Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chca kupić moja astre

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj pojechalem odebrac moje serce.gif z pracy. Juz mielismy odjezdzac gdy dopadl nas jej szef i wyskakuje z textem "czy nie chce sprzedac swojej astry ??" W sumie troche mnie zamurowalo bo gosc dopiero co sprzedal Astre G w dieslu, sprowadzil miesiac temu passata B6, ma seata cordobe a teraz dodatkowo jeszcze mojego caravana sobie upatrzyl niewiem.gifhmm.gif Ale zaczal sie wypytywac wszystkiego na temat auta i widac ze raczej jest powaznie zainteresowany icon_eek.gif Odpowiedzi zadnej mu sie dalem bo wiadomo ze co nagle to po diable nono.gif ale na odchodne powiedzial abym przemyslal ta sprawe. No i powiem szczerze ze teraz mam zagwozdke hmm.gif Z jednej strony jeszcze w kwietniu rozwazalem sprzedaz ale w koncu zrezygnowalem. Od tego czasu troche kaski zainwestowalem w autko (nowe 4 opony, nowe amortyzatory tyl wymieniony a przod jeszcze lezy w garazu, na poczatku czerwca zrobione badanie techniczne, 5 dni temu oplacilem OC, wlasnorecznie wykonana elektryka szyb, szybra i lusterek) wiec napewno szkoda. Z drugiej strony patrzac znalezc teraz kupca na auto to jak wygrac w lotto. Ale oczywiscie wszystko jest kwestia ceny. No i wlasnie ile wg Was mozna wolac za takie auto jak moje ???

data 1 rej 12/1994, w PL od 06/2004r, przebieg 147kkm, instalacja gazowa, WK, CZ, blokada skrzyni biegow, elektryczne szyby, lusterka i szyberdach, alufelgii 14", lakierowane lusterka i zdesie, roleta. Zadbanego auta wiadomo ze szkoda sprzedawac ale gdyby dalo sie wyrwac dobre pieniadze to czemu sie ?? Jaka jest Wasza opinia ??

Napisano

> Dzisiaj pojechalem odebrac moje z pracy. Juz mielismy odjezdzac gdy

> dopadl nas jej szef i wyskakuje z textem "czy nie chce sprzedac

> swojej astry ??" W sumie troche mnie zamurowalo bo gosc dopiero

> co sprzedal Astre G w dieslu, sprowadzil miesiac temu passata

> B6, ma seata cordobe a teraz dodatkowo jeszcze mojego caravana

> sobie upatrzyl Ale zaczal sie wypytywac wszystkiego na temat

> auta i widac ze raczej jest powaznie zainteresowany Odpowiedzi

> zadnej mu sie dalem bo wiadomo ze co nagle to po diable ale

> na odchodne powiedzial abym przemyslal ta sprawe. No i powiem

> szczerze ze teraz mam zagwozdke Z jednej strony jeszcze w

> kwietniu rozwazalem sprzedaz ale w koncu zrezygnowalem. Od tego

> czasu troche kaski zainwestowalem w autko (nowe 4 opony, nowe

> amortyzatory tyl wymieniony a przod jeszcze lezy w garazu, na

> poczatku czerwca zrobione badanie techniczne, 5 dni temu

> oplacilem OC, wlasnorecznie wykonana elektryka szyb, szybra i

> lusterek) wiec napewno szkoda. Z drugiej strony patrzac znalezc

> teraz kupca na auto to jak wygrac w lotto. Ale oczywiscie

> wszystko jest kwestia ceny. No i wlasnie ile wg Was mozna wolac

> za takie auto jak moje ???

> data 1 rej 12/1994, w PL od 06/2004r, przebieg 147kkm, instalacja

> gazowa, WK, CZ, blokada skrzyni biegow, elektryczne szyby,

> lusterka i szyberdach, alufelgii 14", lakierowane lusterka i

> zdesie, roleta. Zadbanego auta wiadomo ze szkoda sprzedawac ale

> gdyby dalo sie wyrwac dobre pieniadze to czemu sie ?? Jaka jest

> Wasza opinia ??

Owszem... jak za dobra cene to jak najbardziej....

Wiesz... masz kombi, wiec sadze,ze sa ciut drozsze, bo bardziej funkcjonalne...

Wiec ja za swoja wolalbym ok 8,5tys zl... Ty masz natomiast lepsze wysposazenie i alumki... sadze,ze 10tys zl, to bedzie dobra cena... wg mnie, chociaz jakbym to ja byl na Twoim miejscu, to tez bym sie zastanawial...

Napisano

Sprzedawaj ją :-) Zawsze możesz kupić sobie trochę nowszą i też przy niej pomieszać :-)

Pod warunkiem oczywiście, że czujesz się na siłach (pieniężnych). Bo jeżeli z kaską krucho a autko w dobrym stanie to nie warto.

pozdrawiam

Napisano

> Dzisiaj pojechalem odebrac moje z pracy. Juz mielismy odjezdzac gdy

> dopadl nas jej szef i wyskakuje z textem "czy nie chce sprzedac

> swojej astry ??" W sumie troche mnie zamurowalo bo gosc

widzisz jakie cuda zdziałała nanotechnologia zlosnik.gif

Napisano

>Zadbanego auta wiadomo ze szkoda sprzedawac ale

> gdyby dalo sie wyrwac dobre pieniadze to czemu sie ?? Jaka jest

> Wasza opinia ??

Jak zmieniać zadbaną Astre F to tylko na G.

A sprzedawać porobioną Astre F i kupować znowu F i w nią inwestować wydaje mi się bez sensu. 30.GIF

Napisano

> Jak zmieniać zadbaną Astre F to tylko na G.

> A sprzedawać porobioną Astre F i kupować znowu F i w nią inwestować

> wydaje mi się bez sensu.

też jestem takiego zdania ok.gif

zamiana swojej, sprawdzonej, zadbanej, dobrze znanej eFki z 94 roku w przypadku Roberta, nawet na eFke z 2000 roku nie ma sensu gdyż wcale ta z 2000 roku nie musi być dobra

Ale myślę, ze Robert to myśli o G pewnie, co nie ? cfaniaczek.gif

carawanik zresztą ? cfaniaczek.gif

Napisano

Z tego co zaobserwowałem to caravan wcale nie jest droższy od zwykłych wersji. Jeśli wpakowałeś już trochę kasy i doprowadziłeś do ładu swoją Astrę to teraz szkoda sprzedawać. Włożonych pieniędzy nie odzyskasz nigdy. A 10tys. za 94 r. to chyba wariat Ci da. Ceny poleciały w dół jak chol... ra. Jeśli nie masz problemów z autkiem i nie masz na oku nic konkretnego na zamianę to odpuść sobie. No chyba że masz kasę na dokładkę i jsteś zdecydowany na odmłodzenie. Ja osobiście pojeździłbym jeszcze rok i dopiero gonił.

Napisano

> Z tego co zaobserwowałem to caravan wcale nie jest droższy od

> zwykłych wersji. Jeśli wpakowałeś już trochę kasy i

> doprowadziłeś do ładu swoją Astrę to teraz szkoda sprzedawać.

> Włożonych pieniędzy nie odzyskasz nigdy. A 10tys. za 94 r. to

> chyba wariat Ci da. Ceny poleciały w dół jak chol... ra.

NIe wiem czy taki wariat... astry z 95 chodza po 8-9tys w zaleznosci od wypasu stanu i czy sa alumki... takze, jak Robert ma naprawde zadbana i czuje sie na silach ja trzymac, to jak ktos ja chce, to chyba normalne ze cene sie podnosi a nie opuszcza...

A jak widze,ze kolesie z mojego rocznika pakuja sie w Golfy 3 z 94 za 11-13tys to az mnie trzesie... ale to ich kasa...

>Jeśli

> nie masz problemów z autkiem i nie masz na oku nic konkretnego

> na zamianę to odpuść sobie. No chyba że masz kasę na dokładkę i

> jsteś zdecydowany na odmłodzenie. Ja osobiście pojeździłbym

> jeszcze rok i dopiero gonił.

Napisano

lepiej nie sprzedawaj,wlozonej kaski nie odzyskasz a za astre wezmiesz z 8 koła

Napisano

Jak masz kasę na dokładkę do nowszego modelu lub nawet nowszej F-ki ale np z klimą to sprzedawaj. Daj zaporową cenę żeby było z czego opuścić. Jak klient jest napalony to zapłaci a jak nie to nie sprzedawaj. To w końcu bardziej on chce kupić niż Ty sprzedać.

Napisano

Może jak w "Zmiennikach" masz zaszyte 200 tys USD w fotelu. Dobrze poszukaj

wink.gif

Napisano

>Was mozna wolac za takie auto jak moje ???

proponuje krzyknac mu 15 -17tysiecy jak spyta czemu tyle to powiedz ze sporo pieniedzy ale przede wszystkim czasu zainwestowales w nia.. Niech czlowiek wie ze sie cenisz. Poza tym w/g mnie masz wtedy bardzo dobra pozycje przetargowa - a moze zmieknie i da sobie spokoj pozostawiajac sobie smak po zadbanym autku i szacunek do jego wlasciciela a moze potargujecie sie i wyjdziesz na swoje kupujac "G" ;-))

pozdrawiam

Piotr

Napisano

> proponuje krzyknac mu 15 -17tysiecy jak spyta czemu tyle to powiedz

> ze sporo pieniedzy ale przede wszystkim czasu zainwestowales w

> nia.. Niech czlowiek wie ze sie cenisz. Poza tym w/g mnie masz

> wtedy bardzo dobra pozycje przetargowa - a moze zmieknie i da

> sobie spokoj pozostawiajac sobie smak po zadbanym autku i

> szacunek do jego wlasciciela a moze potargujecie sie i wyjdziesz

> na swoje kupujac "G" ;-))

> pozdrawiam

> Piotr

Chyba pozostanie mu czkawka ze śmiechu po usłyszeniu ceny i na pewno nie szacunek do właściciela tylko delikatnie mówiąc "zdziwienie" z zaproponowanej ceny. Bierz pod uwagę że to jest szef jego serce.gif

Napisano

> proponuje krzyknac mu 15 -17tysiecy

Za tyle to już G z 98r kupisz !! zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Za tyle to już G z 98r kupisz !!

Dokladnie za tyle tzn okolo 17500 zeta sprzedal niedawno G z 98r w dieslu. W sumie mogl sie wczesniej zapytac to bysmy sie na auta pomieniali i nie byloby problemu biglaugh.gif

Napisano

dużo zależy co byś chciał kupić przypuszczam że coś młodszego a żeby wypasik taki sam lub lepszy zadbana to jedno ale u naszych sąsiadów na zachodzie naprawde można wyrwać furke z jeszcze lepszym wyposażeniem i napewno taniej niż jak kolega wyskoczył 10tysiaków proponuje pierwsze popatrzyć jakie chodzą ceny a potem kombinować

Napisano

Jesli rozwazales powaznie kwestie zmiany samochodu i teraz trafia sie okazja zeby sprzedac to moze sproboj ja popchnac za jakies 12 000 - 13 0000zl. Uzasadnic mozesz to tym, ze wymieniles pare elementow o ktorych wczesniej pisales. Samochod jest zadbany itd. itp. Jesli gosc sie zakochal od pierwszego wejrzenia to powinien na to pojsc smile.gif Jesli udaloby Ci sie tyle wyciagnac, to na caravana G potrzebowalbys jeszcze jakies 8 000zl. Mozna kupic taniej, ale zostawiam margines na zmiane plynow, paskow i filtrow. Pzdr.

Napisano

wydaje mi się ze kolega powinien troche ochłonąć i zajrzeć jaki model i rocznik jest do ewentualnie sprzedania yikes.gif

Napisano

> Chyba pozostanie mu czkawka ze śmiechu po usłyszeniu ceny i na pewno

> nie szacunek do właściciela tylko delikatnie mówiąc "zdziwienie"

> z zaproponowanej ceny. Bierz pod uwagę że to jest szef jego

to prawda ale wiem mniej wiecej jak szefowie kombinuja (Ci rozgarnieci).

Moze i masz racje ja i tak stoje przy swoim ze szacunek byc musi...

Napisano

> proponuje krzyknac mu 15 -17tysiecy jak spyta czemu tyle

to juz lepiej powiedziec szefowi ze nie chcesz sprzedac ,niz robic z siebie debila sick.gif

Napisano

> wydaje mi się ze kolega powinien troche ochłonąć i zajrzeć jaki model

> i rocznik jest do ewentualnie sprzedania

z jakim wyp. i jak utrzymany

Napisano

> z jakim wyp. i jak utrzymany

no ok troche pojechalem z ta cena moze... ;-))) ale za ukochany samochodzik ...

Napisano

A moją astre pewien dziadek chce kupić za 10 tys, w mieście gdzie studiuję i wynajmuję mieszkanie. Obok mieszka taki dziadek i od paru miesiecy jak mnie spotyka zawsze sie pyta czy mu sprzedam, za pierwszym razem ja do niego mówie przeciez nawet nie oglądał auta a on na to ze jak tu stawiam auto od roku to se juz dokładnie poglądał, (pewnie widział jak nieraz siedziałem przy nim i pucowałem, ostatni rok więc dużo czasu miałem). Ostatnio dziadek już na serio sie pytał i mówi że za 10 ty z miejsca bierze, a ja że auto potrzebne czym bede dojezdżał że mam obrone i teraz nie mam czasu na szukanie auta i wogóle że jak sie namysle to dam mu znać. Teraz sie tak zastanawiam, ale gdzie ja takie auto znajde, tyle w nim zrobiłem dołożyłem, pali mało bo diesel a na dodatek turbo ale z drugiej strony to dziwne bo za tak biedną wersje daje 10.

2x PP, biały, bez lakierowanych zdesiów, rolete sam musiałem dokładać bo biedna ta wersja, klimy brak, 0 elektyki, hak, relingi, nowe oponki zima i lato, uchwyty z lampkami dla pasażerów, i ot całe wyposarzenie.

Napisano

Ja bym z miejsca dziadkowi za dychę puścił smile.gif

Napisano

> Ja bym z miejsca dziadkowi za dychę puścił

ale co nawet roku nie mam tego auta, kupiłem w sierpniu, pali 5, wcale nie jest mułowata (2-3 razy w miesiącu sprawdzam na A4 i idzie 180) jak dla mnie wystarczy. 0 rudej, nadkola nietknięte, no i kombi, fakt jedyne co mnie wkurza to brak klimy.

A jak bym sprzedał to co? znowu wyprawa do niemiec po auto? znowu wielka niewiadoma? i pakowanie kasy żeby to jęździło i przetrzymało zime? opony, aku, paski i płyny ustrojowe? a i tak nie wiadomo czy to będzie jezdzić!

troche bez sensu!!!

kupiłem nowy aku, oponki, pare żeczy dołozyłem (tid, pionier MP3, lampki w uchwytach, półka pod schowkiem, roleta w bagarzniku, zagłówki na tyle) a niedługo będzie obrotek, alusy, lakierowane zdesie, i ciemne szybki.

sam już nie wiem? spineyes.gif

co myślicie?

Napisano

> sam już nie wiem?

> co myślicie?

A masz kasę żeby dołożyć i kupić coś nowszego/lepszego/z większym wypasem? Jak masz to sprzedawaj a jak nie masz to nie sprzedawaj.

Napisano

Ja pare miesiecy temu (w zimie) mialem klientke na swoją za 12000zl, początkowo chcialem sprzedac, ale szybko sie rozmyslilem, bo auto bez rdzy i silnik zyleta, wygodne, jak sie zacząłem rozglądac za innymi, to nie bylo wyboru. Teraz z biegiem czasu powiem szczerze ze nie zaluje ze nie sprzedalem za taką dobrą kase. Realnie teraz one chodzą w dieslu po ok 7000-8000zl i jakies 2tyg temu mialem mysl zeby ją pogonic, klient nawet by byl, znalazlem golfa 3 kombi 96 czerwonego tdi za 12000, ale jak tak przemyslalem sprawe ze musze sporo dolozyc do auta wcale nie lepszego, tyle tylko ze bardziej chodliwego, to wzięłem zalałem najdrozsze paliwo vpower za 4,12/l, pojezdzilem pare dni na nim i stwierdzilem ze nie sprzedaje na razie, za dobrze to wszystko chodzi, nawet jak by mi dali z 11000. To nie jest to zeby mi sie wygląd astry jakos wybitnie podobal, bo w zasadzie one juz mocno odstają na ulicach, ale lubie ten silnik i te siedzenia i tą mało czułą kierownice smile.gif, poprostu auto mi nadal pasuje, mimo ze juz ponad 2 lata uplyneło z nim, ciągle sie dobrze spisuje. Jak bym mial z nią jakies wieksze problemy to bym sie nie zastanawial, a tak ciezko mi oddac.

Dlatego w przypadku szefa, strzelil bym taką opowiastke jak moja smile.gif.

Napisano

> Ja pare miesiecy temu (w zimie) mialem klientke na swoją za 12000zl,

> początkowo chcialem sprzedac, ale szybko sie rozmyslilem, bo

> auto bez rdzy i silnik zyleta, wygodne, jak sie zacząłem

> rozglądac za innymi, to nie bylo wyboru. Teraz z biegiem czasu

> powiem szczerze ze nie zaluje ze nie sprzedalem za taką dobrą

> kase. Realnie teraz one chodzą w dieslu po ok 7000-8000zl i

> jakies 2tyg temu mialem mysl zeby ją pogonic, klient nawet by

> byl, znalazlem golfa 3 kombi 96 czerwonego tdi za 12000, ale jak

> tak przemyslalem sprawe ze musze sporo dolozyc do auta wcale nie

> lepszego, tyle tylko ze bardziej chodliwego, to wzięłem zalałem

> najdrozsze paliwo vpower za 4,12/l, pojezdzilem pare dni na nim

> i stwierdzilem ze nie sprzedaje na razie, za dobrze to wszystko

> chodzi, nawet jak by mi dali z 11000. To nie jest to zeby mi sie

> wygląd astry jakos wybitnie podobal, bo w zasadzie one juz mocno

> odstają na ulicach, ale lubie ten silnik i te siedzenia i tą

> mało czułą kierownice , poprostu auto mi nadal pasuje, mimo ze

> juz ponad 2 lata uplyneło z nim, ciągle sie dobrze spisuje. Jak

> bym mial z nią jakies wieksze problemy to bym sie nie

> zastanawial, a tak ciezko mi oddac.

> Dlatego w przypadku szefa, strzelil bym taką opowiastke jak moja .

Panowie, skad u Was takie wysokie ceny za ASTERKI. Klient się liczy który wypłaci jakies przyzwoite pieniadze.Ja swoją Astre sprzedałem za 7 000pln .Był to sedan,salonowy,1.4 MPI także ze zderzakami w kolorze nadwozia,alarmem , c.z.itp a rok jej był1995.Chyba było z 5 ogłoszeń w gazetach i dopiero na drugiej giełdzi poszła do klienta.A najlepsza lektura to AUTODIEŁDA DOLNOŚLĄSKA którą szczerze polecam......

Napisano

jak za uczciwe pieniadze i masz troche kasy zeby kupic cos nowszego - oczywiscie asterke G kombi z klimka to czemu nie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.