Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crossover - ale jaki?

Featured Replies

Napisano
2 minuty temu, husky83 napisał:

Panie, Arem to ja się w życiu wystarczająco najeździłem, chociaż żaden akumulator mu nie wybuchł 🤣

Czekaj, to która fura miała "gorący fotel"? Skoda? ;]

BTW wiem, że to grupa VAG ale rozejrzałbyś się chociaż z sentymentu za czymś od Skody....

Napisano
  • Autor

aaaa, czekaj, w ARO akumulator faktycznie chyba był pod siedzeniem, to już było tak dawno, że nie pamiętam 😄

I może kiedyś faktycznie coś tam wybuchło... Będziesz mi tu wypominał 🤣

Co do Skody - dokładnie tak jak mówisz, ale to VAG a mam na tą grupę uczulenie 🤣 Poza tym już nie robią takich aut jak Skoda 105L. A ona miała akumulator za tylnymi siedzeniami, raz mi się zagotował, to też fakt.  Ale nie o takie podgrzewane fotele mi chodzi 😝

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 4.07.2018 o 08:51, husky83 napisał:

aaaa, czekaj, w ARO akumulator faktycznie chyba był pod siedzeniem, to już było tak dawno, że nie pamiętam 😄

I może kiedyś faktycznie coś tam wybuchło... Będziesz mi tu wypominał 🤣

Co do Skody - dokładnie tak jak mówisz, ale to VAG a mam na tą grupę uczulenie 🤣 Poza tym już nie robią takich aut jak Skoda 105L. A ona miała akumulator za tylnymi siedzeniami, raz mi się zagotował, to też fakt.  Ale nie o takie podgrzewane fotele mi chodzi 😝

przy okazji - rozmawiałem niedawno z małżonką, która już prawie miesiąc przebywa w Szczecinie. Przejeżdża tam znacznie dłuższe odcinki i się żaliła, że już musi auto tankować. Z ciekawości zapytałem ją o spalanie - okazuje się, ze przy dłuższych odcinkach spalanie kształtuje się na poziomie 7,2 litra. Czytała mi trasy z aplikacji, wszystkie około 10-15 km i średnie spalanie z trasy to od 6,6 do maximum 8,5 km, średnia z lipca to 7,2. Raz miała 10,5, ale mówiła, że zaspała na jogę i jechała jak umiała najszybciej, nawet tryb sport włączyła :hehe:

Napisano
Dnia 19.06.2018 o 20:18, Cinek napisał:

Po drugie skrzynia piątka odpada - a dlaczego? Dobrze zestopniowana piątka spokojnie daje rady.

Dokładnie :oki:

W sportsvanie na 5tce przy licznikowych 140km/h mam 3tyś. obr. - tylko ze 100 obr. więcej niż miałbym na 6-tce, gdybym miał w tym aucie skrzynię 6b.

Dla porównania - w tipo 1.4 jest skrzynia 6b i na 6tce jest prawie 4tyś. obr. przy 140km/h.

Trzeba patrzeć na zestopniowanie z konkretnym silnikiem, a nie tylko na ilość biegów.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No to się pochwalę i można zamykać temat 😉

1.2 130KM Allure+

A co do tych obrotów - tutaj równiutkie 3000 przy 140km/h

1.jpg

Edytowane przez husky83

Napisano
Dnia 27.07.2018 o 11:39, husky83 napisał:

No to się pochwalę i można zamykać temat 😉

1.2 130KM Allure+

no to na niezłego wypasa się szarpnąłeś. Gratuluję, niech się dobrze spisuje :ok:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.