Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda Accord konserwacja

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem w trakcie konserwowania fury. Mam dwa kwiatki, w typowych miejscach dla tego typa, z tym że jeden wygląda gorzej jak na foto. Zastanawiam się czy po wyczyszczeniu i zastosowaniu r stop potem podkładu ekpoksydowego nie zaszpachtować tego rozwarstwienia ( na foto trzeba się przyjrzeć - tak po środku jest japa), może jednak zakonserwować i tak zostawić ?? Na zewnątrz jeszcze kompletnie nic nie wychodzi . Skorodowane miejsca - blach gruba.33038d58eac59f490c1dfc87e9b61596.jpg&key=fdb79ebde5a9c95f21d100a62f4cab65f59dbd1f35b704273d0c20ad8f0d3504

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Oczyść rdzę, ile się da, potem coś do związania rdzy, podkład epoksyd a dalej to juz coś, co zabezpieczy fizycznie przed czynnikami zewn.

jeśli jest szpara, to zastosuj tzw. masę uszczelniającą na pędzel. Zadnych silikonów, szpachli itp.

Napisano

Najpierw rozbierz dół i umyj podwozie np, Hardcorem dopiero kolejno wysusz i zajmij się rodzą. Przerabialem to rok temu, znajdziesz więcej miejsc. Przed konserwacja musisz wszystko usunąć, kłaść konserwację na osad rudy nie ma sensu szkoda pieniędzy.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
Oczyść rdzę, ile się da, potem coś do związania rdzy, podkład epoksyd a dalej to juz coś, co zabezpieczy fizycznie przed czynnikami zewn.

jeśli jest szpara, to zastosuj tzw. masę uszczelniającą na pędzel. Zadnych silikonów, szpachli itp.
Dzięki. Właśnie bałem się tego zaszpachlowywać, jakiś zawsze bo to na oko zamkniesz ale woda i tak prędzej czy później poprzez jakieś mikro pęknięcie może tak nagradzać.

Napisano
  • Autor
Najpierw rozbierz dół i umyj podwozie np, Hardcorem dopiero kolejno wysusz i zajmij się rodzą. Przerabialem to rok temu, znajdziesz więcej miejsc. Przed konserwacja musisz wszystko usunąć, kłaść konserwację na osad rudy nie ma sensu szkoda pieniędzy.

Fura rozebrana i umyta/ wymyta - suszy się default_smile.gif.

Po rozebraniu nadkoli i plastików podjechałem na myjkę na stacji i pianą wymył wszystko co się dało, potem wypłukałem wodą a miejsca najbardziej zatłuszczone/brudne zmyłem ropownicą zalaną Pb.

Napisano

Warto też odkręcić zbiornik paliwa, często tam nie ma fabrycznej konserwacji.

Napisano
Godzinę temu, gumcio napisał:

Jestem w trakcie konserwowania fury.

Który to rok produkcji, jeśli nie tajemnica?

Napisano
  • Autor
Który to rok produkcji, jeśli nie tajemnica?
2007.

Napisano

@gumcio poszukałbym czegoś dedykowanego do przemysłu okrętowego. Dawnymi czasy progi w polonezie miałem jakąś farbą "ze stoczni" w kolorze czerwonym pomazaną, a potem zwykłą smołą zapaćkane i to były jedyne elementy, które nie zgniły. Samochód przeżył mnie, mojego koleżkę i jeszcze ze 2 właścicieli, a jak się z nim rozstawałem miał 14 lat.

Napisano
  • Autor
[mention=129048]gumcio[/mention] poszukałbym czegoś dedykowanego do przemysłu okrętowego. Dawnymi czasy progi w polonezie miałem jakąś farbą "ze stoczni" w kolorze czerwonym pomazaną, a potem zwykłą smołą zapaćkane i to były jedyne elementy, które nie zgniły. Samochód przeżył mnie, mojego koleżkę i jeszcze ze 2 właścicieli, a jak się z nim rozstawałem miał 14 lat.

Nieźle. default_smile.gif. Muszę pogadać z wujem. Pracował w PZL we Wrocławiu i swego czasu jak odebrał 126p na talony to zaraz go tam rozebrał do zera i tak zakonserwował, że auto miało 20 lat stało pod chmurką i zero rudej było. Wszyscy w rodzinie do dziś pamiętają tą pamarańczową strzałe default_smile.gif Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka  

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.