Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Austria - winieta elektroniczna

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Będę jechał przez Austrię i zastanawiam się nad zakupem winiety autostradowej przez Internet. Znalazłem już sobie stronkę https://shop.asfinag.at/pl/

i tam to kupię. Ale nie znalazłem opisu, co mam zrobić z elektroniczną winietą podczas podróży. Na przykład, czy mam miec ze sobą  wydrukowane potwierdzenie zakupu? Albo coś innego?

Sprawa pilna, bo winietę muszę wykupić najpóźniej dzisiaj.

Napisano
  • Autor

OK, dzięki za info. Przeoczyłem ten FAQ.
Bez emocji....

Napisano

Przy każdej granicy jest budka z winietami, wiec nie musisz nic robić na gwałt tylko spokojnie rozprostować nogi na granicy i kupić w 10 min.

No chyba że przeszkadza wlepka na szybie.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, lnk napisał:

Przy każdej granicy jest budka z winietami, wiec nie musisz nic robić na gwałt tylko spokojnie rozprostować nogi na granicy i kupić w 10 min.

No chyba że przeszkadza wlepka na szybie.

Granicę austriacką będę przekraczał w środku nocy. Nie chcę zatrzymywać sie tylko dlatego, żeby kupić winietę. Tym bardziej, że będę jechał autostradą.

Juz kilka razy wjeżdżając do Austrii miałem przymusowy postój "po winietę" i wcale on nie trwał 10 minut (tłum na stacji benzynowej).

Skoro mam czas, to chętnie to zrobię to wcześniej.

Napisano
4 minuty temu, Bartłomiej napisał:

Granicę austriacką będę przekraczał w środku nocy. Nie chcę zatrzymywać sie tylko dlatego, żeby kupić winietę. Tym bardziej, że będę jechał autostradą.

Juz kilka razy wjeżdżając do Austrii miałem przymusowy postój "po winietę" i wcale on nie trwał 10 minut (tłum na stacji benzynowej).

Wiesz, ze musisz ja kupic chyba min 14 dni przed wyjazdem?

Napisano
1 godzinę temu, Bartłomiej napisał:

Jak mam około 1000km lub więcej to tez zawsze latam nocką i nigdy nie miałem problemu z szybkim zakupem np. o 2 w nocy. A jeżdżę tak minimum 4 razy w roku.

Ale być może są specyficzne miejsca gdzie może być problem, choć się z tym nie spotkałem jeszcze. 

Daj znać którędy lecisz to może coś się uda pomóc. 

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, lnk napisał:

Daj znać którędy lecisz to może coś się uda pomóc. 

Lecę przez Czechy, czyli klasyka. Za pomoc serdecznie dziękuję :piwo::piwo::piwo::piwo::piwo::piwo::piwo:; cąłe przedsięwzięcie nie jest warte angażowania nikogo więcej, oprócz mnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.