Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plafon 3000K - gdzie dostać ?

Featured Replies

Napisano

Wymieniłem większość plafonów z żarówkowych (najpierw były na żarówki zwykłe, potem CFL, a teraz LED) na plafony z wbudowanymi

Są świetne bo dają bardzo równomierne światło.

Problem jest taki, że wszystkie plafony dostępne w hipermarketach DIY są w temperaturze 4000K.

Nie we wszystkich pomieszczeniach/kolorach to się sprawdza - czasami jest potrzebny cieplejszy kolor.

Kojarzycie może gdzie można kupić plafon (nic specjalnego - zwykły prosty) o temperaturze 3000K ?

Około 1200-1500 lm.

Napisano

A nie da się wymienić samych źródeł światła? Przecież to nie technologia z NASA.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Cinek napisał:

A nie da się wymienić samych źródeł światła? Przecież to nie technologia z NASA.

W ostateczności tak zrobię - kupię kawałek paska ledowego i przykleję i polutuję.

Ale myślałem, że można to pominąć i po prostu kupić.

Napisano
5 minut temu, Tomo napisał:

Wymieniłem większość plafonów z żarówkowych (najpierw były na żarówki zwykłe, potem CFL, a teraz LED) na plafony z wbudowanymi

Są świetne bo dają bardzo równomierne światło.

Problem jest taki, że wszystkie plafony dostępne w hipermarketach DIY są w temperaturze 4000K.

Nie we wszystkich pomieszczeniach/kolorach to się sprawdza - czasami jest potrzebny cieplejszy kolor.

Kojarzycie może gdzie można kupić plafon (nic specjalnego - zwykły prosty) o temperaturze 3000K ?

Około 1200-1500 lm.

Plafony z wbudowanymi LEDami nie są też takie super bo LEDy też potrafią się wysypać (migać, świecić niepełną mocą, itd).

Szukaj w marketach i na allegro, ja tak kupowałem i nie miałem z tym problemu.

Pierwszy lepszy link:

https://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/plafony/plafon-suede-28-cm-bialy-led-philips,p362745,l2647.html

Jak nie możesz się zdecydować na barwę to polecam taki:

https://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/plafony/plafon-vizzini2-z-pilotem-40-cm-bialy-led-inspire,p434761,l2647.html

Mam tego typu w łazience, tylko bez pilota. Można zmienić barwy białego, poza tym dość fajnie wygląda.

Napisano

CL4-S-6W dpm, takie mam i świecą ciepło, w okolicach 3000K

Wysłane z mojego iPhone XS Max przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 22.12.2019 o 16:48, Tomo napisał:

Około 1200-1500 lm.

Może taki?  okrągły https://www.ledkia.com/pl/kup-plafones-led-basic-/404-plafon-led-okragly-18w.html

kwadratowy https://www.ledkia.com/pl/kup-plafones-led-design/1134-plafon-led-kwadratowy-design-18w-bialy.html

Edytowane przez volf6

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, volf6 napisał:

Wolałbym taki z pełnym plastikowym kloszem, żeby światło się równomiernie rozchodziło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.