Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpie, dusi sie, rozgrzany gasnie ????

Featured Replies

Napisano

Mam problem z autkiem od miesiąca. przy ruszaniu niezaleznie czy jade na benzynie czy gazie auto dostaje drgawek, musze popuscić gazu, najlepiej zmienić na drugi bieg i wtedy jest ok. W momencie gdy sie zagrzeje przy dojeżdzaniu do skrzyżowania obroty spadają że prawie gaśnie lub gaśnie. Postawiłem go już z tego powodu na warsztacie ,mechanik przeczyścił instalację, przepływomierz , poprawił dopływ powietrza i pomogło ... na trydzień. Raczej facet nie bardzo wie co może być i na eksperymenty to wole go nie prowadzić . Może ktoś miał taki problem......... czekam na sugestie niewiem.gif

Napisano

> W momencie gdy sie zagrzeje przy dojeżdzaniu do skrzyżowania obroty spadają że prawie gaśnie lub gaśnie.

witam ja mam podobne objawy tylko ze umnie gdy silnik jest zimny to jest ok , schody zaczynają się gdy się nagrzeje w czasie jazdy szarpie i czesto zdarzy sie mu zgasnąć. Zapalam go bez problemu po kilku sakundach, trochę pochodzi i albo obroty spadają prawie do zera i załapie dalej albo zgaśnie. Swiece wymieniłem na nowe pompa paliwa ok, wyczytałem ze może to byc moduł zaplonu , cewka zapłonowa lub czujnik temperatury. Czy ktoś z was miewał takie problemy z autem i czy wymiama tych elementów może pomóc. i jeszcze jedno pytanko ile kosztuje taki moduł zapłonu do 1,4 8V i gdzie on sie znajduje (jestem zielony ich chyba się nigdy tego nie naucze). za pomoc serdeczne dzięki

Napisano

Pewnie się zasugerowałem w jakiś sposób ale to sprawdzaliście?

Napisano

sprawdz przewody a dokładniej czy masz na fajkach te blaszki jak tak to je wyciepaj a może krokowiec on jest współwinny nierównym obrotom może mapsensor hmm.gif

Napisano

> ile kosztuje taki moduł zapłonu do 1,4 8V

> i gdzie on sie znajduje.

Pod cewką WN plastikowe "pudełko od zapałek" z 4 przewodami.

Napisano

Tak tylko w woli formalności do kolegi który założył ten wątek - nie sugeruj sie tymi poradami, bo nie dotyczą one Twojego silnika, a dotyczą kolegi który ma problem z 1,4. U Ciebie nie ma, a ni modułu ani też map sensora.

Mam podobny silnik do Twojego i podobne objawy z tym że u mnie praktycznie nie da sie jeździć na benzynie. Też myślę o cewce WN, ale z drugiej strony na gazie jest ok. U mnie to chyba będzie raczej problem z doprowadzeniem paliwa - pompa lub wtryski.

Napisano
  • Autor

Dzięki za porade, bo pewnie mechanik by sie zdziwił, gdybym mu kazał mapsensora szuakć , ale wszystkie porady są cenne i może ktoś trafi z odp... generalnie na gazie jest lepiej i czyszczenie pomogło, szkoda że na krótko. Poeksperymentuje jeszcze z przewodami WN, /choć jakieś 1,5 roku temu wymieniałem/. zobaczę wtedy jaka będzie reakcja. furious.gif Dzięki

Napisano

> Pod cewką WN plastikowe "pudełko od zapałek" z 4 przewodami.

dzięki bardzo . jeszcze nie zawiodłem sie na tym forum smile.gif

Napisano

U mnie też gasł na skrzyżowaniach. Wymieniłem moduł zapłonowy i jest gites.

Napisano
  • Autor

A u mnie niestety takiego bajerku nie ma pod cewką confused.gif . Zdjąłem metale z przewodów i w nocy sprawdzałem ich stan. niestety troche już świercą w ciemności /a mechanik 1,5 roku temu je wymieniał/. czy może to być przyczyna szarpania . wiem że kable musze zmienić najlepiej na NGK i wraz ze świecami to ok. 260 zł. , w momencie jak nie pomoże to leże z kasa i nie bede miał na dalsze inwest.sciana.gif Poradzcie czy wymieniac czy może przyczyna jest inna i najpierw ją dorwać , a jak uzbieram forse , to zrobić porządek z przewodami. A swoja drogą to co ile wymienia sie przewody WN i świece ?? mlot.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.