Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podpalona astra

Featured Replies

Napisano

Z przykrością stwierdzam, że dziś w nocy naszemu koledze próbowano podpalic auto.

Chłopak dobry, spokojny, nikomu nie wadzil a jednak znalazł sie taki zawistny skur...yn, że brak poprostu słów żeby nie być wulgarnym.

Z zewnatrz uszkodzenia jak widac natomiast w srodku cały kokpit i deska sie stopiły, zreszta jak wszystkie plastikowe elementy w silniku. ma dylemat teraz kolega, czy robic, czy sprzedawac .. confused.gif Przykre to tym bardziej, że jeszcze wczoraj szykowal ją na niedzielne spotkanie pod Millenijnym frown.gif

Obraz%200066.jpg

Obraz%200067.jpg

a tak wygladalo auto jeszcze pare dni temu

Obraz%201246.jpg

Napisano

> Z przykrością stwierdzam, że dziś w nocy naszemu koledze próbowano

> podpalic auto.

> Chłopak dobry, spokojny, nikomu nie wadzil a jednak znalazł sie taki

> zawistny skur...yn, że brak poprostu słów żeby nie być

> wulgarnym.

> Z zewnatrz uszkodzenia jak widac natomiast w srodku cały kokpit i

> deska sie stopiły, zreszta jak wszystkie plastikowe elementy w

> silniku. ma dylemat teraz kolega, czy robic, czy sprzedawac ..

> Przykre to tym bardziej, że jeszcze wczoraj szykowal ją na

> niedzielne spotkanie pod Millenijnym

> a tak wygladalo auto jeszcze pare dni temu

a co z odszkodowaniem???

Auto Casco??????

Napisano
  • Autor

nie ma niestety AC. i liczyc na to ze znajda sprawce tez raczej niemozna frown.gif

Napisano

> nie ma niestety AC. i liczyc na to ze znajda sprawce tez raczej

> niemozna

szczerze to nie wiem czy będzie się to opłacać naprawiać....

najprawdopodobniej na częsci...

Napisano

wspołczuje.. frown.gif Tez mi sie wydaje ze nie ma sensu naprawiac...za duzo dokładki..a elementy wnetrza nie sa wcale takie tanie, nie mowiac jeszcze o elementach spalonych w silniku i malowaniu auta...

Napisano

> ma dylemat teraz kolega, czy robic, czy sprzedawac ..

Sprzedawać. Nie dość żę naprawa kokpitu i silnika będzie droga to jeszcze dochodzi kwestia blachy. Po ogniu lakier nie będzie leżał już tak jak powinien i ruda momentalnie się pojawi. Poza tym ocynk jeśli był to już go nie ma.

Napisano

frown.giffrown.giffrown.gif łaczę się w żalu frown.giffrown.giffrown.gif

Ale zastanawia mnie gdzie się podział szyberdach?

Napisano

> Ale zastanawia mnie gdzie się podział szyberdach?

Dziwne,baaardzo dziwne...

Napisano

> łaczę się w żalu

Na drugim zdjeciu widac lekko szyber.

Po prostu jest caly dach ututlany dymem/sadza oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Dziwne,baaardzo dziwne...

dokladnie

- dach i tył auta pokryty jest popiolem

a zdjęcia nie są najlepszej jakosci bo wykonane telefonem

Napisano

> Na drugim zdjeciu widac lekko szyber.

> Po prostu jest caly dach ututlany dymem/sadza

Wszystko możliwe, musi być okopcony i przysypany sadzą?popiołem frown.gif

Jednak ten Wrocek to niebezpieczne miasto boje_sie.gif

Napisano
  • Autor

> Wszystko możliwe, musi być okopcony i przysypany sadzą?popiołem

> Jednak ten Wrocek to niebezpieczne miasto

policjant stwierdzil ze to juz nie pierwszy przypadek w tym rejonie

plan dzialania taki sam - jakieś szmaty nasączone łatwopalna substancją rzucone na maske i podpalone

mam nadzieje ze szybko złapią skur..ela mad.gif

Napisano

> policjant stwierdzil ze to juz nie pierwszy przypadek w tym rejonie

> plan dzialania taki sam - jakieś szmaty nasączone łatwopalna

> substancją rzucone na maske i podpalone

> mam nadzieje ze szybko złapią skur..ela

Złapią i wypuszcża bo mała szkodliwość społeczna czynu lub sprawca jest małoletni.

Ja bym go ukarała tak jak w krajach Islamskich, już by do końca zycia nie rzucał koktaji Mołotowa. klnie.gif

Napisano

Tak ogolnie jakby asterka sie szykowala na czesci, to moze na fegi bym sie zdecydowal... wink.gif

to tak juz jak bedzie cos wiadomo czy robi czy czesci... wink.gif

A nie zazdrosze sytaucji... zabilbym golymi lapami...

Napisano

> Tak ogolnie jakby asterka sie szykowala na czesci, to moze na fegi

> bym sie zdecydowal...

> to tak juz jak bedzie cos wiadomo czy robi czy czesci...

> A nie zazdrosze sytaucji... zabilbym golymi lapami...

a ja bym rzucil nasaczone latwopalna substancja szmaty na ryja i podpalil - naprawa kosztowala by goscia raczej wiecej niz duzo angryfire.gif mordowac takich szmaciarzy trzeba!!!

Napisano

> łaczę się w żalu

Widać, słabo ale widać. Szczerze współczuję crazy.gif

Napisano

> a co to za okolica? tylko astry czy ogólnie auta?

To chyba na Popowicach, na przełomie kwietnia i maja podpalono tam kilka aut. Potem się trochę uspokoiło ale jak widać nie złapali tego miszcza passed_out.gif

Napisano

Co za sku.... takie cos zrobil klnie.gif Ale jedni tak maja ze zazdroszcza,jak ktos sie dorobil angryfire.gif Za takie cos powinni upier... rece!!Wspolczuje takiej szkody...

Napisano

co za skur........stwo angryfire.gif

wyrazy wspołczucia naprawde.

Kuźwa ciul gdyby tak swoje podpalił no angryfire.gif

P.S Jaka to dzielnica?

Napisano

Współczuję.

Człowiek się stara dba o auto, ciężko pracuje, a tu jakiś orangutan... angryfire.gif To straszne. I ta bezsilność...

Napisano

No dobra.....

ale co jakby miał AC????

dostałby jakieś odszkodowanie?????

Napisano

> No dobra.....

> ale co jakby miał AC????

> dostałby jakieś odszkodowanie?????

no pewnie ok.gif

Napisano
  • Autor

> a co to za okolica? tylko astry czy ogólnie auta?

rzecz miala miejsce we Wrocławiu na osiedlu Popowice.

przestrzegam wszystkich, wyjatkowo niebezpieczne miejsce

Napisano

Ja pier....ole, normalnie kara śmierci przez powieszenie na drzewie dla przestrogi i niech kona w mękach albo tego jełopa spalić żywcem.

angryfire.gif

Najszczersze wyrazy współczucia...

Napisano

Quote:

Osiem lat więzienia grozi mężczyźnie, który podpalał samochody na trzech wrocławskich osiedlach

Wrocławscy kierowcy mogą odetchnąć. Wszystko wskazuje na to, że to właśnie zatrzymany przez policjantów 25-latek podpalił na Gądowie, Popowicach i Szczepinie dziewięć samochodów. Bezrobotny mężczyzna tłumaczył, że robił to, by... odreagować stres

Przemysław ZiółekNie mamy wątpliwości, że to on. Przyznał się do wszystkich podpaleń i szczegółowo opisał, jak to robił. Tylko w dwóch przypadkach wiedział, że podpalił, ale nie pamiętał, jak do tego doszło opowiada Wojciech Wybraniec z wrocławskiej policji.

Poszukiwania piromana
Zaczęło się na Gądowie. Na przełomie kwietnia i maja spłonęło tam pięć samochodów. Paliły się przede wszystkim starsze auta. Strażacy nie mieli wątpliwości, że to podpalenia. Policjanci podejrzewali, że mają do czynienia w piromanem. Ale dopóki biegli nie potwierdzili ich przypuszczeń, nie mieli pewności. Mimo to komendant miejski powołał specjalną grupę, która miała wykryć sprawcę podpaleń. Jedni funkcjonariusze nocami obserwowali wrocławskie parkingi, inni próbowali wykryć podpalacza. Ustalili, że ogień najprawdopodobniej podkłada jedna osoba. Samochody tak szybko się palą, bo podpalacz najpierw obrzuca je papierem, szmatami i innymi łatwopalnymi materiałami.

Niestety, mimo podwyższonej gotowości w służbach, przez miesiąc nie udało się zatrzymać żartownisia. Ale i podpalenia ustały. Aż do nocy z ostatniej niedzieli na poniedziałek. Podpalacz przypomniał o sobie. Podłożył ogień w dwóch różnych miejscach wrocławskiego Szczepina. Kilka minut po północy podpalił renault megane. Chwilę później kilka ulic dalej zapalił starą skodę, a od niej spłonęło suzuki. Dzień później strażacy znowu interweniowali. Tym razem palił się opel. Na szczęście, wrocławscy kierowcy mogą już spać spokojnie.

Cel przypadkowy

W czwartek rano zatrzymaliśmy podpalacza. Przyznał się do spowodowania wszystkich tych pożarów ; mówi Wojciech Wybraniec. Ogień pod samochodami podkładał bezrobotny, 25-letni wrocławianin.

Co prawda był już przez nas notowany za bójkę, ale do tej pory nie miał poważniejszego konfliktu z prawem. Tłumaczył, że podpalał samochody, by odreagować stres dodaje. Okazuje się, że celem przestępstwa stawały się przypadkowe auta.

Mężczyzna został przesłuchany przez prokuratora. Za zniszczenie dziewięciu samochodów grozi mu 8 lat więzienia.

źródło

a żeby mu w tym więzieniu jesień średniowiecza z dupy zrobili angryfire.gif

Co za imbecyl sciana.gif

Napisano

znając zycie i nasz wymiar sprawiedliwości pewnie kutfa dostanie w zawiasach bo "mała szkodliwość czynu" niech go bbq.gifpochłonie

Napisano

> znając zycie i nasz wymiar sprawiedliwości pewnie kutfa dostanie w

> zawiasach bo "mała szkodliwość czynu" niech go pochłonie

to niech teraz zapieprza i zbiera na te auta... ludzie rece sobie urabiaja a taki cwel co ? Stres odreagować czerwona.gifsciana.gif nosz qfa

Napisano

> Z przykrością stwierdzam, że dziś w nocy naszemu koledze próbowano

> podpalic auto.

> Chłopak dobry, spokojny, nikomu nie wadzil a jednak znalazł sie taki

> zawistny skur...yn, że brak poprostu słów żeby nie być

> wulgarnym.

> Z zewnatrz uszkodzenia jak widac natomiast w srodku cały kokpit i

> deska sie stopiły, zreszta jak wszystkie plastikowe elementy w

> silniku. ma dylemat teraz kolega, czy robic, czy sprzedawac ..

> Przykre to tym bardziej, że jeszcze wczoraj szykowal ją na

> niedzielne spotkanie pod Millenijnym

> a tak wygladalo auto jeszcze pare dni temu

kur.....a m...c. ja zesz pie.....le. omar - domyslam sie ze to gdzies okolice popowic gadow kosmonautow? bo mowiles ze mieszkasz kolomnie

szkoda ze goscia nie bedzie 2 lipca pod milenijnym - masakra - po gadawie i popowicach biega podpalacz - ostatnio za "PETRA" gdzie pracowales a to pod moja chata jest spolonelo nowiutki evolvo - potem kolesia zlapali - to taki co ma ksywe "FAZER" - moze spitolil z ciupy i nadal grasuje -a podpalal rzucajac wlasnie szmate na auto nasaczana jakims badziewiem. albo podpalal w okolicy wlewu paliwa mieszka kolo szkoly podst 65.cale osiedle chce go sklepac zeby.GIF dobrze tak frajerowi . kuzwa szkoda - poghadamy jeszcze 2 lipca.

moze mu wjazd na chate zrobimy ??:> moge sie dowiedziec gdzie mieszka :> hehe

Napisano

> znając zycie i nasz wymiar sprawiedliwości pewnie kutfa dostanie w

> zawiasach bo "mała szkodliwość czynu" niech go pochłonie

===================================

Ja bym się przyczaił jak go będą wypuszczać i ...... wyslał do szpitala ( też odreagowałbym stres).Albo zapłacić "ruskim fryzjerom" to go ładnie wydepilują na całym ciele.

Napisano

raczej grasował wrrr.gif

Posst wyżej przeczytaj wazniak.gif

Napisano

> raczej grasował

> Posst wyżej przeczytaj

acha - koles oprocz tego ze wczesniej podpalal auta . to jeszcze windny na kosmosie za astra , do tego pojechal jakiegos straznika miejskiego nozem po klacie - wiec siedzi w ciupie - chyba ze uciekal jakos . normalnie jak go zobacze na osiedlu to odrazu cynk do dwoch gosci i koles bedzie musial sie w troche gipsu zaopatrzyc ... asasasasasa lamac rece takim gadom

acha koles zawsze podpalal auta ktore staly z boku - nigdy nei podpalil aut stojacych w rownym zbitym rzedzie , i podpalal raczej takie przypadkowe modele i marki z tego co mi wiadomo ale miesiac temu strasznie cykalem o mojego kochanego bolida ... nawet na tv4 bylo w wiadomosciach ze tego pedzla zlapali. co teraz to nie wiem -0 mowie jak uciekl to lipa. acha - koles ma 23 lata bo chodzil do mojej podstawowy do rownoleglej klasy

Napisano

jak zwykle info medialne błedne po piszą ze ma 25l

ale to nie oto chodzi... bardzo dobrze ze juz go mają tuk.gif

Napisano
  • Autor

> acha - koles oprocz tego ze wczesniej podpalal auta . to jeszcze

> windny na kosmosie za astra , do tego pojechal jakiegos

> straznika miejskiego nozem po klacie - wiec siedzi w ciupie -

> chyba ze uciekal jakos . normalnie jak go zobacze na osiedlu to

> odrazu cynk do dwoch gosci i koles bedzie musial sie w troche

> gipsu zaopatrzyc ... asasasasasa lamac rece takim gadom

> acha koles zawsze podpalal auta ktore staly z boku - nigdy nei

> podpalil aut stojacych w rownym zbitym rzedzie , i podpalal

> raczej takie przypadkowe modele i marki z tego co mi wiadomo ale

> miesiac temu strasznie cykalem o mojego kochanego bolida ...

> nawet na tv4 bylo w wiadomosciach ze tego pedzla zlapali. co

> teraz to nie wiem -0 mowie jak uciekl to lipa. acha - koles ma

> 23 lata bo chodzil do mojej podstawowy do rownoleglej klasy

---> KLIK <---

sqrwiel mieszkał na moim osiedlu, jest w moim wieku ale za nic nie kojarze jego gęby. a szkoda, bo jak nie na nim to odreagowalbym na jego otoczeniu wpysk.gif,

moze jego ojciec ma samochód... tuk.gif - za to ze tak wychowal synalka

mam nadzieje ze mojemu kumplowi uda sie odzyskac chociaz czesc kasy.

Przyda sie bo zamierza wziąć kredyt i przymierza sie do kupna Vectry "B" smile.gif cóż ... serduszka.gif do opla biglaugh.gif

Napisano

Takim to powiini kazywać odrobić poszkodowanym równowartość

utraconego majątku w tym przypadku samochodu. A na początek takim to powinno się wpie...l spuścić, coby sobie dobrze zapamiętali. Ciężko zrozumieć niektórych

ludzi, świat chyba wariuje.

Napisano

> ---> KLIK

to ladnie - wiec to jednak nie fazer - a tez podpalal zeby.GIF hahaha - dwoch debili z golwy - tak wlasnie - ciekawe gdzie mieszkal i czy mial samochod ... zeby.GIF moze tez go podpalimy !!! angryfire.gifklnie.gifbananaevil.gif mahahahah niech no ja sie dowiem gdzie on mieszkal zeby.GIFuzbroj_zlo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.