Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

5 letni pasek i 200 na blacie

Featured Replies

Napisano

Znajomy się zastanawia nad takim cudem.

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat-1-wlasciciel-salon-pl-bezwypadkowy-r-line-highline-ID6E8J3V.html#a6b1ee6411

co myślicie? Dla mnie to sporo siana, za coś takiego ale takie realia... jak ktoś lubi bajery musi płacić. A wy co myślicie? Bardzo będzie płakał czy polata raczej?

Napisano
2 minutes ago, bielaPL said:

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat-1-wlasciciel-salon-pl-bezwypadkowy-r-line-highline-ID6E8J3V.html#a6b1ee6411

co myślicie? Dla mnie to sporo siana, za coś takiego ale takie realia... jak ktoś lubi bajery musi płacić. A wy co myślicie? Bardzo będzie płakał czy polata raczej?

Ja bym zaczal od zweryfikowania czy osprzet/skrzynia jeszcze fabryczne czy juz po wymianach ;]

Jesli wszystko fabryka, to jest  spora szansa zgarnac kumulacje :ok:

Osobisice bym nawet na to nie spojrzal, tylko poszedl po nowego kompakta.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

Osobisice bym nawet na to nie spojrzal, tylko poszedl po nowego kompakta.

ja tez, ale chłopak lubi bajery i moc i to jest najważniejsze dla niego

skrzynie te ostatnio już chyba poprawione? Bo przerabiają ostatnio te vagi na jakieś chore moce i skrzynie dają radę podobno

Napisano
14 minut temu, bielaPL napisał:

Pojeździ ze 3 lata, dobije do 300kkm i auto stanie się niesprzedawalne. 

W podobnej cenie kupi takiego z mniejszym wypasem ale dużo mniejszym przebiegiem.

Napisano
1 minute ago, bielaPL said:

ja tez, ale chłopak lubi bajery i moc i to jest najważniejsze dla niego

skrzynie te ostatnio już chyba poprawione? Bo przerabiają ostatnio te vagi na jakieś chore moce i skrzynie dają radę podobno

Takie auto to troche loteria ;] Albo pojezdzi, albo zacznie sie sypac za jakis czas...

Ilosc drogich rzeczy, ktore moga sie tam wysrac jest naprawde spora.

Jesli jest swiadomy co kupuje i nie zarabia sredniej krajowej to pewnie da rade ;)

Napisano

Zbic dyche na naprawy i brac. Moze jezdzic i nic sie nie stanie a moze DSG i inne duperelki kleknac.

Napisano
W dniu 21.10.2021 o 11:58, bielaPL napisał:

Jako było posiadacz paseratti po 170-180 po kolei wszystko padało, później 70 jako tako i znów wszystko od nowa.

Chcesz prestiżu, celuj w przebieg około 100. Jeszcze z 70 pojeździsz w spokoju 

Napisano
On 10/24/2021 at 6:11 PM, Camel said:

Jako było posiadacz paseratti po 170-180 po kolei wszystko padało, później 70 jako tako i znów wszystko od nowa.

Chcesz prestiżu, celuj w przebieg około 100. Jeszcze z 70 pojeździsz w spokoju 

Moge potwierdzic, kupowalem B7 z przebiegiem 70kkm, do 180 cudnie. Od 180 do 190 byla kumulacja. Teraz 223 i moze do 300kkm da rade bez duzych nakladow.

• 1 rok później...
Napisano
W dniu 31.10.2021 o 12:27, t_kucyk napisał(a):

Moge potwierdzic, kupowalem B7 z przebiegiem 70kkm, do 180 cudnie. Od 180 do 190 byla kumulacja. Teraz 223 i moze do 300kkm da rade bez duzych nakladow.

To sie poprawie.

Od 223 do 256 poszlo 4k na naprawy i auto znow stoi u mechanika - cos dziwnego dzieje sie z ukladem kierowniczym/ zawieszeniem.

Takze wiec ;]

Napisano
  • Autor
9 minut temu, t_kucyk napisał(a):

To sie poprawie.

Od 223 do 256 poszlo 4k na naprawy i auto znow stoi u mechanika - cos dziwnego dzieje sie z ukladem kierowniczym/ zawieszeniem.

Takze wiec ;]

także magia 200... może kupować takie po 300kkm? ;] 

Napisano
6 minut temu, bielaPL napisał(a):

Jak byl naprawiany na biezaco to mozliwe ze cykl rozpoczal sie na nowo i bedzie 100kkm spokoju. O ile nie zatrze sie silnik na przyklad ;] albo zawor sie nie wypali... 

Jestem teraz troche w kropce, z jednej strony latwo lyknalbym jakiegos Lexa GS  albo LS, z drugiej strony taki uzywany moze w sobie kryc zabawne ilosci usterek ktorych poprzedni wlasciciel "nie dostrzegal" :P 

Napisano
  • Autor
11 minut temu, t_kucyk napisał(a):

Jestem teraz troche w kropce, z jednej strony latwo lyknalbym jakiegos Lexa GS  albo LS, z drugiej strony taki uzywany moze w sobie kryc zabawne ilosci usterek ktorych poprzedni wlasciciel "nie dostrzegal"

jak ładować kasę w naprawy to w coś "nowego" ;]  

Napisano
21 minut temu, bielaPL napisał(a):

jak ładować kasę w naprawy to w coś "nowego" ;]  

Tia, kolega tak wydal sporo kasy na A8.

Sprzedal i dal "lekko" przerobic swoja ponad 20 letnia Corolle 1.4. Powiedzmy ze 335KM w takiej Corolli daje rade ;] ;] ;]

Napisano
  • Autor
7 minut temu, t_kucyk napisał(a):

Tia, kolega tak wydal sporo kasy na A8.

Sprzedal i dal "lekko" przerobic swoja ponad 20 letnia Corolle 1.4. Powiedzmy ze 335KM w takiej Corolli daje rade ;] ;] ;]

nie daj się prosić

https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-ls-ls460-prestige-ID6FbrHS.html

zobacz ledwo dotarty

• 1 rok później...
Napisano
W dniu 1.03.2023 o 12:25, bielaPL napisał(a):

Update, na przebieg 304 tysiace zmielila sie pompa - opilki poszly w uklad paliwowy. Jestem lzejszy o 8.5 tysiaca - i tak wyszlo niedrogo - scenariusz pesymistyczny zakladal 12 tysiecy.

Wiec Panie, moze trzeba kupowac takie po 400kkm 😄

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, t_kucyk napisał(a):

Update, na przebieg 304 tysiace zmielila sie pompa - opilki poszly w uklad paliwowy. Jestem lzejszy o 8.5 tysiaca - i tak wyszlo niedrogo - scenariusz pesymistyczny zakladal 12 tysiecy.

Wiec Panie, moze trzeba kupowac takie po 400kkm 😄

aż musiałem przelecieć cały wątek żeby sobie przypomnieć o co tu chodziło ;] mam jednego kolege co sobie kupił swego czasu poleasingową avensis z 270kkm na blacie, teraz ma ponad 400kkm, ostatnio miał kilka usterek z archiwum x ale jakoś ogarnął w końcu, póki ruda nie zje to jeździ

Napisano

Samochód 300 na blacie to: "wszystko się może zdarzyć - no pewnie, że wszystko się może zdarzyć" ;) 

1. pad silnika

2. pad skrzyni

3. karoseria już jest "miękka" 

4. i wiele, wiele innych rzeczy :) 

Jak większość rzeczy się ogarnia samemu, jak mój sąsiad i ma dużo wolnego to i owszem, czemu nie :)