Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Progi

Featured Replies

Napisano

czy ktos wymieniał juz progi ? chodzi mi o ceny takiego zabiegu bo u mnie sie posypały juz jak choinka na 3 króli . nawet nie ma gdzie podnosnika podłożyc bo w[pada do srodka confused.gifconfused.gif

Napisano

> czy ktos wymieniał juz progi ? chodzi mi o ceny takiego zabiegu bo u

> mnie sie posypały juz jak choinka na 3 króli . nawet nie ma

> gdzie podnosnika podłożyc bo w[pada do srodka

no to podobnie jak u mnie frown.gif jeszcze przed zima podnosilem z przodu za te wzmocnienia do sa zaraz za progiem a z tylu za belke a tera zpo zimnie z przodu juz musze glebiej podstawiac pod mocowanie tabilizatora. frown.gif ale chyba jakis remoncik sie szykuje za niedlugo.

Napisano

> no to podobnie jak u mnie jeszcze przed zima podnosilem z przodu za

> te wzmocnienia do sa zaraz za progiem a z tylu za belke a tera

> zpo zimnie z przodu juz musze glebiej podstawiac pod mocowanie

> tabilizatora. ale chyba jakis remoncik sie szykuje za niedlugo.

Witajcież u mnie progi właśnie się robią.

Jeżeli chodzi o koszty to próg zewnętrzny sztuka kosztuje 55-60 zł (UNO 5d), koszty wymiany też są różne na ogół 100-150 zł jedna strona. W cenę w większości przypadków wliczona jest jeszcze konserwacja wnętrza progu.

I jeszcze jedna ważna sprawa jeżeli progi zewnętrzne są już dość poważnie schrupane frown.gif ,to może jeszcze dojść wymiana progu wewnętrznego i kawałka podłogi (co niestety i u mnie wystapiło). Napewno zwiększy to troche cenę remontu podobnie jak jakiekolwiek lakierowanie.

Ale czego się nie robi dla Uniaczka

Pozdrawiam i życze powodzenia w uzdrawianiu

Napisano

mnie tez to chyba czeka w wakacje, bo jest coraz gorzej. badzmy dobrej mysli, postaram sie go uratowac wink.gif

Napisano
  • Autor

> mnie tez to chyba czeka w wakacje, bo jest coraz gorzej. badzmy

> dobrej mysli, postaram sie go uratowac

widze ze to typowa przypadłosc unka no i kolejne pienadze trzeba bedzie wydac frown.gif no ale mus to mus sciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif

Napisano

Będę trzymać kciuki za udaną transplantację progów smile.gif W tym przypadku odrzut nie wchodzi w grę biglaugh.gif

Napisano

wymiana progu to koszt około 150-200 zł za stronę ale na tym się nieskończy bo na 100% masz podłogę do roboty.Szykuj większe pieniądze na ten remont.

Napisano

podłogę też masz pewnie zjedzoną przez rudą ..........

lepiej dobrze pogladaj podwozie .....

Napisano
  • Autor

wole nie patrzec narazie pod auto bo mi serce stanie na widok tej krainy rdzy jak juz bede robił to zrobie wszystko tak na nastepne 200 lat zeby.GIF

Napisano

> wole nie patrzec narazie pod auto bo mi serce stanie na widok tej

> krainy rdzy jak juz bede robił to zrobie wszystko tak na

> nastepne 200 lat

dobre podejście waytogo.gif

Pamiętaj że podłoga jest ważniejsza niz blachy busted.gif

Napisano

ja wymieniałem próg wewnętrzy i ogólnie wszystko mnie 200zł kosztowało.

Napisano

> wole nie patrzec narazie pod auto bo mi serce stanie na widok tej

> krainy rdzy jak juz bede robił to zrobie wszystko tak na

> nastepne 200 lat

Witam polecam sie pośpieszyć bo rdza w przeciwieństwie do nas nie śpi frown.gif . I może juz nie być do czego spawać nowej blachy.

Może w ten sposób unikiniesz wymiany całej podłogi (i wystarczą małe łatki), chodż progów wewnętrznych też już napewno za duzo ci nie zostalo (i tu znów dochodzą dodatkowe koszty).

Życze cierpliwości podczas przeprowadzania prac

Napisano

Ja dzięki takim postom luknąłem pod wykładzinę i beksa.gif opadła mi szęka. mokro po stronie kierowcy.

Zabrałem się do roboty, ściągnąłen wykładzinę i stwierdziłem że progi są jeszcze niezłe , lecz łączenie podłogi z progami pod gumą fabrycznie zalanego sładania znajduje się siedlisko rudej.

Zdzierałem gumę do blachy potem lukął na to blacharz conieco porawił a ja zalałem to Vawoliną w areozolu.

Potem fluidolem w areozolu a na koniec z puszki.

Na podłodze przylejona fabrycznie guma zatykała otwory odpływu wody sciana.gifsciana.gifsciana.gif co uważam za swoistego typu sabotaż ze strony Fabryki FSM zdjęcie w załączniku. Było tak na podłodze pod kierowcą , pasażera i po obu stronach w tyle.

Obecnie udrożniłem odpływy i podłogę fluidolem zakonserwowałem od wewnętrznej strony na podłogę położyłem siatkę z tworzywa na to matę ala karimata następnie original matę. dostęp powietrza jest lepszy dzięki siatce więc może bedzie się lepiej wietrzył. hmm.gif

Nie wiem na ile to przedłuży żywot mojego szerszenia, ale wiem że to był ostatni dzwonek aby coś mozna było zrobić bez większych kosztów.

post-40347-14352470697338_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.