Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo 2.4 loose connection

Featured Replies

Napisano

Witam

Od dłuższego czasu mam problem z moim fiatem Stilo 2.4. Czasami przy próbie odpalania wywala mi loose connection i auto wtedy najczęściej kręci, lecz nie odpala. Czasami zdarza się że po przekreceniu kluczyka nie kręci wogole. Mam nowy Aku. Styki w skrzynce przy Aku także zostały wyczyszczone. Dodam że auto nigdy nie zatrzymuje się samoczynnie. Problem jest tylko przy włączaniu silnika. Czasem też świeci się kontrolka engine. 

Napisano
  • Autor

Dodam że przy odpieciu Aku na jakies 10 minut znowu odpala. I akumulator jest nowy. 

Napisano

Posprawdzaj masę w aucie bo lubi przegnić :ok:

Napisano
  • Autor

Dzisiaj podczas jazdy wyskoczyło asr system failure, ESP system failure i po zgaszeniu samochód nie chciał odpalić. I tym razem odpiecie klem na jakiś czas pozwoliło odpalić auto. Co to może być? 

Napisano
Dnia 19.11.2018 o 08:14, thedany325 napisał:

Czasem też świeci się kontrolka engine

Wypadałoby sprawdzić cóż się pod tym komunikatem o błędzie kryje. Multiecuscan oprócz podania kodu błędu sugeruje możliwe przyczyny.

Edytowane przez bochumil

Napisano

dobrze sprawdź klemy na akumulatorze, wygląda, że siedzą dobrze  a tak nie jest, z czasem odkształcają się i nie przylegają do czopów na aku, słaby styk i wywala " luźne koneksje", możesz wydłubać te plastiki co są  w zaciski wmontowane, to pomaga poprawić styk i dla spokojności sprawdzić jak Koledzy piszą masę, ja dołożyłem dodatkowo drugi pasek plecionki .

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam. Po poprawieniu klem na Aku zniknęły dziwne błędy. Ale problem nie odpalania pozostał. Czasem wywala loose connection kręci i nie odpala a czasem nawet nie kręci i nie wywala błędu. Pojawia się czasem komunikat immobiliser failure. Stacyjka do wymiany? 

Napisano
46 minut temu, thedany325 napisał:

Witam. Po poprawieniu klem na Aku zniknęły dziwne błędy. Ale problem nie odpalania pozostał. Czasem wywala loose connection kręci i nie odpala a czasem nawet nie kręci i nie wywala błędu. Pojawia się czasem komunikat immobiliser failure. Stacyjka do wymiany? 

Spróbuj zrobić dodatkową masę a potem szukaj dalej :facepalm:

Napisano
  • Autor

Gdzie dokładniej dodać nowy kabel masowy? Przepraszam za mój niedobór wiedzy ale jestem nowy w temacie. 

Napisano
12 godzin temu, thedany325 napisał:

Gdzie dokładniej dodać nowy kabel masowy? Przepraszam za mój niedobór wiedzy ale jestem nowy w temacie. 

Od silnika do budy 👍

Napisano
  • Autor

Witam dodałem dodatkową plecionkę. Ale dalej nic. Nie wyskakuje żaden błąd auto nawet nie kręci. Nic nie daje odpinane klem itp.

Napisano

rozumiem nie kręci rozrusznik, może przegnił lub odpadł kabelek od wzbudzenia bendixu (ewentualnie problem z przekaźnikiem, brak kontaktu w stacyjce), sprawdzanie przez elektryka, łączenie z komputerem, dalej to wróżenie z farfocli po kawie.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Winny był kabelek od bendixu który był prawie całkiem przerwany. Dziękuję za pomoc. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.