Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sciaga w lewo

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem, sciaga mi astrolota na lewo. Wymienilem opony, wywazylem, ustawilem zbieznosc i dalej to samo. Tak jakby kierownica na prostej lekko sama odbijala na lewo. Pomozcie

Pozdro

Napisano

mam to samo tyle ze u mnie po ustawieniu zbieżnosci nic sie nie poprawiło a wiem ze tylko jedna stronę zrobili sztukanci

Napisano

> Witam

> Mam problem, sciaga mi astrolota na lewo. Wymienilem opony,

> wywazylem, ustawilem zbieznosc i dalej to samo. Tak jakby

> kierownica na prostej lekko sama odbijala na lewo. Pomozcie

> Pozdro

To tylko sugestia i może powiem głupio... ale może z jednej strony szczeki ci delikatnie tra po tarczach w lewym kole..... niewiem.gif

Napisano

masz szczescie bo zazwyczaj sciaga w prawo:) ogolnie rzadko kto patrzy na gumy na mc personie. ustawialem 3 razy i ciagle to samo.znosi:) az wreszicie popatrzylem na gumy. lekko mocno popekane smile.gif ech

Napisano

Koledze chodziło raczej o mocowanie kolumny McPersona do nadwozia.

Poza tym trzeba sprawdzić wahacz, a dokładnie tuleje metalowo-gumowe i przegub, czy nie ma luzów.

Wątek przycierania jednego hamulca poruszony przez kolegę bogus1978 też warto sprawdzić.

Napisano

Spróbuj zamienić stronami przednie koła jeśli będzie ściągało w prawo, to wina leży w kole a nie w zawieszeniu ale może pomoże. Gorzej jeśli masz bieżnik kierunkowy, bo trzeba będzie ściągać opony z felg w celu odpowiedniej rotacji. Dodam,że mnie po zmianie opon też ściągało i przełożenie nic nie dało tzn. ściągało w druga stronę. Pojechałem do wulkanizatora w celu wyważenia a gość zapytał w którą stronę ściąga? mówię w lewo a on ściągnął lewe koło i obrócił oponę na feldze (nie mam kierunkowej) założył i... jak ręką odjął.

Napisano

> mam to samo tyle ze u mnie po ustawieniu zbieżnosci nic sie nie

> poprawiło a wiem ze tylko jedna stronę zrobili sztukanci

Miałem coś takiego we fiacie 125P. Szczęki lewego przedniego koła nie odchodzą po odpuszczeniu chamulca i trąć chamuja lewe koło i dlatego ściąga na lewo.

Sprawdż po kilku kilometrach temperature wszystkich kół (palcami). Jeśli lewe będzie bardziej gorące od pozostałych to masz problem rozwiązany 100%. Wtedy przeczyścić prowadnice klocków bo nie odbija hamulec.

Napisano

temp ok tyleże robiłem kiedys autko w feuwercie i okazało sie ze nie chciało sie kolesiom odkręcać zapieczonych drążków więc zrobili tylko jedną stronę wyszło jak robiłem amorki że prawa wcale nie ruszona też mi kierownice skreca i jeżdże na skręconej ale o dziwo nie wcina mi bieżnika więc nie wiem co i jak jak uzbieram kaski to znów na geometrie tyle że kuz nie do tych sztukantów zdecydowanie odradzam

Napisano

U mnie na ściąganie pomogła wymiana łożysk na McPhersonie.

Napisano

u mnie tez sciaga ale przestawiona jest cala tylna belka po wjechaniu w dziure=wyrwe!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.