Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto z niemiec

Featured Replies

Napisano

witam wszystki a wiec pod koniec czerwca mam zamiar wybrac sie do niemczech po auto, chcial bym sie dowiedziec co musze zaltwic na granicy i ile bedzie mnie to kosztowalo i co juz w polsce dodam ze auto ma byc tak do 1500 tys E

Napisano

na granicy nic, koszt w polsce kolo 1500 z rejestracja (na umowie max 100 euro) a w niemchech tablice celne i ubezpieczenie i paliwo kolo 200 euro. reszta byla juz tyle razy napisana ze polecam archiwum (sorki za brak polskich liter ale jestem w niemczech i tu ich nie mam

zlosnik2.gif)

Napisano

> witam wszystki a wiec pod koniec czerwca mam zamiar wybrac sie do

> niemczech po auto, chcial bym sie dowiedziec co musze zaltwic na

> granicy i ile bedzie mnie to kosztowalo i co juz w polsce dodam

> ze auto ma byc tak do 1500 tys E

grinser006.gifzlosnik.gif to ty bogaty jesteś.. grinser006.gifwink.gif

Jesli to ma być auto za taką kasę, rozejrzyj się dobrze w PL, aut o tej wartości przywiezionych jest od cholery, mozna wybierać, przebierać, zbijać cenę a jeździć daleko nie trzeba.

Napisano
  • Autor

> to ty bogaty jesteś..

> Jesli to ma być auto za taką kasę, rozejrzyj się dobrze w PL, aut o

> tej wartości przywiezionych jest od cholery, mozna wybierać,

> przebierać, zbijać cenę a jeździć daleko nie trzeba.

tylko ze tam to kupie auto w dobrym stanie a tu 2 tyle bede musial wlozyc

Napisano

> tylko ze tam to kupie auto w dobrym stanie a tu 2 tyle bede musial

> wlozyc

chyba żartujesz.

rynek jest tak nasycony, że możesz przebierać ile wlezie. ponadto niemcy są już i tak ogołocone z tego co było najlepsze i tak jak rozmawiałem ostatnio z handlarzem, to sam przyznał, że skończyły się już "samochody" coraz trudniej znaleźc coś konkretnego, co by łatwo się sprzedało (mam na myśli dobry egzemplarz), teraz bierze się co jest.

A popatrz sobie ile tego jest na allegro. Co, że już przywiezione, to gorsze? a za odra to złych aut nie ma, ze takCi sie tam śpieszy?

tak samo możesz wdepnąc jak i u nas smile.gif

pozdrawiam

Napisano

> wlozyc

generalnie to Chooper ci już napisał...

Przecież tu są przywożone te same auta po które chesz tam jechać... Sam przestałem jeździć do Niemiec po auta na handel, bardziej opłaca się kupić już przywiezione. No chyba że chcesz super lala cacy miód furkę- mozna jechać po takei auto do D, ale licz się z tym że wyjdzie to drożej.

Napisano

> wlozyc

Mylisz sie sromotnie. W niemczech inaczej niż "naocznie" auta nie sprawdzisz np chyba ze szarpniesz sie na wizyte w jakims aso co moze przekroczyc wartosc auta.

Kupując auto w polsce masz mozliwość sprawdzenia w dowolnym warsztacie, nie musisz daleko jechac ai koszta benzyny sa duzo mniejsze. Ja pojechałem po auto 750 km w głąb niemiec znając auto tylko z obrazka. Pech chciał , ze kupiłem w rezultacie to auto które okazało się potem totalnym trupem.

Handlaerz był polakiem co akurat nie ma tutaj najmniejszego znaczenia bo przewlić moze cie kazdy - pisze tylko zebyś nie dał się zwieść gawędą na "dobrego rodaka"

Dobrze sie zastanów czy jest sens jechać. Tzw. trafiejki bez dobrych wejsc na pewno nie kupisz.

Pozdro

Napisano

i dochodzi też taka sprawa, że nawet jeśli znalazłaby się tam perełka, to nie masz gwarancji, że zanim tam dojedziesz, to będzie jeszcze czekala na Ciebie

Prosty niemiec nie zna pojecia zadatek. Możesz mu wysłać zadatek przelewem, i zapowiedzieć się, że jedziesz już po auto, gdzie na miejscu ten oddaje ci kase i żegna Cie, bo auta już nie ma...ktoś przybył wczesniej i podkupił wózek. Taki praktyki też mają miejsce

Napisano

> wlozyc

zwłaszcza te które wracają do tamtejszych komisów po naprawach w Polsce rotfl.gif

Napisano

to jestem jeden z powodow dlaczego rynek motoryzacyjny jest tak nasycony samochodami z Uni bo duzo osob woli samemu pojechac i na miejscu cos wybrac swiety.gif

Napisano

> witam wszystki a wiec pod koniec czerwca mam zamiar wybrac sie do

> niemczech po auto, chcial bym sie dowiedziec co musze zaltwic na

> granicy i ile bedzie mnie to kosztowalo i co juz w polsce dodam

powiem ci tyle, IMO jak bys chcial jechac to na kilka dni aby poszukac czegos w bardzo dobrej cenie, bo o nia juz ciezko, wszystko jest przebrane, a u nas czasami tez znajdziesz jakies dobre auto

pamietaj ze po przywiezieniu jakiejs padaki to musisz i tak troche kasy wlozyc w te auto no i oplaty ok 1500 pln ok.gif

pozdro zlosnik.gif

Napisano

Kilka dni temu wróciłem z holandii , odpoczywalem sobie u rodzinki w Hengelo , miasto tuż przy granicy z D. Oglądalem sobie w necie oferty sprzedarzy tanich aut z okolcy , zarowno w NL jak i w D . Jak trafilem coś godnego uwagi dzwoniłem , niestety prawie zawsze autko było już zaliczkowane lub sprzedane i tak wiele razy . W grupie starszych aut za 1500 - 2000 E. trudno aktualnie coś znależć godnego uwagi . Natomiast zauwazyłem że polski rynek jest już tak nasycony sprowadzonymi autami że można kupić coś "po kosztach" wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.