Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Malowanie płotu

Featured Replies

Napisano

Cześć

Mam do odnowienia płot (konstrukcja stalowa i szczebelki). I głupie pytanie bo nie mogę się zdecydować jak się do tego zabrać :facepalm:. Czy:

1. Oczyścić myjką zamontowane (bez zdejmowania) szczebelki, przelecieć drucianką konstrukcję, odtłuścić i pomalować konstrukcję i szczebelki

a może

2. Zdemontować szczebelki (300 sztuk), oczyścić myjką szczebelki, przelecieć drucianką konstrukcję, odtłuścić, pomalować konstrukcję i szczebelki.

Najlepiej byłoby wybrać drugie rozwiązanie. Tylko to strasznie pracochłonne i czasochłonne się wydaje. Odkręcenie szczebli zejdzie ze 4 godziny, przy tym należy zwrócić uwagę by nie zmienić kolejności, potem opłukanie myjką i odczekanie jak wyschnie drewno to pewnie co najmniej jeden dzień i dopiero wówczas można malować. Potem ponowne skręcanie. I przy dobrej pogodzie zejdzie tydzień :totalszok:. Dodatkowy "problemik" to taki, że przy wykręcaniu wkrętów odkrusza się kawałek drewna co też ładnie nie wygląda.

Co doradzacie w takim razie?

IMG_20200830_112823.jpg

IMG_20200830_113010.jpg

Napisano

ja bym wybrał A - jeśli wybierzesz B i pomylisz kolejność szczebli to będziesz w afroamerykańskiej du...

Napisano

Zdecydowanie wersja nr 1 W każdym razie ja tak robiłem ostatnio, dodatkowo miałem szmatkę i od razu wycierałem farbę na profilu. Trudno pomalować same sztachety przykręcone do profila  :)

Napisano
6 godzin temu, GoldFinger napisał:

Co doradzacie w takim razie?

Zdecydowanie pierwsza opcja, druga jest za bardzo czasochłonna.

Napisano

Zależy ile masz czasu i chęci. Drugi sposób zdecydowanie lepszy. Możesz podzielić płot na sekcje, np. 50 sztuk i robić etapami.

Pierwszy sposób szybszy, ale gorszy jakościowo.

Napisano

Ewentualnie drugi sposób można przyspieszyć myjąc myjką i susząc sztachety jeszcze zamontowane, potem odkręcić i papierem przelecieć tylko tą część pod konstrukcją.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zabrałem się za pierwsze rozwiązanie i na razie umyłem myjką sztachety. Teraz niech sobie schną a w międzyczasie będę czyścić konstrukcję z częściowo łuszczącej się farby.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.