Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odkurzacz przewodowy

Featured Replies

Napisano

To ja może trochę inaczej do sąsiedniego wątku. 

Mamy odkurzacz akumulatorowy, ale Żona twierdzi, że wolałaby jeszcze coś nie za dużego na sznurku. Już kopać się 7 miesiąc o to nie chcę i co można wybrać z w miarę kompaktowych (najlepiej jak najmniejszych) odkurzaczy przewodowych? 

Minusem naszego może być to, że cały odkurzacz jest przy ssawce (nie jak w innych konstrukcjach - przy rączce) co mocno przeszkadza w odkurzaniu np pod meblami czy między nimi. 

Napisano
Mamy odkurzacz akumulatorowy, ale Żona twierdzi, że wolałaby jeszcze coś nie za dużego na sznurku. Już kopać się 7 miesiąc o to nie chcę i co można wybrać z w miarę kompaktowych (najlepiej jak najmniejszych) odkurzaczy przewodowych? 

Minusem naszego może być to, że cały odkurzacz jest przy ssawce (nie jak w innych konstrukcjach - przy rączce) co mocno przeszkadza w odkurzaniu np pod meblami czy między nimi. 
Teściowa ma jakiegoś elektroluxa silence, fajnie ciągnie, jest cichy, ale nie super mały chociaż też nie duży.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Napisano
W dniu 7.02.2022 o 22:19, Guzon87 napisał:

Ja miesiąc temu zakupiłem Boscha  ... o takiego 

https://www.euro.com.pl/odkurzacze/bosch-bgbs48tbo.bhtml

Z plusów ciągnie jak szalony i nie jest głośny no i ma długi kabel ( na tym mi w sumie bardzo zależało) Do tego ma naprawdę kompaktowe wymiary i cztery kółka. 

Z minusów to w sumie mógłbym się przyczepić do sposobu zwijania kabla ( trzeba lekko pociągnąć kabel i zaczyna się zwijać ) Jak kabel się gdzieś zahaczy to potrafi się zwinąć w trakcie pracy. 

Generalnie polecam 

Napisano
  • Autor

Więc po obejściu wszelkich sklepów i zastanowieniu się czego faktycznie potrzeba, padło na jakiegoś carefour'owego Hyundaia 🤣 jest mega malutki, dobrze ciągnie i jest potrzebny max raz na tydzień może na dwa (góra). 

Dzięki i można zamknąć 👍

Napisano

Ja używam wd3 do codziennego użytku. Głośny, krótki kabel ale wsysa wszystko.

Odkąd zdupcył się mój Zanussi nie mam zamiaru kupić nowego. Może dopiero iRobota ale to poprzeprowadze na chalpe.

Napisano

Mam Thomasa wodnego i o ile ciągnie fajnie to strasznie ciężki a za sposób czyszczenia powinni konstruktorowi urwać jaja. Jest to odkurzacz pseudo  wodny. Jedyny plus ze mozna im prac tapicerke. No i jest głośny strasznie.

Dzisiaj zamówiłem electrolux d82. Dam znać jak się spisuje.

Napisano
9 godzin temu, szpyrek napisał:

Ja używam wd3 do codziennego użytku. Głośny, krótki kabel ale wsysa wszystko.

Odkąd zdupcył się mój Zanussi nie mam zamiaru kupić nowego. Może dopiero iRobota ale to poprzeprowadze na chalpe.

Moja :zona: mi zarekwirowała wd4 który kupiłem do warsztatu ;] w połączeniu z nausznikami może to jest idealne rozwiązanie ;] worek to pewnie raz w roku jeśli tylko mieszkanie ;]

Napisano

Moja :zona: mi zarekwirowała wd4...  worek to pewnie raz w roku jeśli tylko mieszkanie ;]

To akurat jest wada, a nie zaleta, bo nie da się odkurzając mieszkanie wymieniać worek raz w roku (będzie śmierdziało przy odkurzaniu). Ja z tego powodu kupuję do mojego "Georga" małe worki (na codzień jeździ robot plus odkurzacz ręczny na baterie, a ten tylko do dokładniejszej pracy).

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka