Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koniec 2.0 HDI?

Featured Replies

Napisano

Czyzby jeden z lepszych silnikow diesla powoli odchodzil do lamusa?

https://francuskie.pl/koniec-diesla-peugeot-508-straci-dwa-silniki-od-2021-roku/

Pewnie zostanie jeszcze w dostawczakach, ale za max kilka lat prozbo bedzie szukac w popularnych modelach.

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Czyzby jeden z lepszych silnikow diesla powoli odchodzil do lamusa?

https://francuskie.pl/koniec-diesla-peugeot-508-straci-dwa-silniki-od-2021-roku/

Pewnie zostanie jeszcze w dostawczakach, ale za max kilka lat prozbo bedzie szukac w popularnych modelach.

No cóż, potwierdza to tylko moje spostrzeżenia od kilu lat, że trzeba zacząć rozglądać się za inną marką/grupą ..... zaczęło się od braków w ofercie modeli kontynuujących drogę Evasion/C8/C4GP .... czy choćby C5III (X7). teraz kastracja z najlepszych jednostek napędowych....

Napisano

A swoją drogą, to czy wszystkie HDI są tak przekombinowane w wersjach osprzętu i częściach zamiennych?

Od 2013 mam C4 1,6 HDI, dokładnie e-hdi 114KM z odwracalnym altkiem do start&stop. Ostatnio trzeba było wymienić pasek wielorowkowy z napinaczem. Poległem na doborze - wielu producentów ma kit napinacza z paskiem ale konia z rzędem temu kto prawidłowo dobierze pasek i napinacz z katalogów producentów aftermarketowych.

Okazało się że pasek 6PK1020 jest też na tyle mało popularny że ciężko było go znaleźć od ręki u dużych dystrybutorów. Patrzyłem w katalogi i wychodzi że na przestrzeni 3 lat było chyba z 3 rodzaje kitów pasek+napinacze w 1.6 HDI, w zależności czy to DV4TED, DV6FC, czy jest Blue HDI i tak dalej.

Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.