Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CR-V 2.4 185KM jaki to silnik ? lubi gaz ? (taki ładny z HAmeryki)

Featured Replies

Napisano

Cześć,

i czego się spodziewać po amyrykańcu,

Wiadomo światła przód tył... czy coś jeszcze?

Chciałbym wpakować gaz do tego, czy wypala zawory? inne bolączki silnika? i jak z częściami do 185KM, nie 188KM

Edytowane przez dodomela

• 1 miesiąc później...
Napisano

Blacharsko w stosunku do Europy to chyba tylko swiatla i inny dach (ale mysle, ze po ewentualnym dachowaniu nie bedziesz reanimowal).

Zawias raczej bez zmian. Silnikowo to tez zaden cymes. Silnik K24 z rodziny dostepnej w Europie m.in w Accordzie, wiec czesci eksploatacyjne bez problemu dostepne.

Z upierdliwych rzeczy to nauczyc sie Farenheitow 😄 do obsługi klimy

• 2 miesiące później...
Napisano

Gazowałem osobiście co prawda R20, ale K24 serwisowałem dobremu przyjacielowi... Wybornie jest na LPG pod warunkiem dobrej instalacji, czyli "gratów" + montaż, te silniki dość trudno zagazować dobrze, totalnie i szybko rozjadą ci się luzy zaworowe jeśli będzie fuszerka, R20 jeszcze trudniej ale jak widać po mnie do zrobienia. Pamiętaj by zrobić regulację zaworów przed samym montażem i 5tkm po montażu. Ja zrobiłem 9tkm po montażu i w 2ch cylindrach szczelin już prawie nie było!!!

W chwili obecnej po 20tkm gdy sprawdzam luz zaworowy to widzę zmiany prawie żadne - a więc można to LPG zrobić dobrze.

Napisano
On 6/30/2021 at 9:37 AM, mahcin said:

Gazowałem osobiście co prawda R20, ale K24 serwisowałem dobremu przyjacielowi... Wybornie jest na LPG pod warunkiem dobrej instalacji, czyli "gratów" + montaż, te silniki dość trudno zagazować dobrze, totalnie i szybko rozjadą ci się luzy zaworowe jeśli będzie fuszerka, R20 jeszcze trudniej ale jak widać po mnie do zrobienia. Pamiętaj by zrobić regulację zaworów przed samym montażem i 5tkm po montażu. Ja zrobiłem 9tkm po montażu i w 2ch cylindrach szczelin już prawie nie było!!!

W chwili obecnej po 20tkm gdy sprawdzam luz zaworowy to widzę zmiany prawie żadne - a więc można to LPG zrobić dobrze.

a co tam takiego trudnego jest w LPG.

slyszalem ze w chyba K20 trzeba do 1ego czy 4ego cylindra dolozyc wezyk kompensacji cisnienia bo cos tam mieszanka ubozeje ........

R20 jest jeszcze na srubkowo regulowanym luzie zaworowym? Co w nim jest trudnego do gazowania?