Marzec 

Renegade 8k

Trock 13k

Crossland 10k

Mokka 16k

Dalej sobie sam popatrz IMO to jest bardzo przecietny wynik biorac pod uwage, ze to ma byc ich motor sprzedazy.

http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/opel-vauxhall/opel-mokka/

Wiesz, nie spodziewam sie ze Fiat/Jeep zostanie gwiazda sprzedazy w EU...

Prawda jest taka ze maja modele dla srednio wymagajacego klienta....Grecja, CEE, poludniowe Wlochy itp.

Niemiecki klient kupuje niemieckie produkty, dodatkowo ma w portfelu EUR na wybieranie.

W Grecji czy Wloszech jest troche inaczej...

Napisano
Teraz, Kiwal napisał:

Wiesz, nie spodziewam sie ze Fiat/Jeep zostanie gwiazda sprzedazy w EU...

Prawda jest taka ze maja modele dla srednio wymagajacego klienta....Grecja, CEE, poludniowe Wlochy itp.

Niemiecki klient kupuje niemieckie produkty, dodatkowo ma w portfelu EUR na wybieranie.

W Grecji czy Wloszech jest troche inaczej...

A jaka sile nabywcza maja Ci Wlosi i Grecy? Przeciez ne kupia drogiego Jeepa kupia tanie punto, ktore ma zniknac z rynku... To gdzie pojda? Ano po up albo citi go. Jest jeszcze Ranualt albo Dacia. 

Napisano
2 godziny temu, OZI napisał:

Ja mam nadzieje, ze pismaki się myła i Chrysler jest RIP w EU a nie na świecie.

Mogliby sprzedawać w Europie Chryslera, ale tylko duże limuzyny, konkurując z S-Klasse. 

IMVHO sens ma zabicie Fiat w US - a nie EU, Chrysler w EU i tyle.

Zgoda absolutna. W Brazylii Fiat też jest bardzo silny. 

Z innych rzeczy jakie czytam:
- JEEP idzie globalnie i na EU - to wiedzieliśmy,

Jeep to bardzo dobrze rozpoznawalna marka, na całym świecie... Jeep Wrangler wciąż jest symbolem małej terenówki.

-RAM idzie globalnie - jakoś nie widzę co mogą w EU sprzedawać.... emoji848.png

Trochę wozów roboczych w Europie też potrzeba - farmerzy, inżynierowie, budowlańcy, utrzymanie sieci energetycznej itd. Osobiście w takim przypadku kupiłbym Land Cruiser, ale większe instytucje muszą iść przez przetarg (tender) gdzie FCA może przyciąć cenę...

Klient indywidualny takiego samochodu nie kupi.

- Alfa Romeo i Maserati - połączone w jeden silos na wzór Jaguar Land Rover - i .... ewentualna sprzedaż

Marki z ogromną tradycją. I tą tradycję można spożytkować na produkowanie samochodów z ogromną marżą... Trzeba tylko zrobić coś ciekawego, co przy okazji nie będzie skrzypiało już na jeździe próbnej... 

Jeśli to prawda - to ja nie wiem co oni chcą w EU sprzedawać bo jakoś sobie nie wyobrażam klienta walącego po Jeep - to nie USA, to nie Canada, to nie Australia - EU klient jest inny!

Z tej listy marek, to na masową skalę to FCA w Europie może sprzedawać Fiaty i mniejsze Jeepy (segmenty B i C). 

Napisano
3 godziny temu, Marcin79 napisał:

A na koncu zostanie tylko Skoda.

Koniec świata :panic:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.