Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bateria KLUDI - porównanie dwóch, czym się różnią ? Help

Featured Replies

Napisano

Ta tańsza to seria Basic, ta droższa to seria Balance.

Jak wszędzie, pewnie ta droższa jest troszkę lepsza itp.

Jedno i drugie ta sama firma, marka znana i niebadziewna.

Bierz tańszą i nie pytaj dalej, bo skończysz na baterii za 3000 PLN, a i tam nie będziesz w 100% przekonany, że dokonałeś najlepszego wyboru ;l

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Tomo napisał:

Ta tańsza to seria Basic, ta droższa to seria Balance.

Jak wszędzie, pewnie ta droższa jest troszkę lepsza itp.

Jedno i drugie ta sama firma, marka znana i niebadziewna.

Bierz tańszą i nie pytaj dalej, bo skończysz na baterii za 3000 PLN, a i tam nie będziesz w 100% przekonany, że dokonałeś najlepszego wyboru ;l

tyle zauważyłem. "pewnie trochę lepsza" - no właśnie nie wiem dlaczego :) 

Bo czasem chytry dwa razy kupuje/traci.

Pewnie, że wolę tą bejsic. Zwłaszcza do męskiego kibla.

Babski prysznic pewnie nie zniesie piętna Basic :)

A tak na serio, to nie rozumiem tej różnicy cenowej.

Napisano
Godzinę temu, mati1.6dohc napisał:

tyle zauważyłem. "pewnie trochę lepsza" - no właśnie nie wiem dlaczego :) 

Bo czasem chytry dwa razy kupuje/traci.

Pewnie, że wolę tą bejsic. Zwłaszcza do męskiego kibla.

Babski prysznic pewnie nie zniesie piętna Basic :)

A tak na serio, to nie rozumiem tej różnicy cenowej.

dodatkowo ta droższa ma system oszczędzania wody - mam to u siebie w HG i gdybym tylko miał lepsze ciśnienie w instalacji wodociągowej to spełniałoby to swoją funkcję w 100%.

Dodatkowo - spróbuj znaleźć wagę jednej i drugiej bateri - obawiam się iż w materiale a dokładniej w jego rodzaju i ilości leży tajemnica ceny 

Napisano
11 godzin temu, 4thelement napisał:

dodatkowo ta droższa ma system oszczędzania wody - mam to u siebie w HG i gdybym tylko miał lepsze ciśnienie w instalacji wodociągowej to spełniałoby to swoją funkcję w 100%.

Dodatkowo - spróbuj znaleźć wagę jednej i drugiej bateri - obawiam się iż w materiale a dokładniej w jego rodzaju i ilości leży tajemnica ceny 

Mogą być w "bazowym" materiale, mogą być różne głowice, do tego detale - uchwyty z tworzywa pochromowanego na bank są w tej tańszej, w droższej pewnie mosiężne itd..Czasem nawet kraj produkcji wpływa na cenę jak np: Gessi produkuje kolekcje Emporio w Rumunii a nie w IT

Napisano
11 godzin temu, 4thelement napisał:

Tylko, żeby ta oszczędność wody nie zwróci się nigdy patrzą na różnice w cenie baterii. Prysznic to jakieś 50-70 groszy, oszczędność na wodzie przyjmijmy 30 groszy. To te pięć stówek zwraca się wiecznie. 

Napisano
15 godzin temu, 4thelement napisał:

A jak działa system oszczędzania wody ? :hmm:

Nie chcę być złośliwy, ale czy oznacza to, że kupiłeś baterię z systemem oszczędznia wody, który to system nie działa (bo nie ma dostatecznego ciśnienia) ? :hmm:

Mieszkasz w bloku czy w domu ? Bo jeśli w domu, to pamiętaj, że na wejściu masz regulowany reduktor.

15 godzin temu, 4thelement napisał:

Waga ma jak najbardziej znaczenie - im wyższa (i średnica głowicy większa) bateria będzie cichsza.

Pytanie na ile ten parametr ma znaczenie (ilość hałasu z lecącej wody ws. hałas z przepływu baterii).

Napisano
4 godziny temu, Chorzyn napisał:

Mogą być w "bazowym" materiale, mogą być różne głowice, do tego detale - uchwyty z tworzywa pochromowanego na bank są w tej tańszej, w droższej pewnie mosiężne itd..Czasem nawet kraj produkcji wpływa na cenę jak np: Gessi produkuje kolekcje Emporio w Rumunii a nie w IT

No chromowany plastik, to raczej tylko w tanich marketowych bateriach się zdarza :hmm:

Kupując baterię prysznicową za 70-90 PLN raczej godzimy się na taką niedoskonałość.

Napisano
2 godziny temu, Tomo napisał:

Nie chcę być złośliwy, ale czy oznacza to, że kupiłeś baterię z systemem oszczędznia wody, który to system nie działa (bo nie ma dostatecznego ciśnienia) ? :hmm:

Kupilem ją w takiej cenie że żal było nie brać 

Bo jeśli w domu, to pamiętaj, że na wejściu masz regulowany reduktor

Nie mam reduktora ze wzgledu na to iz sieć wodociagowa podaje mi w porywach 2 bar cisnienia na przyłącze. Gdyby dali więcej to co kilka metrów mielibyśmy piękne fontanny na osiedlu 

Ale według wodociągów nie wymagana jest modernizacja sieci bo ta jest w doskonalym stanie 

Napisano

No chromowany plastik, to raczej tylko w tanich marketowych bateriach się zdarza :hmm:

W produktach innej „renomowanej” niemieckiej marki za ceny powyżej 1k masz niejeden plastikowy chromowany 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.