Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalka zenit

Featured Replies

Napisano

Mam taki wynalazek w aucie założony. Może ktoś coś o tej instalacji powiedzieć? Wie ktoś może gdzie zajmują się takimi instalacjami w Krakowie? 

IMG_20201219_081759_edit_1896534786084567.jpg

IMG_20201219_081727.jpg

Napisano

To jest holenderskie AG SGI, a nie polski AGC Zenit. Trudno znaleźć kogoś, kto w tym grzebie. Przeważnie kończy się wywaleniem tego i wstawieniem czegoś polskiego.

Napisano
  • Autor

@ghost2255dzięki. Jak na razie instalacja działa ok. Ja zrobiłem tym autem 10 tyś i wszystko działa. Filtry tylko bym chciał wymienić ale tu chyba problemu nie powinno być. Chciałem to podpiąć pod kompa bo szybko się przełącza na gaz. W lecie nie było problemu ale w zimie na niskich obrotach lubi szarpnąć i wtedy troszku czuć gaz. Przy niskich temperaturach ręcznie przełączałem na gaz ale wolał bym żeby było jak należy. I jeszcze jedna rzecz do której na początku nie mogłem się przyzwyczaić. Po przełączeniu na gaz komp cały czas liczy spalanie benzyny. Tak że mam już alarm że w baku pusto a rzeczywiście mam pół baku. Ale do tego przywykłem. Generalnie brc w astrze lepiej chodzi niż ta instalka. Tam mam wrażenie że na gazie auto lepiej jedzie niż na benzynie. Tu jest na odwrót. Na benzynie czuć że auto lepiej jeździ. A i tu widzę różnicę w jakości gazu. Tankując np. na bp auto jest odczuwalnie mocniejsze i robię na baku więcej kilometrów niż na jakiś małych lokalnych stacjach. Przy brc nie ma tu jakiejś specjalnej różnicy. Nie wiem czy chodzi o jakieś dodatki w gazie czy coś innego ale zdecydowanie woli ta instalka gaz z renomowanych stacji 😀

Napisano
3 godziny temu, Harnas80 napisał:

Chciałem to podpiąć pod kompa bo szybko się przełącza na gaz. W lecie nie było problemu ale w zimie na niskich obrotach lubi szarpnąć i wtedy troszku czuć gaz. Przy niskich temperaturach ręcznie przełączałem na gaz ale wolał bym żeby było jak należy.

Przy tej instalacji zostaje tylko sposób analogowy-oszukanie czujnika temperatury. Jak masz pojęcie o elektronice, to nie muszę rozwijać.

3 godziny temu, Harnas80 napisał:

I jeszcze jedna rzecz do której na początku nie mogłem się przyzwyczaić. Po przełączeniu na gaz komp cały czas liczy spalanie benzyny. Tak że mam już alarm że w baku pusto a rzeczywiście mam pół baku. Ale do tego przywykłem.

Potrzebny jest emulator wskazań poziomu paliwa na desce. W zależności od auta są różne modele. Czasem wystarczy przekaźnik.