Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapocony akumulator

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Jest sobie akumulator, ma przeszło rok i jest na gwarancji. Wygląda jak na zdjęciach.

Zaznaczyłem miejsca gdzie jest zapocony i mokry. Nawet podstawka z tworzywa jest mokra.

Już wiosną myłem podstawkę, bo myślałem ze gdzieś się płyn rozlał od spryskiwacza, jak zmieniałem zaworek zwrotny.

Ładowanie jest ok, bo mam ładowarkę USB wraz z pomiarem napięcia. Otwór odpowietrzający aku suchy.

Pytanie: czy taki stan rzeczy nadaje się na reklamację?

Pozdrawiam

aku1.jpg

aku2.jpg

Napisano

Ja bym reklamował

Napisano

Rozszczelniony gdzieś na łączeniu elementów.

Napisano

kiedyś miałem 6-miesieczny Autocraft i podobny przypadek - aku był w pokrowcu i w kilka miesięcy zżarło pokrowiec i dośc mocno podstawę aku, rozszczelniła sie pokrywa po bokach, wymienili bez problemu...

jeżeli to mocowanie na gorze zbyt mocno dociska ten aku to może być to przyczyną tego rozszczelnienia (np.mocno dokręcony na dużym mrozie i coś puściło)

Edytowane przez binges

Napisano

Ojej no - jakby cię ktoś też cały czas ładował też byś się spocił :hehe: A może mu gorąco po prostu jest? :nie_wiem:

Napisano
  • Autor

Pojechałem do sklepu gdzie kupiłem aku. Opowiedziałem o co chodzi, więc gość poszedł ze mną do auta. Otworzyłem maskę gość wsadził głowę, popatrzył tu i tam, przetarł aku papierowym zielonym ręcznikiem, ręcznik się zrobił brązowy - "tak, to jest elektrolit, wywaliło uszczelkę" i wskazał miejsce gdzie ciekło. "Wymienię Panu go do razu" - powiedział i wtedy zdziwiłem się nieżle bo liczyłem na 14dni oczekiwania itd. W sumie mam nowe aku z nową gwarancją po roku od zakupu👍

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.