Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktoś potrafi odpowiedziec dlaczego te oleje .......

Featured Replies

Napisano

Właśnie czy ktoś potrafi udzielić rzetelnego info dlaczego olej z tej aukcji jest w takim samym opakowaniu tzn bance jak np ten oryginal Opla tutaj oferowany przez kol Krisb na aukcjach jego firmy ??? hmm.gif

Czy to obala caly mit o tym ze w bance oplowskiego oleju jest wyrob zrobiony przez Mobila ??? hmm.gif

Napisano

Myśle ze bańka niema t nic do tego nie raz widziałem wiele rzeczy w tym samym opakowaniu i niby tylko zmieniona naklejka. Dla przykładu ja kupiłem olej Mobil do swojej kosiary i znajomy kupił do swojej z tym ze firma krzak jakaś i identyczne opakowanie miały te oleje tylko inna nalepka... Ale choć by niewiem co ja tam nadal bende myślał ze ten Olej Opel to Mobil i bende zalewał do swojego wink.gif Ostatno nawet honde zalałem tym olejem i śmiga lepiej niż na mobilu więc czym się przejmować.?:)

Napisano

Widocznie wybrali tego samego producenta opakowania, nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Może opel czy Mobil nie zastrzegli wyglądu opakowania i tyle...

Napisano

...a kto mowi, ze to Mobil?

Pisze tak na opakowaniu, ze wyprodukowane przez Mobil ?

Jesli nie to po co opowaiadac, ze Mobil? Czy to jedyny nieomylny producent oleju do silnikow? Dla niektorych tak wink.gif

Olej Genuine Opel czyli zalecany przez Opla, a kto to robi, to chyba mniej wazne, skoro GM to zaleca do swoich silnikow.

Pomijam sytuacje, gdy ktos sprzedaje podrobe w takim opakowaniu, a tego na allegro nie brakuje.

Napisano
  • Autor

> ...a kto mowi, ze to Mobil?

> Pisze tak na opakowaniu, ze wyprodukowane przez Mobil ?

> Jesli nie to po co opowaiadac, ze Mobil? Czy to jedyny nieomylny

> producent oleju do silnikow? Dla niektorych tak

> Olej Genuine Opel czyli zalecany przez Opla, a kto to robi, to chyba

> mniej wazne, skoro GM to zaleca do swoich silnikow.

> Pomijam sytuacje, gdy ktos sprzedaje podrobe w takim opakowaniu, a

> tego na allegro nie brakuje.

Ja tez nie twierdze ze olej dla opla jest robiony przez mobila bo na potwierdzenie tego nikt nigdy nie podal zadnej rzetelnej informacji. I wlasnie w takim celu zamiescilem tego posta. Zreszta wszystkie mity o super wlasciwosciach Mobila, Castrola, Valvoline Maxlife sa dla mnie smieszne. Ciekawe czy ktos wie ze Castrol od lat 70tych jest robiony w gdanskiej rafinerii ?? Ten Pennasol wychodzi na to ze jest czeska marka, a sam olej jest produkowany prawdopodobnie w jakies niemieckiej rafinerii. Tylko dlaczego Opel nie zastrzegl sobie wzoru opakowania ???

Napisano

> Ja tez nie twierdze ze olej dla opla jest robiony przez mobila bo na

> potwierdzenie tego nikt nigdy nie podal zadnej rzetelnej

> informacji.

Ze dwalata temu w hurtowni oleji facet mówił że oplel zmienił producenta z Efa na Mobil

> I wlasnie w takim celu zamiescilem tego posta.

> Zreszta wszystkie mity o super wlasciwosciach Mobila, Castrola,

> Valvoline Maxlife sa dla mnie smieszne.

Zgadzam sie z tym w 100% i śmieszą mnie wywody którylepszy i tak wszystkie mieszane w jednej kadzi biglaugh.gif

> Ciekawe czy ktos wie ze

> Castrol od lat 70tych jest robiony w gdanskiej rafinerii ??

Ja wiem i zawsze o tym pisze ok.gifWystarczy wejść na strone RG i sobie poczytac zlosnik.gif Dla niektórych moze to być szokiem hehe.gif

> Ten

> Pennasol wychodzi na to ze jest czeska marka, a sam olej jest

> produkowany prawdopodobnie w jakies niemieckiej rafinerii. Tylko

> dlaczego Opel nie zastrzegl sobie wzoru opakowania ???

Cos mi sie zdaje że mogą pochodzić z tej samej kadzi. To znaczy baza syntetyczna pochodzi z RG a kompozyty dodawane w rafinerii w niemczech która rozlewa dla kilku marek hehe.gif

Napisano

> Właśnie czy ktoś potrafi udzielić rzetelnego info dlaczego olej z

> tej aukcji jest w takim samym opakowaniu tzn bance jak np ten

> oryginal Opla tutaj oferowany przez kol Krisb na aukcjach jego

> firmy ???

> Czy to obala caly mit o tym ze w bance oplowskiego oleju jest wyrob

> zrobiony przez Mobila ???

Ty to masz oko cool.gif

Napisano
  • Autor

> Ty to masz oko

Moze i mam, trafilem na ten olej calkiem przypadkiem. Jednak nadal mnie ciekawi co one maja wspolnego ze soba bo czuje ze to moze byc bardzo ciekawe wink.gif

Napisano

> Moze i mam, trafilem na ten olej calkiem przypadkiem. Jednak nadal

> mnie ciekawi co one maja wspolnego ze soba bo czuje ze to moze

> byc bardzo ciekawe

Mnie tez ciekawi, lecz jak narazie pozostaja nam same domysły.

Jest to mozliwe ze te oleje sa robione w tej samej fabryce i ze jest to Mobil1, Shell, lub jakis inny znanej marki.

Wkońcu Chyba nie ma zawiele firm produkujacych oleje i bardzo mozliwe ze z olejami jest jak z oponami czyli tylko pieć producentów, np. ta sama firma robi goodyear, debica, sava, fulda dalej niepamietam zlosnik.gif

.

.

o znalazłem

-Barum, Continental, Uniroyal

-Dębica, Dunlop, Fulda, Goodyear, Sava

-BF Goodrich, Kleber, Kormoran, Michelin

-Pirelli

-Bridgestone, Firestone, Dayton

-Nokian

Napisano

No właśnie z oponami też tak jest więc kupując Kormorany wcale nie znaczy,że jeździmy na Michelinach i że są równie dobre, bo mieszanka jest już pewnie gorsza. Tak samo będzie z olejami- jeśli nawet Mobil produkuje dla Opla olej to nie znaczy,że jest to to samo co Mobil 1. Mogą (choć nie koniecznie) dodawać np. inne składniki, uszlachetniacze, itp i będzie to jakościowo inny olej co nie znaczy, że dużo gorszy. Chyba tylko badania laboratoryjne albo dokładna specyfikacja mogą to potwierdzić.

Napisano

Trochę uzupełnię o ile dobrze pamiętam smile.gif

Pirelli, Ceat, Courier

Continental, Uniroyal, Semperit, Barum

Bridgestone, Firestone, Dayton

Michelin, Kormoran, Kleber, BFGoodrich

Goodyear, Dunlop, Dębica, Fulda, Sava

Nokian, Toyo

Cooper, Falken, Kyoto, Yokohama

pzdr

maciek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.