Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmiana masy przyczepy O1 w DR

Featured Replies

Napisano

Wiem że mamy tutaj kilku diagnostów więc może mi ktoś podpowie : jak zabrać się do zmiany masy przyczepy (pozycja O1) która moim zdaniem jest zaniżona w stosunku do tego co być powinno?

Auto z USA, wygląda na to że przy pierwszym przeglądzie ktoś na pałę odjął wartości z tabliczki i wpisał 2000kg, według instrukcji z USA powinno być 3200 kg.

Jest szansa poprawić to na zwykłej stacji przy okazji przeglądu czy trzeba organizować jakieś wyciągi z homologacji itd?

Napisano
Wiem że mamy tutaj kilku diagnostów więc może mi ktoś podpowie : jak zabrać się do zmiany masy przyczepy (pozycja O1) która moim zdaniem jest zaniżona w stosunku do tego co być powinno?
Auto z USA, wygląda na to że przy pierwszym przeglądzie ktoś na pałę odjął wartości z tabliczki i wpisał 2000kg, według instrukcji z USA powinno być 3200 kg.
Jest szansa poprawić to na zwykłej stacji przy okazji przeglądu czy trzeba organizować jakieś wyciągi z homologacji itd?
Pezeeabialem temat z subary US. Konieczny był wyciąg z homologacji

Wysłane z tel.

Napisano
6 godzin temu, Piotrus napisał:

Sprawdź czy były homologowane wg tej samej homologacji. W PL masz nr homologacji wbity w DR. Mam prosty przykład w rodzinie, 2 takie same auta, ten sam silnik różnica tylko w kolorze. Jeden produkcji luty 2017, drugi listopad 2017. Oba mają różne wartości w polu O1. Napisałem do producenta, odpisał mi że była zmiana nr homologacji i stąd ta różnica i nie ma możliwości zmiany tego parametru. Fizycznie 2 takie same auta, a mogą ciągnąć różne przyczepy z hamulcem:bzik:

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, ppmarian napisał:

Pezeeabialem temat z subary US. Konieczny był wyciąg z homologacji

3 godziny temu, steyr napisał:

Sprawdź czy były homologowane wg tej samej homologacji. W PL masz nr homologacji wbity w DR. Mam prosty przykład w rodzinie, 2 takie same auta, ten sam silnik różnica tylko w kolorze. Jeden produkcji luty 2017, drugi listopad 2017. Oba mają różne wartości w polu O1. Napisałem do producenta, odpisał mi że była zmiana nr homologacji i stąd ta różnica i nie ma możliwości zmiany tego parametru. Fizycznie 2 takie same auta, a mogą ciągnąć różne przyczepy z hamulcem

Czyli jednak bez homologacji się nie obejdzie. Jak odbiorę twardy dowód to zobaczę czy w ogóle jest tam wpisana jakaś homologacja - to jest import prywatny a auto (Jeep Grand Cherokee) przyjechało do EU rok temu. Dane techniczne biorę z instrukcji pojazdu, ja rozumiem że w EU możemy mieć to trochę inaczej liczone, ale chyba nie 1,5t mniej ;) 

Edytowane przez Piotrus

Napisano
13 minut temu, Piotrus napisał:

Czyli jednak bez homologacji się nie obejdzie. Jak odbiorę twardy dowód to zobaczę czy w ogóle jest tam wpisana jakaś homologacja - to jest import prywatny a auto (Jeep Grand Cherokee) przyjechało do EU rok temu. Dane techniczne biorę z instrukcji pojazdu, ja rozumiem że w EU możemy mieć to trochę inaczej liczone, ale chyba nie 1,5t mniej ;) 

W Grandzie miałem 3.5t ale auta z usa mają często więcej niż ich wersjie na Europe. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.