Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nokian Rotiiva AT

Featured Replies

• 2 miesiące później...
Napisano
W dniu 14.03.2021 o 12:49, biker200 napisał:

Czy ktoś jeździ na takich? Szczególnie jestem ciekaw opinii tych, którzy przesiedli się z innych AT i mają porównanie. 

Cena do jakości wydaje się być bardzo korzystna.

https://www.oponeo.pl/model-opony/nokian-rotiiva-at

Jeśli to pomoże, to miałem w rozważaniach zakup tych konkretnych Nokianów po Cooperach Discoverer AT 4s, Stanęło na Falkenach WP AT3 WA.

W Sorento już jeżdżą, do CRV 2gen również zamówiłem ten sam model Falkena, Nokiany znów odpadły.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 20.05.2021 o 16:29, Pipper napisał:

Jeśli to pomoże, to miałem w rozważaniach zakup tych konkretnych Nokianów po Cooperach Discoverer AT 4s, Stanęło na Falkenach WP AT3 WA.

W Sorento już jeżdżą, do CRV 2gen również zamówiłem ten sam model Falkena, Nokiany znów odpadły.

A jak Ci się jeździło na Cooperach? Ja co prawda kupiłem ATT ale ciekawy jestem opinii praktycznej ;) 

Napisano
7 godzin temu, lucash napisał:

A jak Ci się jeździło na Cooperach? Ja co prawda kupiłem ATT ale ciekawy jestem opinii praktycznej ;) 

Jeździło się super, zerknij na mój wątek :ok:

Teraz falkeny, w sorento już śmigają od 3kkm, w Crv 2gen będą w ciągu 2 tygodni, bo nie mam czasu podjechać do warsztatu :oki:

W Cooperach jest to, że każda zmiana modelu to inny sposób odczucia z jazdy :piwko:

Nokian odpadł ze względu na zbyt dużo negatywnych opinii co do jakości produkcji...

Napisano
3 godziny temu, Pipper napisał:

Jeździło się super, zerknij na mój wątek :ok:

Czy można z tych opon korzystać w zimie jak z typowych zimówek ?

W Grandzie mam teraz na lato Conti 4x4 (fajne gumy do SUV swoją drogą), ale chciałbym dokupić jakieś do tego jakieś delikatne AT z przeznaczeniem tzw zima w mieście plus ewentualnie jakiś bardzo lekki teren cały rok.

Da się to pogodzić czy w zimie będzie bida? 

Napisano
35 minut temu, Piotrus napisał:

Czy można z tych opon korzystać w zimie jak z typowych zimówek ?

W Grandzie mam teraz na lato Conti 4x4 (fajne gumy do SUV swoją drogą), ale chciałbym dokupić jakieś do tego jakieś delikatne AT z przeznaczeniem tzw zima w mieście plus ewentualnie jakiś bardzo lekki teren cały rok.

Da się to pogodzić czy w zimie będzie bida? 

Ja z Cooperow i Falkenów korzystam jak z normalnych zimówek, mają homologację, 3 szczyty i płatek śniegu i działa dobrze, Cooperow nie topilem po klamki w błocie, ale dają radę w każdych warunkach. Falkeny sprawdzane już wszędzie poza śniegiem. Coopery 265/70/16, falkeny 245/70/17, tak, wiem, rozmiar niehomologowany do Sorento, ale dobrze się jeździ ;]

Ogólnie mam AT z homologacją zimową i drugi komplet z zimowymi, ale zimowe nie zostały założone, a zaspy po kolanko były...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.