Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Box dachowy - pomoc w wyborze

Featured Replies

Napisano

Witam.

Stoję przed koniecznością zakupu boxu dachowego.

Służyć ma głównie do przewozu nart i sprzętu w zimie, a pewnie i w wakacje  posłuży.

Zależy mi na dobrym box-ie. Myślę o pojemności 400-500 litrów.

Pod lupę poszedł Inte Pack Traxer 6.6 oraz Thule Motion XT L.

Proszę, może mamy użytkowników, którzy przekażą kilka cennych uwag na temat w/w modeli, albo zaproponują inny dobry model.

Zależy mai na trwałości, sztywności, niskim hałasie oraz cenie, a wiem, że różnica pomiędzy tymi modelami jest sporo i tu pytanie cz warto ?

Pozdrawiam

Piotr Wolski

Napisano

Ja polecam to co mam. Sportac 580 FL dual open. Łyka 3 duże torby i 1 mniejszą (nart nie woziłem, ale spokojnie łyknie ze 4 komplety). Ja swojego kupiłem lekko używanego z wypożyczalni za 500 zł. :)

Napisano

Ja używam Thule Excellence I ten mogę zarekomendowac (choć to jeszcze wyższa grupa cenowa) chociaz jest ciutkę mniejszy niż Motion. Ciężko powiedzieć ze ogólnie Boxy są ciche ;]  ale da się z nim żyć i podróżować z większymi prędkościami (chociaż każdy producent się zabezpiecza ale testowałem go dla własnej wiedzy z różnymi prędkościami ot tak żeby wiedzieć co się z nim dzieje - widać przez dach panoramiczny). 

Otwierany z obydwu stron, sztywny, raczki do zamykania i jakieś detale, szybkie zapięcia i pewne a wiec błyskawiczny montaż, kształt zwłaszcza tylnej części istotny przy otwieraniu klapy ze spoilerem (znane są mi przypadki zniszczenia boxa, lakiery a raz nawet szyby). Wartością dodana jest jego uroda bo jak na doczepiona pakę wyglada naprawdę świetnie. 

zanim kupisz ... przymierz. Zanim kupisz przekalkuluj - wypożyczenia boxa na tydzień to zazwyczaj 150-250zl 

Napisano

Kupiłem w tym roku traxera 6.6 i belki Atera w Iterpacku.

Box i belki ciche do 110, potem już trochę głośniej, ogólnie ok ale górna klapa mogła by być trochę sztywniejsza, box jest wzmacniany i ma fajny szybki montaż. Ogólnie jestem zadowolony.

Napisano

Kupując box warto mieć dwustronne otwieranie i jakiś system szybkiego montażu.

U mnie dodatkowym kryterium była wysokość ( jak najmniejsza), żeby moja Zafira z boxem wjechała do garażu podziemnego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.