Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki kompresor?

Featured Replies

Napisano

Chcę zrobić ojcu prezent i kupić kompresor. Wymagania:

- 24 litry, 

- olejowy,

- dobry i tani ;] (budżet 450zł).

Będzie go używał do dobijania powietrza w hydroforze, pompowanie kół, okazjonalnie mała szlifierka pneumatyczna i może jakieś inne urządzenie. Totalnie amatorskie zastosowanie.

W obi jest promocja na Stanleya. Mieści się w budżecie, ale wygląda identycznie jak chińczyk tańszy o około 150 zł. Warto dopłacić do marki? Mają jakąś lepszą kontrolę jakości?

W leroy merlin sprzedają kompresory hagen po 295 zł, gość z obsługi poleca jeśli raz na tydzień będę pompował opony, najlepiej w rowerze ;]

Jest coś co spełnia wymagania i można z czystym sumieniem kupić? Czy wszystko to loteria?

Napisano

Stanley powinien wystarczyć.

Widzę że w Leroy Merlin mają też Kawasaki w podobnym budżecie ale ma gorsze opinie.

Osobiście zaryzykował bym ze Stanleyem.

Napisano

Miałem podobny budżet i te same zastosowania. Głównie chodziło o dobijanie hydroforu ale dobrze się sprawdza do basenów dla dziecka ;] + opony piłki przedmuchanie zakamarków auta itd

skończyło się na tym

https://www.castorama.pl/sprezarka-tlokowa-specair-hl-275-25-id-30332.html

+

https://www.castorama.pl/zestaw-pneumatyczny-stanley-8-szt-id-30348.html

Napisano
Miałem podobny budżet i te same zastosowania. Głównie chodziło o dobijanie hydroforu ale dobrze się sprawdza do basenów dla dziecka ;] + opony piłki przedmuchanie zakamarków auta itd
skończyło się na tym
https://www.castorama.pl/sprezarka-tlokowa-specair-hl-275-25-id-30332.html
+
https://www.castorama.pl/zestaw-pneumatyczny-stanley-8-szt-id-30348.html

Mam taki sam już 2 lata ...albo3. jest ok

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ja bym wziął najcichszy - tylko jak je bezpośrednio ze sobą porównać...?

tapatalked

Napisano

Stanley to chinczyk. W sumie nie ma zbyt dużej róznicy co kupisz. Ja kupilem w Casto zwykly, gośc mowił że sprzedali tego setki i nigdy nie było problemów. Do domowych zastosowań w zupełności wystarcza, trzeba pamiętać jedynie o oleju.

Napisano
Godzinę temu, BOGUS napisał:

Mam taki sam już 2 lata ...albo3. jest ok

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

a ja 4 lata :)

Napisano

Zerknij tutaj

25 litrów do szlifierki to za mało, ja mam 50 i przy malowaniu pistoletem kompresor non stop chodzi. 

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Jutro skocze do Castoramy oglądnąć specair. Przetestuje jak to będzie pracować u ojca i zdecyduje czy dla siebie też brać  😉

Edytowane przez Cherokee18

Napisano
  • Autor

Jeszcze zapytam, są jakieś proste sztuczki, które pozwolą zwiększyć wydajność? Np. wymiana filtra powietrza na większy, albo lepszy olej? I przy okazji jak olej tam wlać?

Edytowane przez Cherokee18

Napisano
Dnia 2.08.2020 o 10:19, Cherokee18 napisał:

Jeszcze zapytam, są jakieś proste sztuczki, które pozwolą zwiększyć wydajność? Np. wymiana filtra powietrza na większy, albo lepszy olej? I przy okazji jak olej tam wlać?

Wydajnośc to pompa, która jest określonej mocy. To jest kompresor domowy i nic więcej tym nie zrobisz. Jak się robi na spokojnie i z przerwami to w zupelności wydajność wystarcza. Hydrofor 300l tym pompuje, wodę z podlewania na zime wyganiam. Nawet ostatnio kupiłem piaskarkę mała i wypiaskowałem kilka elementów.

Olej kupisz odrazu w markecie typu Castorama.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.