Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to wykończyć?

Featured Replies

Napisano

Panowie, doradzcie co z robić w poniższej sprawie.

W łazience pomiędzy wanną a obudowa toalety mam szczelinę na około 4cm. Ponieważ jest to miejsce, gdzie wiecznie zbiera się syf a najemcy nie oczyszcza tego na bieżąco to postanowiłem zlikwidować szczelinę. Pierwszy pomysł to wypełnić pianką montażowa, wyrównać, gips i na to silikon sanitarny na całej powierzchni. Druga opcja to do piany przykleić kafel, mam takie same w zapasie jak z boku, ale z kaflem będzie więcej bujania. W które rozwiązanie iść? Fotka już z wypełnioną szczelina za pomocą piany.
a330d0e4addc1eca00acd22a759e590b.jpg

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Napisano

Może dokleić płaskownik aluminiowy lub z kwasówki.

Napisano
59 minut temu, spad napisał:

Panowie, doradzcie co z robić w poniższej sprawie.

W łazience pomiędzy wanną a obudowa toalety mam szczelinę na około 4cm. Ponieważ jest to miejsce, gdzie wiecznie zbiera się syf a najemcy nie oczyszcza tego na bieżąco to postanowiłem zlikwidować szczelinę. Pierwszy pomysł to wypełnić pianką montażowa, wyrównać, gips i na to silikon sanitarny na całej powierzchni. Druga opcja to do piany przykleić kafel, mam takie same w zapasie jak z boku, ale z kaflem będzie więcej bujania. W które rozwiązanie iść? Fotka już z wypełnioną szczelina za pomocą piany.
a330d0e4addc1eca00acd22a759e590b.jpg

Wytnij z delikatnym podcięciem, zatrzyj gipsem i pomaluj na biało.

Z silikonem bym się nie bawił, bo ciężko na tak dużej powierzchni równo rozprowadzić na płask.

Jak za 5 lat popęka, ściemnieje to odpukasz gips i poprawisz jeszcze raz.

Napisano
17 minut temu, ccLot napisał:

Bardzo dobre rozwiązanie - kosztuje to grosze a szybko i efektownie :ok:

Napisano
  • Autor
Gdzie ja teraz znajdę płaskownik aluminiowy idealnie na wymiar? Do tego pasować będzie trochę do niczego, powyżej tej szczeliny jest biała ściana, więc gips i farba będzie bardziej pasować. Ale sam pomysł fajny. Ewentualnie jakby był biały to jeszcze do pomyślenia.

Napisano

Jeśli są zapasowe płytki, to po co kombinować?  Dociąć na wymiar i przykleić do pianki. Fugi silikonem pod kolor i gotowe.

Napisano
10 godzin temu, spad napisał:

Gdzie ja teraz znajdę płaskownik aluminiowy idealnie na wymiar? Do tego pasować będzie trochę do niczego, powyżej tej szczeliny jest biała ściana, więc gips i farba będzie bardziej pasować. Ale sam pomysł fajny. Ewentualnie jakby był biały to jeszcze do pomyślenia.

W marketach budowlanych masz płaskowniki w kilku szerokościach.

Zawsze może byt szerszy.

Napisano

Sugeruję drewniany. Spokojnie sam na wymiar obrobisz, może nawet tak wyprofilować żeby wszedł na wcisk. Zabezpieczysz białym olejem porządnie i będzie OK.

tapatalked

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.