Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odnosnie gazu i instalacji...

Featured Replies

Napisano

Mam trzy pytania, posiadam instalacje BRC i mam takie jej dane

reduktor:BRC, elektrozawor gazu BRC, wiolozawor Tomasetto, obudowa wielozaworu GZWMSA, wlew gazu Tomasetto, Zbiormik GZWMSA.Czy ktos wie jaka to instalka bo jestem ciekawi czy da sie to "odgadnac" po tych danych?

Drugie pytanie:Pali mi sie marchewka od wtrysku na wyzszych obrotach od zawsze na gazie(4 lata), nie zauwazylem niepokojacych skutkow odnosnie tego, prawidlowo nie powinno sie palic, czy sa jakies skutki uboczne, co jest nie tak lub czego brakuje w instalce ze siepali, a moze to tylko przestawic cos trzeba?

Od jakiegos czasu bravka pali wiecej gazu tzn. miasto12, trasa 10, kiedys 10/8, sposob jazdy ani warunki jazdy bez zmian, w czym moze lezec przyczyna, czemu sie przyjzec (mam termostat do wymiany, moze nie dogrzewa i w tym przyczyna)?

Z gory dziekuje za pomoc.

Napisano

Wiesz ze masz termostat do wymiany i jeszcze sie pytasz czemu wiecej Ci auto pali??? screwy.gif

Napisano
  • Autor

> Wiesz ze masz termostat do wymiany i jeszcze sie pytasz czemu wiecej

> Ci auto pali???

Pytam czy termostat to moze byc przyczyna tego ze wiecej pali....

Jak to jest z termostatami czy roznaia sie jakos trwaloscia, jaka cena do 1.6 moze byc?

Napisano

> Pytam czy termostat to moze byc przyczyna tego ze wiecej pali....

> Jak to jest z termostatami czy roznaia sie jakos trwaloscia, jaka

> cena do 1.6 moze byc?

ja do 1.4 placilem 98 zl

do Twojego bedzie troche drozszy

Napisano

Skoro reduktor BRC i elektrozawor BRC wiec pewnie to komplet BRC. Butla zwykle jest innej produkcji, a wielozawor sie w butli znajduje.

Jeszcze nie napisales najwazniejszego czyli jaki komputer sterujacy gazem.

Swiecaca marchewa to zapewne bedzie cos nietak z emulatorami wtryskow. Gdyby ich niebylo to by swiecila caly czas podczas jazdy na gazie. Jesli swieci tylko na wyzszych obrotach to znaczy ze zapewne cos z nimi nietak.

Co do spalania to ja po mojej ostatniej regulacji tez mam mniejwiecej takiesamo 10/12 i jestem bardzo szczesliwy ze tak malo. Wczesniej bylo gorzej. Mozliwe ze to tez wina termostatu bo tez mam walniety. Niewiedzialem ze on robi az taka roznice jak tu koledzy mowia.

Napisano

No po prostu rece opadaja na takie pytania zlosnik.gif Skoro jezdzisz na niedogrzanym silniku, to nie dziw sie ze musi wiecej paliwka polykac. Praw fizyki nie oszukasz.

Jak juz teraz widzisz roznice, to poczekaj do zimy, wtedy to sie chyba zalamiesz 270751858-jezyk.gif

> Jak to jest z termostatami czy roznaia sie jakos trwaloscia, jaka

> cena do 1.6 moze byc?

Co do cen nic Ci nie pomoge, ale jak to mowia: szukajcie a znajdziecie palacz.gif

Jak chcesz szalec to sie pytaj w ASO, a jak nie to po to masz net, zeby sie dowiedziec np tutaj, a jak nie to ksiazka tel. do reki i dzwonic, dzwonic, dzwomic... Sklepow z czesciami do BBM w dobrych cenach jest naprawde calkiem sporo. No i jeszcze Allegro...

Napisano

A po czym poznać że termostat jest padnięty?? Czy wskaźnik temperatury zawsze powinien być na środku skali (tj ok 90 st)??

Napisano

> A po czym poznać że termostat jest padnięty?? Czy wskaźnik

> temperatury zawsze powinien być na środku skali (tj ok 90 st)??

no powinien byc na srodku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.