Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pęknięcia w mieszkaniu z wielkiej płyty

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zamierzam malować mieszkanie lecz zanim to zrobię muszę pozbyć się pęknięć na ścianach i sufitach. I tu prośba o doradę jak zabrać się do pęknięć, powiększyć je fizelina i jakaś masa szpachlowa?

W sklepie polecili mi Śmig C-50 lub Cekol c-40 nie ukrywam że ceny tych mas są dość spore około 50-60zł za wiaderko 17kg lub worek 20kg. Czy można zastosować jakąś inną masę szpachlową zachowując oczywiście wytrzymałość tej naprawy? Może jakieś inne mądre sposoby są? do których nie ma prosty człowiek ;) 

Jaki grunt stosować do takich napraw głęboko penetrujący czy zwykły?

Mistrzem budowlanki nie jestem więc wszystkie sprawdzone i dobre rozwiązania będą na wagę złota. 

Napisano
3 godziny temu, PavvelM napisał:

Witam,

Zamierzam malować mieszkanie lecz zanim to zrobię muszę pozbyć się pęknięć na ścianach i sufitach. I tu prośba o doradę jak zabrać się do pęknięć, powiększyć je fizelina i jakaś masa szpachlowa?

W sklepie polecili mi Śmig C-50 lub Cekol c-40 nie ukrywam że ceny tych mas są dość spore około 50-60zł za wiaderko 17kg lub worek 20kg. Czy można zastosować jakąś inną masę szpachlową zachowując oczywiście wytrzymałość tej naprawy? Może jakieś inne mądre sposoby są? do których nie ma prosty człowiek ;) 

Jaki grunt stosować do takich napraw głęboko penetrujący czy zwykły?

Mistrzem budowlanki nie jestem więc wszystkie sprawdzone i dobre rozwiązania będą na wagę złota. 

jakie to pęknięcia ? Coś pracuje czy po prostu jakiś czas temu popękało i czeka na naprawę ? Edit - i jakie to pęknięcia, wąskie rysy czy raczej coś większego i się kruszy ?

Edytowane przez bergerac

Napisano
  • Autor

Powiem szczerze że nawet nie wiem kiedy pojawił się pęknięcia to są   bardziej rysy wąskie 1mm  to myślę max z zapasem :)

Napisano
3 minuty temu, PavvelM napisał:

Powiem szczerze że nawet nie wiem kiedy pojawił się pęknięcia to są   bardziej rysy wąskie 1mm  to myślę max z zapasem :)

Zaproś kogoś kto się zna lub/i wrzuć tu djęcia - są tu osoby związane z budownictwem. 

Napisano
43 minuty temu, jahooo napisał:

Smig daje rade

na jak długo?

Napisano

Ja do pęknięć zastosowałem szpachlę z włóknem. Niewielkie wiaderko kosztuje chyba 30 złotych, ale (odpukać) trzyma już kilka lat. Tylko dobrze przygotuj miejsce pracy - bez luźnych kawałków, pyłu itp.

Napisano
  • Autor

Jutro tzn dziś wrzucę fotki moich rys/pęknięć :)

Napisano
  • Autor

Tak wyglądają pęknięcia są zrobione z odległości około 30-50 cm

IMG_20180720_070244.jpg

IMG_20180720_070247.jpg

IMG_20180720_070255.jpg

IMG_20180720_070309.jpg

IMG_20180720_070331.jpg

Napisano
10 godzin temu, PavvelM napisał:

wielka płyta jest pod tym względem perfidna. Myślę, że możesz albo spróbować tym co wkleiłeś, chociaż 1 mm to ciut mało, musiałbyś poszerzyć i pogłębić szczelinę albo są elastyczne masy w tubie do wypełniania szczelin.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.