Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plytki na blache

Featured Replies

Napisano

Robia mi "remont" plyty balkonu. Wykończenie pod oknem, dalekie od estetyki bo zwykla blacha. Da sie na to przykleic plytki? Ewentualnie czym?

Obciazen na nich nie bedzie zadnych, plytki beda w pionie i tez w sumie nie cale plytki tylko paski po 7-10cm.

Napisano
26 minut temu, WaWeR napisał:

Da sie na to przykleic plytki? Ewentualnie czym?

Chemicznie. FixAll albo Sikaflex 11FC. Oba drogo. Albo tanio Mapei Ultrabond  P990 1K ale wiadro 10kg, więc też drogo.

;)

Napisano
  • Autor
Chemicznie. FixAll albo Sikaflex 11FC. Oba drogo. Albo tanio Mapei Ultrabond  P990 1K ale wiadro 10kg, więc też drogo.
[emoji6]
Ten sikaflex to ze 40 za kartusz. To mi wystarczy na kilka balkonow. Jak mam miec brzydka blache to to nie jest jakis straszny koszt. Wazne by nie odpadlo.
Bede knuł, a hak ktos ma inne pomysly to chetnie przeczytam.
Napisano
2 godziny temu, WaWeR napisał:

To mi wystarczy na kilka balkonow.

Uwzględnij, że spoina musi być dosyć gruba żeby mogło pracować. No i uszczelnienie krawędzi dochodzi. Można tym samym jeśli dobierzesz kolor. Jest ich trochę. 

Napisano

U mnie fachman też kleił częściowo płytki na obróbce i malował ją jakimś specjalnym podkładem. Ale nie pamiętam nazwy, w każdym razie to była farba coś a'la minia.

Napisano

@WaWeR jeżeli jest wylewka+blacha to też może sprawdzić się izolacja np taka https://www.sopro.com/pl-pl/szczegoly-produktu/prace-glazurnicze/uszczelnienia/523-zaprawa-uszczelniajca-elastyczna-jednoskadnikowa/

trzyma się bardzo dobrze, tworzy warstwę jak z gumy, na łączeniu blachy i betonu dodatkowo można dać taśmę uszczelniającą.

na to normalnie klej itd.

Napisano
  • Autor

Tu chodzi tylko o estetyke.

Blacga czerwona, okno buale a pkytki szare. Teoretycznue, w/g wykonawcy wszystko uszczelnili.

Ja wiec chce tylko dla estetyki dac tam plytki. Nawet mi je ladnie docielifb644fbc9d5098a7825b357d1b4098a6.jpg&key=8166b68f89ce4dc19c5cede465993cd927fee1cafd7a24ccd9741a1a148d9fdf

A. To zdhecie okna sasiadki. U mnie tych gwozdzi nie ma

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.