Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak średnica otwornicy ?

Featured Replies

Napisano

jaka jest zalecana średnica otwornicy żeby w płytce zrobić otwór na kontakt/gniazdko ?

Napisano
7 minut temu, Jerzyk_ napisał:

jaka jest zalecana średnica otwornicy żeby w płytce zrobić otwór na kontakt/gniazdko ?

równa średnicy puszki, standardowo 60mm

Edytowane przez mPh

Napisano
3 godziny temu, Jerzyk_ napisał:

Pytanie czy kleisz płytkę na ścianę z już obsadzoną puszką, czy chcesz puszkę obsadzić w linii z płytką.

Jest to o tyle istotne, że jeżeli puszka zostanie głębiej, to nie da się już dokręcić tych łapek - mocowanie będzie na same śrubki.

Napisano
  • Autor
38 minut temu, Tomo napisał:

Pytanie czy kleisz płytkę na ścianę z już obsadzoną puszką, czy chcesz puszkę obsadzić w linii z płytką.

Jest to o tyle istotne, że jeżeli puszka zostanie głębiej, to nie da się już dokręcić tych łapek - mocowanie będzie na same śrubki.

puszka juz jest w ścianie,w plytce tyle tyle żeby kontakt włożyć 

Napisano

U mnie koronką pod puszki wierciła 65mm. I puszki standardowe wchodzą z lekkim luzem i miejscem na gips do wklejenia. W regipsie puszka do przestrzeni pustych taka z łapkami wchodziła na wcisk i pięknie to trzymało.  Więc otwór w zakresie 60-65 mm będzie odpowiedni.

Napisano

Ja tam może piekarzem nie jestem a elektrykiem ale zawsze otwornica o średnicy puszki i dzida ;) protip jest taki tylko, że jeżeli puszka ma ramkę na zewnątrz to trzeba ją ściąć nożykiem bo nie każdy osprzęt da się przykręcić tak aby nie odstawał wówczas od płaszczyzny płytki

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 17.10.2020 o 22:43, mPh napisał:

Ja tam może piekarzem nie jestem a elektrykiem ale zawsze otwornica o średnicy puszki i dzida ;) protip jest taki tylko, że jeżeli puszka ma ramkę na zewnątrz to trzeba ją ściąć nożykiem bo nie każdy osprzęt da się przykręcić tak aby nie odstawał wówczas od płaszczyzny płytki

A jak chcę przykręcić na wkręty a nie łapki to... ?

Napisano
37 minut temu, mayster_tcz napisał:

A jak chcę przykręcić na wkręty a nie łapki to... ?

śrubki masz od strony wewnętrznej obwodu puszki, a nie zewnętrznej, pierścień ścinasz po zamontowaniu puszki a przed montażem osprzętu, wszystko działa :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.