Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

235/55 R18 dylemat - Michelin CC, CC2 , GoodYear czy Conti

Featured Replies

Napisano

Cześć, 

zostałem poproszony o pomoc w wyborze, więc zwracam się do Was :) :

pierwszy wybór to Michelin CC1: 

https://www.24opony.pl/opony,0,142441/michelin-crossclimate-suv-235-55-r18-104-v-xl.html

ale może jednak warto dopłacić co CC2: (które wg etykiety mają gorsze parametry oporu i hałasu)

https://www.24opony.pl/opony,0,207497/michelin-crossclimate-2-235-55-r18-104-h-xl-vol.html

w grę wchodzą jeszcze conti:

https://www.24opony.pl/opony,0,173557/continental-allseasoncontact-235-55-r18-100-v.html

oraz GY:

https://www.24opony.pl/opony,0,192156/goodyear-vector-4seasons-gen-3-235-55-r18-100-v.html

może ktoś z Was miał do czynienia z tymi modelami i coś doradzi. Pacjent to RAV4 2.0 4x4 z 2013.

Edytowane przez Soren

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, Chalek napisał(a):

Bierz cc2. Technologicznie to inna opona niż cc1.

Dzięki, tak też zrobiłem, zamówione. Samochód nie mój, ale jak tylko będę miał jakieś info zwrotne to się podzielę wrażeniami. Punktem odniesienia będzie dość stara już Michelin LATITUDE ALPIN oraz zupełnie nowa Michelin PRIMACY 3.

Napisano
W dniu 8.11.2022 o 12:17, Chalek napisał(a):

Bierz cc2. Technologicznie to inna opona niż cc1.

Nie, to trochę poprawiona CC+, żadnego przełomu nie ma (zresztą jakim cudem?). Jest trochę głośniejsza, ale reszta parametrów parę procent lepsza niż wcześniejszy model. 

Napisano

Ja wlasnie Conti zamowilem. Mam jakis nietypowy rozmiar i chore ceny sa. Za Conti dalem 2950, MCC2 ponad 3600zl.

Napisano
  • Autor
12 minut temu, zinger napisał(a):

Ja wlasnie Conti zamowilem. Mam jakis nietypowy rozmiar i chore ceny sa. Za Conti dalem 2950, MCC2 ponad 3600zl.

spora różnica, tu była mniejsza, CC2 kupiłem za 698zł/szt, conti były za 660zł/szt, GY 637 zł/szt. W ogóle strasznie drogie są te SUVowe rozmiary

Napisz jak wrażania na conti, mało opinii o nich jest w sieci? Wszyscy jeżdżą na GY albo na CC

Napisano
15 godzin temu, Soren napisał(a):

spora różnica, tu była mniejsza, CC2 kupiłem za 698zł/szt, conti były za 660zł/szt, GY 637 zł/szt. W ogóle strasznie drogie są te SUVowe rozmiary

Napisz jak wrażania na conti, mało opinii o nich jest w sieci? Wszyscy jeżdżą na GY albo na CC

Mialem kilka sezonow GY w scenicu zony, bylo imo ok, chociaz zona narzekala ze miekkie ale wg mnie to kwestia auta (scenic to ponton).

Zakladam w sobote ale z wrazeniami to pewnie trzeba bedzie do sniegu poczekac.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Pierwszy snieg zaliczony, imo calkiem ok. Bez problemow i uslizgow jedzie sie pod gorke po bialym, trzymaja sie calkiem pewnie.

20221211_135032.jpg

Napisano
  • Autor

u mnie:  CC2 na pewno głośniejsze od letnich Michelin PRIMACY 3

Napisano

Dzisiaj jechalem waska, zasniezona droga, czesto musialem zjezdzac w kopny snieg zeby miejsce robic i auto szlo jak dzik, Conti radza sobie b.dobrze.