Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana dwumasa na sztywne koło.? Opinie?

Featured Replies

Napisano

Witam, piszę gościnnie ponieważ pacjent to Seat, ale na naszym pokoju ciszaaa... A więc Seat Toledo III 5P 1.9 TDI BXE 105km 2007r ( 207 kkm ). Dwumas już wyraźnie wola o wymianę, i pytanie do was co sądzicie o wymianie na sztywne koło? Wiadomo że będą głosy za dwumasem ale chwilowo $ na niskim poziomie i poszukiwane oszczędności :)

. Samochód dziennie robi ok 80 km, głównie trasa.

Z góry dzięki :)

Napisano

Wiatm.

Ja mam sztywne sprzegło w 1.9TDI AJM i całkiem dobrze sobie radzi z skrzynia 6 (DRW).Jak zdecydujesz sie na wymiane to kup porządne np Valeo one dłużej wytrzymują :).

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Beathles napisał:

Wiatm.

Ja mam sztywne sprzegło w 1.9TDI AJM i całkiem dobrze sobie radzi z skrzynia 6 (DRW).Jak zdecydujesz sie na wymiane to kup porządne np Valeo one dłużej wytrzymują :).

Sa odczuwalne jakieś wibracje przy ruszaniu? Odczuwasz jakąś różnice w porównaniu do dwumasa czy z pkt widzenia użytkownika nie ma różnicy? 

Napisano

Ile zaoszczędzisz?

IMHO nie ma to sensu.

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, DamU napisał:

Ile zaoszczędzisz?

IMHO nie ma to sensu.

1700 zł? Ale nie chodzi tylko o kase, zdania są podzielone, wiele osób ładuje sztywne żeby nie mieć za 2-3 lata kolejny raz problemow. 

Napisano
1 godzinę temu, michalek85 napisał:

1700 zł? Ale nie chodzi tylko o kase, zdania są podzielone, wiele osób ładuje sztywne żeby nie mieć za 2-3 lata kolejny raz problemow. 

Ile lat??? Koło jest przewidziane na min 150 tys, ja mam już nalatane 100k, nie zajęło mi to 3 lata, ale 7 czy 8. ALe tak to jest jak się nie stosuje do zasad. Szwagrowi tez nie mogę wytłumaczyć, zeby nie jechał na trzecim biegu przy 20 km/h i obrotach ledwo ponad 1000

Napisano
  • Autor
Dnia 29.10.2018 o 20:39, Twister74 napisał:

Ile lat??? Koło jest przewidziane na min 150 tys, ja mam już nalatane 100k, nie zajęło mi to 3 lata, ale 7 czy 8. ALe tak to jest jak się nie stosuje do zasad. Szwagrowi tez nie mogę wytłumaczyć, zeby nie jechał na trzecim biegu przy 20 km/h i obrotach ledwo ponad 1000

No ja robie w granicach 40-45 kkm rocznie także koło na jakiś 3 lata. Co do obrotów to zasady znam :)

Napisano
Dnia 29.10.2018 o 18:53, michalek85 napisał:

Do BRU (podejrzewam, że jest identyczne jak w BXE) zapłaciłem za LUK 1300 zł. Podejrzewam, że za komplet ze zwykłym zamachem będzie z 800 zł.

Czy to jest duża różnica na 150-200 kkm?

I czy ktoś potrafi stwierdzić czy za te 2-3 lata nie narobisz większych problemów stosując taką alternatywę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.