Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszkodzony panel podłogowy- czym zabezpieczyć?

Featured Replies

Napisano

Młoda dzisiaj bawiąc sie lego wyłapała nierówność na panelach i potraktowała płytką z lego, bo chciała to wyrównać. Wyrównała skutecznie wydzierając fragment wierzchniej części 0,5x2cm. I dużo i nie, ale przy myciu jak woda sie tam dostanie to będzie lipa. Potrzebuję tymczasowo to zabezpieczyć.

Pytanie brzmi - czym?

Napisano

Tymczasowo to byle czym, np taśmą klejącą

Wysłane z mojego iPhone XS Max przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, DamianB napisał:

Tymczasowo to byle czym, np taśmą klejącą

Wysłane z mojego iPhone XS Max przy użyciu Tapatalka

Pod to woda tez sie dostanie.

Powiedzmy tak- w tym tygodniu nie będziemy miec czasu żeby zdzierać wszystko i wymieniać panel. Kwestia do 2 tyg. Podłogi myję codziennie.

Zastanawiałam się nad klejem magicznym..jak wysycha to robi się przezroczysty, kleję nim papier- tego nie uszkadza, wiec płyty tez nie powinno... Chyba.

Napisano

Silikonem sanitarnym 👍

Napisano
Godzinę temu, Alanka napisał:

Pytanie brzmi - czym?

Kup żywicę epoksydową. Bezbarwną albo pod kolor jeśli dobierzesz. Małe tubki są po kilka zł. Rozrabuasz z utwardzaczem, pociągasz po uszkodzeniu i następnego dnia normalnie użytkujesz panele, bez konieczności wymiany.   

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Joki napisał:

Kup żywicę epoksydową. Bezbarwną albo pod kolor jeśli dobierzesz. Małe tubki są po kilka zł. Rozrabuasz z utwardzaczem, pociągasz po uszkodzeniu i następnego dnia normalnie użytkujesz panele, bez konieczności wymiany.   

O! Jutro popytam szwagra czy nie ma albo skoczę do sklepu. Dziękuję :)

Napisano
2 godziny temu, Alanka napisał:

O! Jutro popytam szwagra czy nie ma albo skoczę do sklepu. Dziękuję :)

U mnie klienci zrobili kilka obić i akurat z wyglądu pasują. Wyglądają jak sęki. Zalałem kroplą żywicy i jest lux. Nikt się nawet nie zorientuje. Zrobiłem akurat taką o miodowym zabarwieniu ale są też bezbarwne, beżowe, kremowe, szare, czarne. W malutkich tibkach po 3zł i w takich podwójnych strzykawkach po kilkanaście zł.

E-402-Klej-epoksydowy-standatdowy-2x12ml

Napisano
  • Autor

@Joki dzięki za radę, u mnie wypadł prostokącik. Córka zrobiła to perfekcyjnie. Pod odpowiednim kątem jak swiatlo pada to widac dopiero, bo w sumie panele sa w podobnym odcieniu jak ta dykta/płyta pod spodem. Uszkodzenie nie odbija światła i w sumie jak ktos nie wie to nie zauważy. Problem- ja to widzę!

Napisano

Po nałożeniu epoksydu podgrzej go suszarką. Robi się wtedy rzadki i ładnie się rozpływa.

Napisano
3 minuty temu, Alanka napisał:

Problem- ja to widzę!

Widzieć będziesz ale żywica zabezpieczy to prawie tak dobrze jak oryginalna okleina.

Napisano
1 minutę temu, Orochimaru napisał:

Po nałożeniu epoksydu podgrzej go suszarką. Robi się wtedy rzadki i ładnie się rozpływa.

I szybciej wiąże w wyższej temp.

Napisano
  • Autor

Jutro kierunek sklep z materiałami budowlanymi :) dziękuję :)

Napisano

Jak chcesz na szybko i na jakiś czas to zabezpiecz to bezbarwnym lakierem do paznokci. Wcześniej możesz to miejcse przemalować mazakiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.