Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ręczna piła kątowa NEO

Featured Replies

Napisano

Listwy i panele ciąłem zwykłą wyrzynarką, ale ta piła do której dałeś link da ładne równe cięcie.

Do cięcia tego typu używam obecnie ukośnicy elektrycznej, też tnie bardzo precyzyjnie a ze zmienioną tarczą również alu.

Wiem, nie na temat....

Napisano

Pytanie ile listew masz do przycięcia ?I w jakim czasie ?

Bo chyba bym wybrał zwykłą wyrzynarką , brzeszczoty z drobnymi zębami i jakieś prowadnice

Napisano
7 godzin temu, exor napisał:

Nada się toto?

Pytasz ogólnie o piłę kątową czy o markę neo?

Jeśli o pierwsze to nada się. Ciąłem taką wszystkie listwy przypodłogowe, ścienne i sufitowe w domu.

Neo nie znam, ja mam Stanleya, dałem o dychę więcej w Casto.

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, Cinek napisał:

Listwy i panele ciąłem zwykłą wyrzynarką, ale ta piła do której dałeś link da ładne równe cięcie.

Do cięcia tego typu używam obecnie ukośnicy elektrycznej, też tnie bardzo precyzyjnie a ze zmienioną tarczą również alu.

Wiem, nie na temat....

Wyrzynarke także posiadam, niby ma ustawienie pod kątem (chyba każda ma) - ale czy ona pozwoli na estetyczne i równe cięcie? Coś chciałem na prosto uciąć i brzeszczot po prostu ucieka na bok po jakimś czasie.

Dlatego myślałem o takim czymś specjalistycznym do cięcia pod kątem.

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, ElBombino napisał:

Pytasz ogólnie o piłę kątową czy o markę neo?

Jeśli o pierwsze to nada się. Ciąłem taką wszystkie listwy przypodłogowe, ścienne i sufitowe w domu.

Neo nie znam, ja mam Stanleya, dałem o dychę więcej w Casto.

O obie rzeczy pytam : )

O stanleyu czytałem i nieco zniechęcają mnie opinie userów, że tam niby jest plastikowy element (elementy), który lubi się popsuć.

Napisano
  • Autor
13 godzin temu, Przemaz napisał:

Pytanie ile listew masz do przycięcia ?I w jakim czasie ?

Bo chyba bym wybrał zwykłą wyrzynarką , brzeszczoty z drobnymi zębami i jakieś prowadnice

Nie wiem jeszcze ile tego będzie w sumie, 100m2 domu do załatwienia. Czas nie ma znaczenia w sumie, robię to dla siebie a nie na zarobek.

Napisano

Wyrzynarka , szybko łatwo i przyjemnie , nie kupuj tego głó.... ręka Ci odpadnie po paru cięciach i będziesz to robił tydzień :) już nie wspomnę że po paru cięciach będzie to się rozlatywało :(

Edytowane przez Fatal

Napisano
4 godziny temu, Fatal napisał:

Wyrzynarka , szybko łatwo i przyjemnie , nie kupuj tego głó.... ręka Ci odpadnie po paru cięciach i będziesz to robił tydzień :) już nie wspomnę że po paru cięciach będzie to się rozlatywało :(

Wyrzynarka jest OK jeśli nie ma nic innego pod ręką, ale idealnie prosto się nie utnie, z drugiej strony to bez większego znaczenia bo Fale Dunaju z boku zakryje listwa przypodłogowa.

Jest jeszcze jedna opcja dla kolegi @exor ale tu się uśmiejesz. Pilarka stołowa. Utniesz w poprzek, utniesz wzdłuż. A po wszystkim zamieszka gdzieś w garażu ale okaże się nieraz bardziej potrzebna niż wyrzynarka czy ukośnica, bo uniwersalna.

Napisano
  • Autor
Dnia 18.04.2019 o 08:19, Fatal napisał:

wyrzynarka einhel - sprawdzałem wczoraj na jakiś listewkach odpadowych/

zrobiło kąt rozwarty.

porażka.

Napisano

Wyrzynarka większej mocy , duże obroty i jak będą małe odpryski to papierek do ręki i ładnie przeszlifujesz , ja tak robie zawsze i jest super :)

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Fatal napisał:

Wyrzynarka większej mocy , duże obroty i jak będą małe odpryski to papierek do ręki i ładnie przeszlifujesz , ja tak robie zawsze i jest super :)

E  spoko - odprysków nie było (chociaż to kawałek malowanej ościeżnicy był cięty, tylko na próbę). Wszystko super, tylko finalnie kąt prosty się nie zgadzał 😄

Napisano
Godzinę temu, exor napisał:

ale co - taka mała, żeby na stole wyżej postawić, ewentualnie na ziemi będzie leżeć?

np:

https://www.ceneo.pl/30655824

Wybierz coś o większej mocy, 800W to okrutnie mało. Z nogami lub bez to już wedle uznania własnego, ja miałem dwie z nogami z braku blatu do postawienia, ostatnia miała silnik bodaj 3kW. Uprzedam jednak że te pilarki szybko siadają gdybyś chciał ciąć opał na zimę w dużej ilości. :phi: Ale do domowych robótek od czasu do czasu jak najbardziej. :ok:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.