Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trzaski w drzwiach

Featured Replies

Napisano

witam, mam problem ze swoją Astrą F, a mianowicie do szału doprowadzaja mnie juz trzaski w przednich drzwiach, wystarczy lekka nierówność na drodze a cos stuka, puka, itp, jak sie tego pozbyc, rozbierałem juz drzwi i nic nie ma co mogło by to robic. Przewody są pospiane, i nic nie lata luzem, sam juz nie wiem co zrobic, pomocy !! frown.gif

Napisano

U mnie mam podobnie. Drzwi sie tłuką, plastiki z tyłu tez i nie wiem na co zwrocic uwage by go wyciszyc.

Macie jakies doswiadczenie?

Napisano

> U mnie mam podobnie. Drzwi sie tłuką, plastiki z tyłu tez i nie wiem

> na co zwrocic uwage by go wyciszyc.

> Macie jakies doswiadczenie?

Spróbujcie wyminic sworznie, może są luzy na zawiasach. U mnie latały przy zamku (na tym metalowym druciku w słubku bocznym) to okleiłem go lekko taśmą izolacyjną i drzwi jak nowe 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

No niestety to nie sworznie, słychac wyraźnie stuki w drzwiach, i trzeszczenie w okolicy obudowy lusterek, juz mnie sz... trafia eh

Napisano
  • Autor

> a masz elektryczne szyby??

nie własnie nie mam, nie było tez centralnego i tez tak sie działo, przy zakładaniu siłowników pospinałem wszystkie przewody zeby nie latały bezwładnie ale to tez nic nie dało, pozmieniam jeszcze te wszystkie spinki trzymajace tapicerke moze sie powycierały i mają luzy ... mam nadzieje ze to pomoze...

Napisano

> nie własnie nie mam, nie było tez centralnego i tez tak sie działo,

> przy zakładaniu siłowników pospinałem wszystkie przewody zeby

> nie latały bezwładnie ale to tez nic nie dało, pozmieniam

> jeszcze te wszystkie spinki trzymajace tapicerke moze sie

> powycierały i mają luzy ... mam nadzieje ze to pomoze...

U mnie trzeszczała tapicerka w okolicy zawiasów ale z czasem ustało. Nawet nie rozbierałem drzwi . Więc chyba miałem fart bo do tej pory spokój, i nie wiem co było powodem tych denerwujących trzasków. Może u kolegi tez samo przejdzie??

pozdro

Napisano

U mnie tez cos zaczelo trzaskac w drzwiach kierowcy, rozbieralem je dwa razy, poprawilem wszystko co moglo trzaskac i pupa blush.gif

Teraz oddalem auto do blacharza, min. mial zrobic spod drzwi - zobaczymy grinser006.gif jak dalej bedzie trzaskalo - dalej bede kombinowal co to zlosnik.gif

Napisano

witam, ja mioałem taki problem: jade sobie, cos zaczyna stukac w drzwiach kierowcy. stanąlem, osłuchuje, a to zaczyna prawie walić, jak by ajkieś przekażniki, ale czuć delikatną wibracje w momencie stuku. wyłączyłem wszystko, silnik, zacząłem oglądac drzwi, ale nie ma możliwości zeby tam weszło jakieś zwierze i szalało... kilka minut stukało, jak robiłem obserwacje, i przestało, i nie odzywa sie juz ok roku... dziwne...

Pozdro

Napisano

A wiecie gdzie mozna kupic te spinki do trzymania tapicerki?? i jaki jest tego koszt smile.gif

Napisano

> A wiecie gdzie mozna kupic te spinki do trzymania tapicerki?? i jaki

> jest tego koszt

ASO / allegro / pewnie rozne motoryzacyjne sklepy.

Cena w ASO ~50gr / sztuka, nie pamietam juz, ale na pewno taniej niz na allegro!

Napisano

Sprawdź czy to nie przypdkiem sworzeń ogranicznika otwarcia drzwi lub sam ogranicznik?

W mojej pierwszej to było. Nie zawsze się odzywało. Głośniej i częściej w dni suche. Przy opadach deszczu ucichało. Luz był pomiędzy sworzniem a listwą ogranicznika. Jak dołożyłem grubą warstwę smaru na kilka dni był spokój. Miałem się tym zająć na poważnie, ale w między czasie sprzedałem grinser006.gif moją nieodżałowaną astrunię. beksa.gif

Pozdrofka

Napisano

U mnie jest to samo! Dzieję si tak przez wyrobione dzwi. Sprawdż. Otwórz je i poruszaj w dół i w górę mocno. Jak będzie luz to masz odpowiedź. Podobno wymiana sworzni pomaga ale moim zdaniem jak ma pomóc jak sam zawias jest wyrobiony ... tez mnie to irytuje na maxa.

Napisano

> ASO / allegro / pewnie rozne motoryzacyjne sklepy.

> Cena w ASO ~50gr / sztuka, nie pamietam juz, ale na pewno taniej niz

> na allegro!

lol w ASO chca 1.10zł za sztuke!! chyba ich Bóg opuscił smile.gif

Napisano

> witam, mam problem ze swoją Astrą F, a mianowicie do szału

> doprowadzaja mnie juz trzaski w przednich drzwiach, wystarczy

> lekka nierówność na drodze a cos stuka, puka, itp, jak sie tego

> pozbyc, rozbierałem juz drzwi i nic nie ma co mogło by to robic.

> Przewody są pospiane, i nic nie lata luzem, sam juz nie wiem co

> zrobic, pomocy !!

Czesc,

Panowie nie taki diabeł straszny.... Miałem dokładnie ten sam problem co tutaj opisujecie. Trzaski, pukanie stukanie i co najgorsza nie wiadomo skąd doprowadzały mnie do furii. Pradwopodobnie problemem są drzwi kierowcy (najczęściej otwierane). U mnie wystarczyło jak zdjąłem te czarne plastikowe nasadki ze sworzni i porządnie potraktowałem je WD40, a później kapnąłem oleju silnikowego. Dodatkowo jeszcze delikatnie postukałem je młoteczkiem w dół. Nic już nie stuka yay.gif

Ale myślę że i wymiana nie zaszkodzi.

Nie szukacjcie przyczyny wewnątrz drzwi bo tam nie ma co pukać.

Powodzenia i pozdrawiam

Napisano

witam wszystkich tez mam ten sam problem po rozebraniu drzwi zauwarzylem ze najprwdopodobniej dzwieki dochodza od prowadnic szyb a jak chcialem dokrecic to zostala mi tylko dziura w drzwiach poniewaz podczas dokrecania blacha jest tak slaba w tym miejscu ze wyrwalem ja wic ostrzegam wszystkich przed dokrecaniem prowadnic a najprawdopodobniej to one tak halasuja i doprowadzaja nas do szalu

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

eh, wkoncu odkryłem co tak stuka, to naszczescie błachostka i aż wstyd dawać było temat na forum sciana.gif , no ale cóż stało sie.

Owe stuki powstawały bo uszczelki były wyschniete, posmarowałem je jakąś wazeliną i teraz wszystko super, wkoncu mozna posłuchac radia hahaha.gif

Stuki ustały smile.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.