Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.4 T 100KM chiptunning

Featured Replies

Napisano

Fajny sleeper wyszedl. Wiekszy IC i 180KM. Czas 100-150 przepasc po tuningu. 

Napisano
On 4/10/2021 at 7:24 AM, wujek said:

Fajny sleeper wyszedl. Wiekszy IC i 180KM. Czas 100-150 przepasc po tuningu. 

Coś mi sie zdaje że to jednak A14NEL 120KM. Ale mimo wszystko fajny efekt.

Napisano
  • Autor
Teraz, AstraC napisał:

Coś mi sie zdaje że to jednak A14NEL 120KM. Ale mimo wszystko fajny efekt.

Jeden pies chyba... Wyskoczyolo mu koło 100 za pierwszym razem. 

Napisano
Just now, wujek said:

Jeden pies chyba... Wyskoczyolo mu koło 100 za pierwszym razem. 

119KM dokladnie, nie wiem na ile się różnią A14NEJ od A14NEL i A14NET, może @Orochimaru będzie umiał pomóc?

Napisano

Wyniki tego Pana brałbym za mocno optymistyczne, może z 2 odcinki obejrzałem. Miałem wrażenie że chłop coś tam wie na zasadzie "dzwonią w kościele, ale w nie wiadomo w którym".

Edytowane przez steyr

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, steyr napisał:

Wyniki tego Pana brałbym za mocno optymistyczne, może z 2 odcinki obejrzałem. Miałem wrażenie że chłop coś tam wie na zasadzie "dzwonią w kościele, ale w nie wiadomo w którym".

A co ma AFR sprawdzac w seryjnym silniku? :hehe:

Napisano
Godzinę temu, wujek napisał:

A co ma AFR sprawdzac w seryjnym silniku? :hehe:

Oczywiście, wraz z EGT po zmianie softu. To że większość tunerów tak działa to już inna bajka, silnik silnikowi nie jest równy. Same przyrosty mocy, wykresy i itp wystarczy porównać. Ostatnio ktoś się chwalił Tipo 1.4tjet po sofcie u tego Pana, moment osiągnął taki gdzie żaden tuner nie osiągnął na seryjnych gratach. A przebieg momentu bardzo dobrze odzwierciedlał możliwości tego tunera, góry doliny, piki momentu i itp. Wystarczy posluchać jego gadki co zmienia i jak, to średnio ogarnięty zrozumie z kim ma do czynienia.

Edytowane przez steyr

Napisano
  • Autor
58 minut temu, steyr napisał:

Oczywiście, wraz z EGT po zmianie softu. To że większość tunerów tak działa to już inna bajka, silnik silnikowi nie jest równy. Same przyrosty mocy, wykresy i itp wystarczy porównać. Ostatnio ktoś się chwalił Tipo 1.4tjet po sofcie u tego Pana, moment osiągnął taki gdzie żaden tuner nie osiągnął na seryjnych gratach. A przebieg momentu bardzo dobrze odzwierciedlał możliwości tego tunera, góry doliny, piki momentu i itp. Wystarczy posluchać jego gadki co zmienia i jak, to średnio ogarnięty zrozumie z kim ma do czynienia.

IMO to jest zbedne, do kazdego wykresu mozna sie przyczepic do kazdej gorki i dolka. W Sportmile ogarniaja fury za milion i tez tak robia. No ale co tam kto lubi. 

Napisano
3 minuty temu, wujek napisał:

IMO to jest zbedne, do kazdego wykresu mozna sie przyczepic do kazdej gorki i dolka. W Sportmile ogarniaja fury za milion i tez tak robia. No ale co tam kto lubi. 

Jak ma sondę WBO, możliwości diagnostyczne przez OBDII to i AFR nie trzeba mierzyć bezpośrednio. Nawet w nie których autach są czujniki EGT, wiec bym się nie zdziwił jak te fury za miliony są lepiej oczujnikowane niż możliwości tunera i parametry są dostępne przez gniazdo diagnostyczne.

Napisano
8 hours ago, steyr said:

Z drugiej strony jak Orochimaru mówi, że różnią się softem, to już nie 87KM przybyło, a 47KM co przestaje już robić aż takie wrażenie. :hmm:
Dodatkowo 1.4T ma 187KM po programie, a Z16LET w AH robili z 180KM na 220KM softem, więc też +40KM.

Kolejne co mi się wydało dziwne, tak trochę zrobił chip'a bez patrzenia na efekty, wrzucił jakiś soft, sprawdził, że więcej KM i elegancko, a jednak spodziewałbym się więcej testów i korekt, żeby konkretny silnik dostał zacny zastrzyk mocy, ale bezpieczny. :hmm: Ale ja się nie znam, więc mogę pisać głupoty. :hmm:

Napisano
  • Autor
W dniu 13.04.2021 o 16:18, AstraC napisał:

Z drugiej strony jak Orochimaru mówi, że różnią się softem, to już nie 87KM przybyło, a 47KM co przestaje już robić aż takie wrażenie. :hmm:
Dodatkowo 1.4T ma 187KM po programie, a Z16LET w AH robili z 180KM na 220KM softem, więc też +40KM.

Kolejne co mi się wydało dziwne, tak trochę zrobił chip'a bez patrzenia na efekty, wrzucił jakiś soft, sprawdził, że więcej KM i elegancko, a jednak spodziewałbym się więcej testów i korekt, żeby konkretny silnik dostał zacny zastrzyk mocy, ale bezpieczny. :hmm: Ale ja się nie znam, więc mogę pisać głupoty. :hmm:

To jest bardzo popularny silnik. Przeciez nie napisze programu od podstaw ile tam map siedzi? 200? Ruskie nadpisuja pare parametrow pewnie z 10%. Wgrywasz mape i zapominasz o temacie. Jakby mu moc wycinal albo inaczej pracowal to sie mozna troche pobawic zaplonem czy innymi ale generalnie w 90% to dziala od strzala. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.