Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

znieznosc nie do ustawienia

Featured Replies

Napisano

mam problemik.

po ustawionej zbieznosci zjezdzam ze stanowiska , przejade sie po parkingu wjade spowrotem na stanowisko i zbieznosc jest rozjechana. oczywiscie ciagnie w prawo. nowe opony sa zalozone, na starych bylo to samo. co teraz mam wymienic ????

w ciagu dnia ustawiane bylo 3 razy przez trzech roznych ludzi z jednego warsztatu i pare miesiecy wczesniej w innym. auto w sumie raczej nie bylo bite. w sumie nie ma to raczej znaczenia , bo chodzi o to rozjezdzanie sie zbieznosci, tak jakby poprostu gdzies byl mocny luz, czego majstry nie znalezli.. heeelp:)

Napisano
  • Autor

widze ze ciezko tu cos uzyzkac jak jest sie nowym. no nic wwielkie dzieki

Napisano

> widze ze ciezko tu cos uzyzkac jak jest sie nowym. no nic wwielkie

> dzieki

Chłopie wrzuć na luz...wrzuciłeś temat "na noc", po której następuje dzień dla większości wolny i masz pretensję, że nikt nie odpowiada...poczekaj chwilę...na pewno koledzy doradzą... cool.gif

Napisano

> widze ze ciezko tu cos uzyzkac jak jest sie nowym. no nic wwielkie

> dzieki

bo w takim przypadku ciezko cos doradzic via net, wymien koncowki drazkow, moze przestanie sie rozjezdzac. Swoja droga majstrom sie nie chce chyba szukac, mozna przeciez poznaczyc nastawy jakims lakierem i popatrzec co sie rozjezdza.

Napisano

>sam sobie czesciowo odpowiedziales. musisz poszukac luzu. pojedz do innego zakladu, moze maja wieksze pojecie o zbierznosci. ja jak ustawialem zbiezrnosc to podstawa jest napierw sciezka diagnostyczna czy nie ma luzow a dopiero zbierznosc. moze masz taka sytuacja ze masz luz na sworzniach lub koncowka a twoi magicy widzac tak maly luz ustawiaja go i efekt juz znasz. moja rada najpierw solidna diagnostyka a pozniej inny diagnosta ( zakład)

Napisano

> mam problemik.

> po ustawionej zbieznosci zjezdzam ze stanowiska , przejade sie po

> parkingu wjade spowrotem na stanowisko i zbieznosc jest

> rozjechana. oczywiscie ciagnie w prawo. nowe opony sa zalozone,

> na starych bylo to samo. co teraz mam wymienic ????

> w ciagu dnia ustawiane bylo 3 razy przez trzech roznych ludzi z

> jednego warsztatu i pare miesiecy wczesniej w innym. auto w

> sumie raczej nie bylo bite. w sumie nie ma to raczej znaczenia ,

> bo chodzi o to rozjezdzanie sie zbieznosci, tak jakby poprostu

> gdzies byl mocny luz, czego majstry nie znalezli.. heeelp:)

Ostatnio miałem przypadek ze otwor w poduszcze amora był wyje...ny (znaczy sie jajowaty) i mcperson krzywo siedział, a byc moze nawet sie przesuwał. U Ciebie tak sobie mysle ze moze drazki na maglownicy maja jakies luzy.

Napisano

> wlasnie popieram kolege - sprawdz poduszki pod amorami, jezeli sa wywalone za boga nie ustawisz zbierznosci, Jezeli sa wybite to ustawia ci na przyrzadach a jak sie przejedziesz to szlak trafi cale ustawienia.

Napisano
  • Autor

oki przepraszam smile.gifi odrazu sie lepiej czuje.

wiec wczsniej bylem na przegladzie, kolo mnie porozciagal na boki i stwierdzil ze wszystko oki z zawieszeiem . taki sreddni remont tojaki to koszt ??? bez wymiany amortyzatorow , choc nie wiem czy nie powinienem . pomiar to 51 na 51% a niby gazowe tak maja .

Napisano

Pewien przykład, choć sprawa dotyczy Omegi B.

Założone nowe tuleje metalowo-gumowe. Luzów BRAK.

Ustawienie zbierzności - po przejechaniu raz jest zbierzny, raz rozbierzny.

Zalcenie - ponowne wymienić tuleje na oryginalne GM i nie bawić się z zamiennikami.

Mimo dziwnych uwag właściciela pojazdu, dokonano wymiany i WIELKIE ździwienie, zbierzność dało się ustawić i nic się nie zmienia.

Napisano

może podłużnica pęknięta ...........

Napisano
  • Autor

> może podłużnica pęknięta ...........

raczej nie , ale gumy te z lozyskami sa takie jakies twarde i popekane . moze to jest powod ze jak wjade na policjanta , to tak jakbym wjezdzal centralnie na kraweznik. ech koszta koszta sie szykuja. chce dla spokoju wymienic wiekszosc tulei , elementow gumowych, wiec moze dajcie jeszcze rade gdzie co kupic. htb x16sz:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.