Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OPEL FRONTERA

Featured Replies

Napisano

Taki OPEL byl moim marzeniem w latach mlodzienczych. Stekalem do prospektu FRONTERY. Aktualnie jestem juz duzym chlopcem i spelniam takie marzenia.

Cena nie jest wysoka, za 20 tys mozna kupic ladnego z 98 roku.

Nigdy nie mialem zadnej terenowki, raz tylko w jdnej siedzialem:) trwaloscv auta powinna byc duza skoro to samochod do misji specjalnych ale czy napewno??

Jak wyglada sprawa uzytkowania takiego autka, myslae raczej nad krotka wersja z hard topem i malym silniczkiem ktory pozwoli sie toczyc.

POZDRAWIAM

Napisano

> Taki OPEL byl moim marzeniem w latach mlodzienczych. Stekalem do

> prospektu FRONTERY. Aktualnie jestem juz duzym chlopcem i

> spelniam takie marzenia.

> Cena nie jest wysoka, za 20 tys mozna kupic ladnego z 98 roku.

> Nigdy nie mialem zadnej terenowki, raz tylko w jdnej siedzialem:)

> trwaloscv auta powinna byc duza skoro to samochod do misji

> specjalnych ale czy napewno??

> Jak wyglada sprawa uzytkowania takiego autka, myslae raczej nad

> krotka wersja z hard topem i malym silniczkiem ktory pozwoli sie

> toczyc.

> POZDRAWIAM

to tylko OPEL jak sam napisałeś

Napisano

> to tylko OPEL jak sam napisałeś

raczej isuzu z tego co pamietam wink.gif

i jest chinska kopia hehe.gif

Napisano
  • Autor

> to tylko OPEL jak sam napisałeś

ja tam nic do opli nie mam:) czesci tanie w miare zywotne.

tak sobie mysle to niby terenowka wiec moze chociaz przy normalnym uzytkowaniu odejdzie ciagle zagladanie za stukajacymi elementami zawieszenia.

Napisano

Jeden z klientów których obsługuje w pracy, jeżdzi Oplem Fronterą, nie narzeka na awarie, jedynie co czasem mówi, że pali to więcej niż przypuszczał....

Napisano

rozglądałem się kiedyś za Frontierą w wersji 'long', trzydrzwiowa jak dla mnie 'nie wygląda' wink.gif

ciężko znaleźć zadbany egzemplarz, zarżnięte silniki, zaniedbane wnętrza, korodujące nadwozie. W większości 'pokrzywione' (kolizje, wypadki, ciężki teren, inne). środek projektowany przez kogoś z finezją rolnika, wykonany młotkiem i brzeszczotem. Wytłuczone zawieszenia.

Jeśli dobrze trafisz to powinieneś być zadowolony

znajomy ma wersję 3d z 2-litrowym beznyniakiem. Używa jej do przewożenia koni (ma stadninę)

spalanie w mieście 10-12l bez przyczepy. Z przyczepą..... spineyes.gif

części w miarę dostępne

Napisano
  • Autor

srodek w modelach przed 97 rok ble ale w nowszych juz calkiem calkiem

ja chcialbym 3 drzwiowa bo pewnie mniej spala:)

aktualnie mam niski sportowy samochod z ktorego ciezko wysiasc a ze lubie zmiany i nie boje sie duzych zmian to czas wyprobowac jakas terenowke

jestem troche zmeczony ciaglymi luzami tworzacymi sie w zawieszeniach i kombinowaniu jak bardzo dana usterka wplywa na bezpieczenstwo podrozowania. mam tez dosc jazdy z nosem w szybie i wypatrywaniu dziur a przy przejezdzie przez jakas zauwazona w ostatniej chwili nie chce widziec wizji wymiany polowy gumowcyh zabawkowych elementow zawieszenia. Nie mowiac o tym ze omijajac te dziury wkoncu napewno kogos przejade. tak sobie kombinuje ze w takim jeepie to wszystkie elementy sa dwa razy grubsze co powinno oznaczac ze trwalsze a nie tylko drozsze.

Kupie sobie OPLA terenowke i zamiast robic zawieche bede sobie drapal rdze i zamalowywal:)

Napisano

zlosnik.gif

jeśli nie przeszkadza Ci spalanie nieproporcjonalne do osiągów - kup Frontierę wink.gif

jesli nie przeszkadza Ci, że tacy ignoranci jak ja będą mówić że masz damskie auto - kup wersję 3d wink.gif

jesli szukasz czegoś co 'nie wygląda' ala zamiast pokonywać wyboje- wyrównuje je - kup Ładę Niva hehe.gif

a tak na poważnie, Frontiera jest bardzo fajnym autkiem, stosunkowo tanim w eksploatacji (w porównaniu z konkurencją). Musisz się liczyć z tym że bedzie palić więcej niż przypuszczasz a części będą droższe niż do zwykłej osobówki. Podczas poszukiwań, sprawdzaj uwaznie czy egzemplarz nie jest powypadkowy.

Jak już pisałem wcześniej, robiłem rekonesans kiedy szukałem czegoś dla siebie. Dowiedz się w sklepach z częściami i u mechaników, które silniki są najbardziej niezawodne i do których nie ma problemu z częściami. Nie wszystkie silniki montowane w 3d były w 5d.

Jest jeszcze Opel Monterey będący amerykańską wersją Frontiary. Przeważnie lepiej wyposażone, ale nie wiem jak z częściami niewiem.gif

Napisano
  • Autor

hmm spalanie i wlasnie dlatego przez najblizszy rok niez mieniam autka i czekam co wymysla.

w tym samym momencie szukajac frontery szukam rowniez TICO z instalacja gazowa sledzac poczynania naszego ukochanego pfu rzadu

pozdroo

a tak wogole to ile to moze spalic przy spokojnej jezdie?? 10 starczy w miescie 13?? tyle jeszcze wyrobie

Napisano

> hmm spalanie i wlasnie dlatego przez najblizszy rok niez mieniam

> autka i czekam co wymysla.

> w tym samym momencie szukajac frontery szukam rowniez TICO z

> instalacja gazowa sledzac poczynania naszego ukochanego pfu

> rzadu

> pozdroo

> a tak wogole to ile to moze spalic przy spokojnej jezdie?? 10 starczy

> w miescie 13?? tyle jeszcze wyrobie

jak już pisałem wyżej: znajomemu wersja 3d 2.0 pali 10/12l w mieście ok.gif

Napisano

> Jest jeszcze Opel Monterey będący amerykańską wersją Frontiary.

> Przeważnie lepiej wyposażone, ale nie wiem jak z częściami

monterey to zupelnie inne auto!!! to isuzu troper o 2 rozmiary wiekszy od frotki/rodeo(isuzu)

wiecej info o terenowkach zanjdziesz na www.forum.rajdy4x4.pl

od siebie: tanie auto ale nie ma co porownywac cen czesci do osobowek!!! od paru lata latam terenowymi i troche wiem na temat cen czesci frown.gif

szukaj 2.0 benzyny prosty i typowy silnik a z diesli tylko 2.8isuzu choc diesle ktore byly ladowane nie ciesza sie dobra opinia ale ten od isuzu jeszcze najlepszy

Napisano

> Taki OPEL byl moim marzeniem w latach mlodzienczych. Stekalem do

> prospektu FRONTERY. Aktualnie jestem juz duzym chlopcem i

> spelniam takie marzenia.

> Cena nie jest wysoka, za 20 tys mozna kupic ladnego z 98 roku.

> Nigdy nie mialem zadnej terenowki, raz tylko w jdnej siedzialem:)

> trwaloscv auta powinna byc duza skoro to samochod do misji

> specjalnych ale czy napewno??

> Jak wyglada sprawa uzytkowania takiego autka, myslae raczej nad

> krotka wersja z hard topem i malym silniczkiem ktory pozwoli sie

> toczyc.

> POZDRAWIAM

Mi sie tez to auto podoba , ale....

wiekszosc wlascicieli ktorych spotykam twierdza ze po raz 2 nie dokonali by takiego wyboru. sick.gif

Napisano

porażka!!!!

mam takiego w robocie.

Wiemj, że wychodziły niezliczone mixy silników, przeniesiania napędu i kast. Muiałbys porządnie się zaointeresowac sprawą, bo masz ogromne prawdopodobieństwo, że trafisz na totalny badziew i nawet w serwisie nie dadzą rady.

Tylko najnowsze wersje sa interesujące

Napisano

> monterey to zupelnie inne auto!!! to isuzu troper o 2 rozmiary

> wiekszy od frotki/rodeo(isuzu)

spineyes.gif

pomyliło mi się.

Opel/Wauxhall Frontera to Isuzu Rodeo

Opel/Wauxhall Monterey to Isuzu Trooper

carros_4436_1.jpgmonterey.jpg

swiety.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.