Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciężar 😉

Featured Replies

Napisano

Muszę przewieźć płyty tarasowe na odległość 200km. Chłop nie chce mi tego wysłać na palecie, ja nie mam haka. Jedyna opcja to mój wołek roboczy, leon z 01r, 1.9 TDI - pytanie czy da radę z ciężarem niecałych 400kg ? Gdyby rozłożyć płyty równomiernie na przednie i tylne siedzenia oraz na bagażnik..? Policzyłam że to waga 4 dorosłych chłopa plus kierowca...

Napisano

Z tego co wiedzę to Lecimy miały ładowność od 475kg do 525kg, w zależności od wersji wyposażenia. Wiec powinnaś się zmieścić.

Napisano
17 godzin temu, Lotna_Bestia napisał:

Dzięki, utwierdziłeś mnie w tym pomyśle 😉 

A nie lepiej wynająć jakies busa na kilka godzin albo caly dzien?

Koszt pewnie będzie w okolicach 100-150PLN + paliwo...

W razie jakiegoś zdarzenia, to takie 400kg może narobić sporo bałaganu w osobówce.

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, Maciej__ napisał:

W razie jakiegoś zdarzenia, to takie 400kg może narobić sporo bałaganu w osobówce.

Nie umiem w busy 🤪 😂 umiem w autka zderzane i wołka roboczego nie żal na takie eskapady 😉

Napisano
Dnia 5.08.2019 o 14:20, Maciej__ napisał:

Nie mówiąc już o tym, że po obciążeniu samochodu osobowego w okolice ładowności maksymalnej, potrafi on przysiąść tak, że podwoziem łatwo zahaczyć o progi zwalniające, rampy wjazdowe, krawężniki, garby itp. Do tego trzeba pamiętać żeby do takiego obciążenia dostosować ciśnienie opon.

Napisano
12 godzin temu, Manx napisał:

Nie mówiąc już o tym, że po obciążeniu samochodu osobowego w okolice ładowności maksymalnej, potrafi on przysiąść tak, że podwoziem łatwo zahaczyć o progi zwalniające, rampy wjazdowe, krawężniki, garby itp. Do tego trzeba pamiętać żeby do takiego obciążenia dostosować ciśnienie opon.

E tam wozilem gres, panele i inne materialy budowlane ceedem i oprocz tego, ze czasem opona przytarla nic zlego sie nie dzialo. Do nowki z salonu bym nie wsadzil albo zamowil transport ale jak robilem mieszkanie na wynajem to cialem koszty. :phi: Jak nie bedzie sie tak do Czech z Wawy jechac to nic sie nie stanie.

Napisano
Dnia 10.08.2019 o 12:27, wujekcybul napisał:

E tam wozilem gres, panele i inne materialy budowlane ceedem i oprocz tego, ze czasem opona przytarla nic zlego sie nie dzialo. Do nowki z salonu bym nie wsadzil albo zamowil transport ale jak robilem mieszkanie na wynajem to cialem koszty. :phi: Jak nie bedzie sie tak do Czech z Wawy jechac to nic sie nie stanie.

To ja bardziej szanuję swoje samochody, bo jak jest niedrogi transport, zwlaszcza przy brudnych tematach, to z niego korzystam. Płytki, meble zdarzało mi się wozić ale to i tak było daleko od max ładowności. Mimo że daleko, to kidyś zdarzyło się podłogą o próg zwalniający przyhaczyć. W tym roku jadąc z kompletem pasażerów i pełnym bagażnikiem bagaży się zapomniałem i cofając zapomniałem o niższym prześwicie - cofając przez próg zerwałem plastikową osłonę pod podłogą. Trzeba uważać bo przy max ładowności w każdym samochodzie robi się nisko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.