Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NOWOŚĆ: Chrysler Sebring

Featured Replies

Napisano

Quote:

Marka Chrysler zamierza wprowadzić zamieszanie w segmencie samochodów średnich. Przeciw konkurentom takim jak Honda Accord czy Toyota Camry, wystawiony zostanie Chrysler Sebring.

Samochód ten zaprezentowano oficjalnie we wtorek. Do salonów samochodowych trafi on dopiero pod koniec tego roku. Wprawdzie cena modelu nie została jeszcze ogłoszona, lecz producent zapowiedział, że będzie zawierać się w przedziale między ceną modelu Accord oraz Camry. Można przewidzieć, że na rynku amerykańskim będzie kosztować w przeliczeniu około 55 tysięcy złotych. Będzie to nieznaczna obniżka w porównaniu w rokiem modelowym 2006.

Nadwozie samochodu zostało bardzo odważnie wystylizowane, włączając w to ostre kąty, którymi urozmaicona została cała linia nadwozia wraz z wyprofilowaną maską. Dynamiczna linia dachu opada gwałtownie z tyłu, kończąc się krótkim bagażnikiem.

W podstawowym wyposażeniu samochodu znajdzie się kilka technologii odpowiedzialnych za bezpieczeństwo, takich jak boczne kurtyny czy ABS. W wyposażeniu opcjonalnym dostępny będzie system kontroli stabilności oraz trakcji. Fotel kierowcy w nowym Chryslerze będzie umieszczony 6 cm wyżej, dzięki czemu kierujący pojazdem będzie mógł obserwować sytuację na drodze z lepszej perspektywy. Za dodatkową opłatą dostępny będzie również system audio, w skład którego wejdzie 20 gigabajtowy dysk twardy, na którym będzie można przechowywać cyfrową muzykę lub zdjęcia.

Pod maską dostępne będą jednostki napędowe o pojemnościach 2,4l (172 KM), 2,7l (190 KM) oraz 3,5l (235 KM). Na rynku europejskim pojawi się również wersja wysokoprężna o pojemności 2,0 l (140 KM). Za przekazywanie mocy z najmocniejszej wersji silnikowej odpowiedzialna będzie sześciostopniowa, automatyczna skrzynia biegów. Do silników słabszych montowana będzie cztero- lub pięciostopniowa skrzynia automatyczna.

Produkcja samochodu rozpocznie się w trzecim kwartale tego roku, w fabryce umiejscowionej w Sterling Heights. Producent ma nadzieję, że wprowadzenie nowego modelu ożywi sprzedaż modelu Sebring, gdyż spadła ona o prawie 5 procent w porównaniu z identycznym okresem w 2005 roku.

żródło

277065269-ChryslerSebring1_d.jpg277065269-ChryslerSebring2_d.jpg277065269-ChryslerSebring3_d.jpg277065269-ChryslerSebring4_d.jpg

post-36837-14352471557755_thumb.jpg

Napisano

z tylu podobny do Subaru hmm.gif

Napisano
  • Autor

> brzydki

nie wiem czemu ale troche mi zalatuje jakimiś chińskimi może koreańskimi wynalazkami hmm.gif

Napisano
sick.gif beznadzieja bez wyrazu i stylu ,zbieranina wszystkiego sick.gifno.gif
Napisano

> nie wiem czemu ale troche mi zalatuje jakimiś chińskimi może

> koreańskimi wynalazkami

Przykład proszę

Napisano

> Przykład proszę

DU Leganza mi tu zalatuje grinser006.gif ale to moje zdanie ok.gif

Napisano

> DU Leganza mi tu zalatuje ale to moje zdanie

Raczej Toyota Avensis

Napisano

> Raczej Toyota Avensis

o koreańskich byo pisane smirk.gif

Napisano

Jakis taki bardzo nie proporcjonalny, Jakby przod mial o wiele za duzy wzgledem tylu. Szkoda.

Napisano

> Jakis taki bardzo nie proporcjonalny, Jakby przod mial o wiele za

> duzy wzgledem tylu. Szkoda.

Gdyby tył był trochę dłuższy, to ok.gif

Napisano

> z tylu podobny do Subaru

mialem to samo napisac hehe.gif

generalnie nie jest zly, tylko linia dachy do tylu troche dziwnie opada no.gif

Napisano

IMO taki sobie, nic nadzwyczajnego, co mogłoby zachwycić i spowodować, że zdobędzie duże uznanie na rynku.

Napisano

Ale paskudztwo... icon_eek.gifyikes.gifsick.gif

Jest jeszcze bardziej szpetny niz konkurencyjny Chevy Malibu. A myslalem, ze nie da sie stworzyc bardziej ohydnego auta tej klasy... wink.gif

Napisano
z zwenątrz brzydki sick.gif środek całkiem całkiem
  • 2 tygodnie później...
Napisano

To ja dodam jeszcze kilka informacji wink.gif

Quote:

Inspirowany pojazdem koncepcyjnym Airflite, który pokazano na genewskim salonie samochodowym w 2003 roku – Chrysler Sebring odznacza się estetyką stylizacji tak charakterystyczną dla samochodów Chrysler – tym razem wprowadzając elementy markowej ekspresji do segmentu samochodów osobowych klasy średniej.

Pięciodrzwiową karoserię pojazdu akcentuje wydłużony kształt pokrywy silnika wraz z zarysem dachu i chromowaną listwą okien bocznych. Wielkość kabiny pasażerskiej potęgują czarno lakierowane słupki B, podczas gdy śmiałe przetłoczenia burt nadwozia podkreślają naturalną atletykę sylwetki.

Dynamiki dodają także szerokie lampy tylne przechodzące z klapy bagażnika daleko na błotniki. Tylne światła przeciwmgielne połączono z lampami cofania. Dwie chromowane końcówki wydechu w wersji Limited zdradzają sportowe zacięcie Sebringa w wersji napędzanej opcjonalnym silnikiem V-6 o pojemności 3,5 litra.

Źródło: Auto Testy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.