Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gałki na kierownicę- warto?

Featured Replies

Napisano

Cześć! 

Pytanie bardziej do kierowców busów- chyba, że jest to jakiś rolnik? Tematu takiego nie widziałem dlatego też założyłem. Mianowicie, pracuje na polu. Mam ciągnik John Deere 5M  . Kiedyś ,na papierosku rozmawiałem z kumplem o takich gałkach, wtedy twierdziłem, że nie i po co, ale teraz się zastnawawiam czy by czegoś takiego sobie nie kupić. Swoje lata już mam, a czasem trzeba się nieźle namachać- i to mnie męczy jednak. Wiem, że dla wielu te paręnaście złotych to nic, ale ja zawsze wolę to przemyśleć, podpytać. Znalazłem coś takiego -> https://eszyby.pl/product-pol-26556-galka-na-kierownice-do-ciagnikow-ciezarowek-i-wozkow-widlowych.html Co myślicie? Warto? Używacie czegoś takiego? Z przesyłką to pewnie wyjdzie z 30 złotych, a to już nie w kij dmuchał :P 

Edytowane przez Rolnik15

Napisano

Mam w wywrotce  i nie wyobrażam sobie manewrów bez niej, szczególnie w ciasnych miejscach. Chodzi o szybkość skrętu kół. 

Napisano

Wiele lat temu gałki były bardzo trendy . Widziałem nawet w Maluchu , ale jak każda moda -przemija . Biorąc pod uwagę dużą ilosć wykonywanych manewrów na pewno jest to gadżet przydatny . Nie żałuj grosza i dokonaj zakupu . Osobiscie polecam

Napisano

nie do końca zgodne z przepisami , cos jak dokładane swiatła dzienne . niby jest homologacja ale .były przypadki ,że kierownica nagle "odbiła " i zrobiła kuku - wybiła palec.

Napisano
21 godzin temu, piter19731 napisał:

nie do końca zgodne z przepisami , cos jak dokładane swiatła dzienne . niby jest homologacja ale .były przypadki ,że kierownica nagle "odbiła " i zrobiła kuku - wybiła palec.

Kiedys , jak nie było przymusu jazdy w pasach ciężarówką , owszem, słyszałem o przypadkach wrzepianiu mandatu za gałkę . Ale w ciągniku rolniczym ? 😉

Napisano

Policjant pyta "inwalidą pan jest?" "nie", "to zdemontować natychmiast gałkę bo daję mandat".

Napisano
Dnia ‎2018‎-‎06‎-‎28 o 10:42, MACIEJU napisał:

. Ale w ciągniku rolniczym ? 😉

przepisy nie wyszczególniają kierownicy w samochodzie , ciągniku  rolniczym , motocyklu czy rowerze. mowa jest o kierownicy w szerokim znaczeniu tego słowa - tyle wg przepisów .

• 1 miesiąc później...
Napisano

Kuzyn do siewu ma założoną bardzo sobie chwali, ja jeżdżąc tym samym ciągnikiem z prasą od razu wywalam z racji tego że nie trzymam kierownicy cały czas w tym samym miejscu, i jeszcz dlatego wywalam bo gałka nie jest ciągle w tym samym miejscu. W ciągniku z wspomaganiem kierownica się przekręca nie tak jak w autach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.