Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujniki parkowania tył do vw up

Featured Replies

Napisano

Widziałem dość stare wątki na AK odnośnie doposażenia samochodu w czujniki parkowania. Coś w temacie się zmieniło z polecanych rozwiązań ? Wstępnie rozważałem zamontowanie czujników w ramce tablicy (małe auto) ale po przeczytaniu komentarzy na ale chyba nie ma sensu w to wchodzić. 
Czujniki maja być zamontowane w małym aucie vw Up - do prześmiewców -darujcie sobie złośliwe komentarze ;) bo autem jeździ starsza już osoba i dotychczas miała takie czujniki w samochodach.

W oryginale pdc wygladaja tak:

Co polecacie?

0618FA45-1C9A-4510-B070-D7847789A3DF.jpeg

Napisano
5 minut temu, kondziu napisał:

Widziałem dość stare wątki na AK odnośnie doposażenia samochodu w czujniki parkowania. Coś w temacie się zmieniło z polecanych rozwiązań ? Wstępnie rozważałem zamontowanie czujników w ramce tablicy (małe auto) ale po przeczytaniu komentarzy na ale chyba nie ma sensu w to wchodzić. 
Czujniki maja być zamontowane w małym aucie vw Up - do prześmiewców -darujcie sobie złośliwe komentarze ;) bo autem jeździ starsza już osoba i dotychczas miała takie czujniki w samochodach.

W oryginale pdc wygladaja tak:

Co polecacie?

0618FA45-1C9A-4510-B070-D7847789A3DF.jpeg

Montowałem samemu do Up!a, bułka z masłem. Ogólnie montowałem w oryginalne miejsca. Po ściągnięciu zderzaka są zaznaczone miejsca do wiercenia od środka. Jakieś proste białe z Allegro za 50 zł. N-tech czy jakoś tak. Czujniki są na 4-sensory, ale montujesz trzy i działa super. 

Napisano
  • Autor
Teraz, spad napisał:

Montowałem samemu do Up!a, bułka z masłem. Ogólnie montowałem w oryginalne miejsca. Po ściągnięciu zderzaka są zaznaczone miejsca do wiercenia od środka. Jakieś proste białe z Allegro za 50 zł. N-tech czy jakoś tak. Czujniki są na 4-sensory, ale montujesz trzy i działa super. 

Dziękuje👍 Pamiętasz jakie dokładnie kupowałeś (jakiś link)? Trzeba jakieś adaptery przed żarówkę wstecznego kupować aby błędami nie sypało na deskę, ze żarówka spalona itp?

Napisano
3 minuty temu, kondziu napisał:

Dziękuje👍 Pamiętasz jakie dokładnie kupowałeś (jakiś link)? Trzeba jakieś adaptery przed żarówkę wstecznego kupować aby błędami nie sypało na deskę, ze żarówka spalona itp?

Znalazłem, dokładnie te: https://allegro.pl/oferta/m-tech-czujnik-parkowania-cp7-buzzer-4x-biale-6720176218. Żaden adapter nie był wymagany, zwykłe skręcenie i działało. Odcień tej bieli jak fabryczny zderzak. Różnica taka, że te będą wystawać ze zderzaka a nie w linii. Kupowałem w marcu 2019, do sierpnia tego roku jak miałem Up! sprawdzały się świetnie. 

Napisano

Teraz nawet z tych tanich chińczyków można kupić takie, co nie wystają ze zderzaka.

Taki zestaw za ok.50zł w zupełności wystarczy. Montowałem to do kilku aut i działały doskonale. O ile nie jest to wymóg kierowcy, to polecam czujniki bez wyświetlacza. Samo pikanie wystarcza, aby w nic nie uderzyć. 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, ghost2255 napisał:

Teraz nawet z tych tanich chińczyków można kupić takie, co nie wystają ze zderzaka.

Taki zestaw za ok.50zł w zupełności wystarczy. Montowałem to do kilku aut i działały doskonale. O ile nie jest to wymóg kierowcy, to polecam czujniki bez wyświetlacza. Samo pikanie wystarcza, aby w nic nie uderzyć. 

Zamówiłem już te, które polecał @spad-tylko pikacz.