Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakiej firmy łożyska / poduszki mcpersonów?

Featured Replies

Napisano

Witam,

muszę wymienić łożyska i poduszki górnego mocowania mcpersonów w swojej megance iii.
Zastanawiam się nad wyborem firmy zamiennika - czy macie jakieś opinie który producent oferuje przyzwoitą trwałość/jakość?
Nie chciałbym za powiedzmy 30kkm wymieniać ich ponownie :) - tak obecnie mam z półosią prawą... w sumie to nie wiem nawet jakiej firmy mi mechanik wstawił zamiennik (poprosiłem tylko o dobry, nie najtańszy...), więc teraz wolę dokonać wyboru świadomie :)

Oryginały wytrzymały 183kkm po czym obie strony do wymiany.

Znacie może przybliżona cenę wymiany- tzn chodzi mi o robociznę na stronę?

Acha i dodatkowe pytanie - czy zużyte górne mocowania mcpersonów mogą mieć wpływ na zużycie opon (szczególnie po zewnętrnej stronie) pomimo prawidłowej geometrii ?

Pozdrawiam

Napisano

Zależy co tam jest dostępne, myślę, ze SKF czy NTN bądź jakąkolwiek renomowaną firmę można śmiało brać.

Do wymiany trzeba najpewniej rozbebeszać kolumnę czyli tyle roboty co przy wymianie sprężyn czy amortyzatorów, cena zależna od lokalizacji i renomy warsztatu.

Skoro prawidłowa geometria to raczej nie, chyba, ze coś z samymi poduszkami nie halo lub źle zamontowane (jeśli to możliwe)...

Napisano

podobno oryginalne części renault są tanie tak twierdzi mój znajomy co cały czas porusza się takimi autami, cena wymiany 150zł za stronę

Napisano

Na zestawie poduszka + łożysko SNR przejechałem w Scenicu II ok 60 kkm. Przy wymianie amortyzatorów poduszki wymieniłem na oryginały, chociaż te co były jeszcze by pojeździły bez problemu (kupiłem komplet z amortyzatorami). Łożyska zostały bo były w stanie nienagannym. Mogę śmiało polecić.

Napisano
Na zestawie poduszka + łożysko SNR przejechałem w Scenicu II ok 60 kkm. Przy wymianie amortyzatorów poduszki wymieniłem na oryginały, chociaż te co były jeszcze by pojeździły bez problemu (kupiłem komplet z amortyzatorami). Łożyska zostały bo były w stanie nienagannym. Mogę śmiało polecić.
SNR to oem Renault - jak najbardziej ok i taki komplet również polecam autorowi tematu.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.