Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrząd

Featured Replies

Napisano

Musze wymienic rozrząd, czas najwyższy zlosnik.gif

Jak zawsze, zadzwoniłem do znajomego co ma hurtownie FIATa, i powiedział mi za rozrząd 50zł icon_eek.gif ja liczyłem ze to bedzie z 200zł ...

Ja sie tam nie znam, prosty chłopak jestem... ale mowi ze pasek i napinacz sie wymienia, i on ma to za 50zł...

Dobrze gada chłopaczyna? zakrecony.gif

Napisano

dobrze gada - dobra cena . tylko zeby pasek był geitsa (jakos tak sie pisze ) i rolka sk- cos tam . sam kupiłem za 70

pzdr

Napisano
  • Autor

> dobrze gada - dobra cena . tylko zeby pasek był geitsa (jakos tak sie

> pisze ) i rolka sk- cos tam . sam kupiłem za 70

> pzdr

a własnie, jakiej firmy najlepiej?

Napisano

> Musze wymienic rozrząd, czas najwyższy

> Jak zawsze, zadzwoniłem do znajomego co ma hurtownie FIATa, i

> powiedział mi za rozrząd 50zł ja liczyłem ze to bedzie z 200zł

> ...

> Ja sie tam nie znam, prosty chłopak jestem... ale mowi ze pasek i

> napinacz sie wymienia, i on ma to za 50zł...

> Dobrze gada chłopaczyna?

ja za oryginalną rolkę (fiat-lancia) w Iskrze na ul.Kunickiego i za pasek Contitech w auto-euro zapłaciłem poniżej 50zł

jak pytałem wszytkich czy GATES czy Contitech to wszyscy polecali Contitech www.contitech.pl

Napisano
  • Autor

> pzdr

Wymieniac pompe wody? frown.gif

Napisano

> pzdr

nigdy w życiu GATES, pasek tylko CONTItech rolka:SKF

Napisano

> nigdy w życiu GATES, pasek tylko CONTItech rolka:SKF

Ja natomiast slyszalem same dobre opinie o Gates, sam mam taki u siebie, wzmacniany. Natomiast nie polecano mi rolek skf sick.gif

Napisano
  • Autor

> Ja natomiast slyszalem same dobre opinie o Gates, sam mam taki u

> siebie, wzmacniany. Natomiast nie polecano mi rolek skf

Niom, mi kolega chce dać GATES

Napisano

> ...

ja za swoj dalam ok. 8 dyszek...

Napisano

> Wymieniac pompe wody?

Jak masz kasę to nie żałuj...

PS. ile masz najechane?

Napisano
  • Autor

> Jak masz kasę to nie żałuj...

> PS. ile masz najechane?

105tys. km

Napisano

> Ja natomiast slyszalem same dobre opinie o Gates, sam mam taki u

> siebie, wzmacniany. Natomiast nie polecano mi rolek skf

Po ostatniej aferze z podrobionymi paskami Gates które pękały w przedziale 300-3tys km kupiłem GoodYear i rolkę napinającą (włoską) za 40 PLN brutto wszystko.

Napisano

Ja ma przejechane 104 tys. pasek byl wymieaniany przy ok 60tys (nadgorliwy poprzedni wlasciciel) podobno zalozyl GATES Kiedy powinienem wymienic kolejny pasek?

Napisano

a tu wyskakuje Zientek i pytanko ma znow 270751858-jezyk.gif

otoz ja nie jestem 1 wlascicielem mojego SC jezdzila nim kiedys kobitka i zadalem jej pytako przy zakupie <86000km> czy robila rozrzad

ona na to ze tak ze przy 80 000 no niby ok ale nie uwazacie ze to troszke za szybko?? niby minelo jej wtedy 5 latek

i jestem ciekaw czy tez nie wymienic przy next przegladzie frown.gif zeby nie jezdzic samochodem w ktorym nie wiem co bylo wymieniane frown.gif dzis Pomykałka ma 100400 km <juz sam nia ponad 20000km przejechalem smile.gif >

co wy na to?? sa jeszcze jakies elementy co po 100 000 winno sie wymienic?? <tylko nie mowcie tak jak moi mechanicy ze samochod 270751858-jezyk.gif >

Napisano

skoro mowila ze wymienila przy 80kkm to masz dopiero 20kkm zrobione na nowym ok.gif ja bym nie bral do bani zeby.GIF silnik i tak jest niekolizyjny cfaniaczek.gif

pozdr.

Napisano

> ja bym nie bral do bani silnik i tak jest niekolizyjny

co to znaczy???

Napisano

> co to znaczy???

to znaczy ze w razie zerwania paska zawory nie spotkaja sie z tlokami, nic zlego sie nie stanie, zalozysz nowy rozrzad i bedziesz smigal dalej ok.gif

pozdr.

Napisano

Sprzedający mówią kandydatom na kupców przeróżne rzeczy o swoich autach, których chcą się pozbyć. Zawsze jeździła nim kobieta (kiedy tylko nie jeździł oczywiście jej stary bo był za mocno nawalony, ani synalkowie ze swoimi towarami), zawsze ostrożnie (co nie zawsze znaczy bezpiecznie); oczywiście niepaląca (ale nie dotyczy to jej synów i starego).

Wymiany olejów, filtrów, płynów chłodzącego i hamulcowego - oczywiście zawsze zgodnie z harmonogramem (nie licząc np. wymianie oleju po przytarciu silnika przy niesprawnym termostacie i odparowaniu płynu z chłodnicy itp. itd.

Dlatego ja bym raczej nie ufał, że pasek na pewno wymieniono na nowy po 80 tys. km (chyba że silniczek miał w tym czasie jakiś ciekawszy przypadeczek).

Dlatego najlepiej pasek i rolkę napinacza przy okazji sprawdź jakk najdokładniej. A także wiele innych elementów; bo zwykle sprzedający pozbywa się w naszym kraju samochodu, szczególnie tej klasy, kiedy ma go już dosyć, bo nieraz odmówił mu posłuszeństwa, albo wylazły jakieś felery wymagające w niedługim czasie kosztownego remontu.

Powodzenia.

> ...

Napisano

> ja za swoj dalam ok. 8 dyszek...

dziefczynko ty nie masz paska tylko łańcuch zlosnik.gif

pzdr

Napisano

> a tu wyskakuje Zientek i pytanko ma znow

> otoz ja nie jestem 1 wlascicielem mojego SC jezdzila nim kiedys

> kobitka i zadalem jej pytako przy zakupie czy robila rozrzad

> ona na to ze tak ze przy 80 000 no niby ok ale nie uwazacie ze to

> troszke za szybko?? niby minelo jej wtedy 5 latek

> i jestem ciekaw czy tez nie wymienic przy next przegladzie zeby nie

> jezdzic samochodem w ktorym nie wiem co bylo wymieniane dzis

> Pomykałka ma 100400 km

> co wy na to?? sa jeszcze jakies elementy co po 100 000 winno sie

> wymienic??

Sprzedający mówią kandydatom na kupców przeróżne rzeczy o swoich autach, których chcą się pozbyć. Zawsze jeździła nim kobieta (kiedy tylko nie jeździł oczywiście jej stary bo był za mocno nawalony, ani synalkowie ze swoimi towarami), zawsze ostrożnie (co nie zawsze znaczy bezpiecznie); oczywiście niepaląca (ale nie dotyczy to jej synów i starego).

Wymiany olejów, filtrów, płynów chłodzącego i hamulcowego - oczywiście zawsze zgodnie z harmonogramem (nie licząc np. wymianie oleju po przytarciu silnika przy niesprawnym termostacie i odparowaniu płynu z chłodnicy itp. itd.

Dlatego ja bym raczej nie ufał, że pasek na pewno wymieniono na nowy po 80 tys. km (chyba że silniczek miał w tym czasie jakiś ciekawszy przypadeczek).

Dlatego najlepiej pasek i rolkę napinacza przy okazji sprawdź jakk najdokładniej. A także wiele innych elementów; bo zwykle sprzedający pozbywa się w naszym kraju samochodu, szczególnie tej klasy, kiedy ma go już dosyć, bo nieraz odmówił mu posłuszeństwa, albo wylazły jakieś felery wymagające w niedługim czasie kosztownego remontu.

Powodzenia.

Napisano

co ma piernik do wiatraka? chlopak zmienia rozrzad w swoim aucie i sie pyta czy sklep mu daje dobra cene na rozrzad

Napisano

bo 100 kkm to juz najwyzszy czas na zmiane rozrzadu zlosnik.gif 60-80 kkm to najlepszy okres na jego wymiane

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.