Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Berlingo-centralny zamek

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko odnośnie centralnego zamku. Otwieram samochód kluczykiem- otwarte wszystkie zamki, zamykam kluczykiem- zamknięty tylko kierowcy. Nie ma możliwości zamknięcia wszystkiego z kluczyka, czy mam coś sknocone?

Napisano
19 godzin temu, Bartolomej napisał:

Mam pytanko odnośnie centralnego zamku. Otwieram samochód kluczykiem- otwarte wszystkie zamki, zamykam kluczykiem- zamknięty tylko kierowcy. Nie ma możliwości zamknięcia wszystkiego z kluczyka, czy mam coś sknocone?

Najprawdopodobniej styk odpowiadający za zamykanie w mechanizmie zamka .

Edytowane przez POKS

Napisano
  • Autor
21 minut temu, POKS napisał:

Najprawdopodobniej styk odpowiadający za zamykanie w mechanizmie zamka .

Ok, czyli powinno zamykać.

Napisano
1 hour ago, Bartolomej said:

Ok, czyli powinno zamykać.

Obwiam sie, ze cala klamka z bebechami do wymiany ;]

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał:

Obwiam sie, ze cala klamka z bebechami do wymiany ;]

A może być strzelony moduł komfortu. Wymaga przelutowania.  Miałem taki przypadek u siebie.

Napisano
  • Autor
8 minut temu, Rudobrody napisał:

A może być strzelony moduł komfortu. Wymaga przelutowania.  Miałem taki przypadek u siebie.

Coś było wymienione bo nie chodziły wycieraczki (Moduł w komorze silnika).Mechanik mógł coś pomieszać?

Napisano
15 minut temu, Bartolomej napisał:

Coś było wymienione bo nie chodziły wycieraczki (Moduł w komorze silnika).Mechanik mógł coś pomieszać?

Raczej następują kolejne uszkodzenia jeśli był naprawiany. Jeśli był wymieniony to czy na nowy czy na używany?

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Rudobrody napisał:

Raczej następują kolejne uszkodzenia jeśli był naprawiany. Jeśli był wymieniony to czy na nowy czy na używany?

Używka... nie sprawdzałem zamykania z kluczyka. Kluczyk dorabiałem zaraz po zakupie samochodu i na pewno działał. Rozbiorę drzwi i sprawdzę.

Napisano
Teraz, Bartolomej napisał:

Używka... nie sprawdzałem zamykania z kluczyka. Kluczyk dorabiałem zaraz po zakupie samochodu i na pewno działał. Rozbiorę drzwi i sprawdzę.

Skoro wcześniej nie było takich problemów w poprzednim module to stawiam jednak na problem z modułem komfortu.

Zimne luty lub inne uszkodzenia. Kumaty elektryk lub elektronik samochodowy powinien sobie poradzić. Jeśli nie to wymiana.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Rudobrody napisał:

Skoro wcześniej nie było takich problemów w poprzednim module to stawiam jednak na problem z modułem komfortu.

Zimne luty lub inne uszkodzenia. Kumaty elektryk lub elektronik samochodowy powinien sobie poradzić. Jeśli nie to wymiana.

Rozebrałem stary moduł. Naprawa jest dość problematyczna- jest zalany jakimś syfem. Jedynie rozciąć. 

Napisano
10 minut temu, Bartolomej napisał:

Rozebrałem stary moduł. Naprawa jest dość problematyczna- jest zalany jakimś syfem. Jedynie rozciąć. 

No to pozostaje liczyć na to, że uszkodzony jest zamek w drzwiach.

Napisano
33 minuty temu, Rudobrody napisał:

"Moduł komfortu" - nazewnictwo rodem z VAG :P

W PSA nie występuje wprost odpowiednik, tu są oddzielne kalkulatory dla danych funkcji.

Napisano
3 minuty temu, jedrocha napisał:

W PSA nie występuje wprost odpowiednik, tu są oddzielne kalkulatory dla danych funkcji.

Tak został nazwany przez faceta, który naprawiał mój. Nie wnikam jaką ma francuską właściwą nazwę. :)

Ważne, że potrafił go naprawić. :)

Napisano
47 minutes ago, jedrocha said:

tu są oddzielne kalkulatory dla danych funkcji.

Zawsze mnie bawila ta nazwa ;] 

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, Rudobrody napisał:

No to pozostaje liczyć na to, że uszkodzony jest zamek w drzwiach.

Przy padniętym kalkulatorze/module/zwałjakzwał centralny będzie ryglował zamki po ruszeniu, z guzika wewnątrz kabiny i z pilota?

Napisano
9 godzin temu, jedrocha napisał:

Eee, z VAGa to są przede wszystkim "-troniki" ;] 

Napisano
16 godzin temu, Bartolomej napisał:

Przy padniętym kalkulatorze/module/zwałjakzwał centralny będzie ryglował zamki po ruszeniu, z guzika wewnątrz kabiny i z pilota?

Tego nie wiem. Nie miałem tej funkcjonalności. :)  W moim przypadku problemem było zamknięcie całego auta bo się otwierał sam z siebie. :) Natomiast wcześniej miał problem z wycieraczkami i czymś jeszcze. :)